Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?
Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.
Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?
Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.
Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?
Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...
szerintem tök normálisak ezek a keverések.A természetes cukrot tartalmazó gyümölcs miért ne lenne jó egy kesernyés ételbe?Viszont elég bunkó a modorod,le moslékozni egy ételt amit gyerek eszik meg,nem vall nagy intelligenciára.tehát inkább ezzel foglalkozz szerintem és ezen dolgozz.
Egy 6 hónaposnak én nem adnék paradicsomos gombócot.
Most azért írtad ki a kérdést, hogy fényezd magad, hogy Te milyen szuper kajákkal tömöd a kisfiadat?
Én adtam az általad "moslék"nak titulált ételeket a gyermekeimnek, és nagyon jóízűen ették. Nekem csak ez számított. Nálunk moslékot a malacok esznek. Tudod, amikor összeöntik a maradék kaját egy vödörbe. Na az, moslék.
Nem ertelek....Neked oszinten nem mindegy, hogy ki mit ad a gyerekenek?
Ha kutyakakival tomom meg csokival akkor sem szolhatsz bele.Az mas kerdes, hogy en pl meg veletlenus sem adnek Neki paradicsomos husgombocot, pedig 9 honapos a lanyom.So es cukor meg veletlenul sem kerul az etele kozelebe.Lehet vitatkozni ki is tomi moslekkal a gyereket.....en ettol nem erzem jobbnak magam, hogy igy etkezik a gyermekem.A paradicsomos hosgombocra meg nem vernem annyira a mellem 6 honapos korban.
Provokacionak jo volt a kerdesed,de masra nem!!
Nem szoktam idaig lealacsonyodni, hogy igy valaszoljak, de a moslek szotol meg gyomrom is felfordult....
Azért etetik "moslékkal", mert azt hiszik, hogy ők milyen szuper anyukák, hogy még a két éves gyerek is a mellükön lóg és ezért majd biztos olyan szuper gyerekük lesz, aki aztán semmire sem lesz allergiás. Már bocs, akinek nem inge ne vegye magára, de szerintem manapság ez a terndi.
Eszembe sem jutna a spenótba banánt tenni, mint ahogy én sem enném meg, így a gyerekemnek sem adnám. Amúgy spenótos bébiétel sem 10 hónapos kortól van.
És ha megnézzük, a bébiételben is van hagyma, csak hát ugye az sokáig tart, amíg elolvassuk az összetevőket... És só és cukor minimálisan nem okoz kárt, ez hülyeség, akkor ennyi erővel minden ma élő 5-10évnél idősebbnek már vese és egyéb baja lenne? Ugyan már... Ez csak megint egy hülyeség.
Csak most épp az a trendi, hogy fél évig anyatejes legyen a gyerek, aztán majd egy év múlva kitalálják, hogy bocs, mégse, inkább már hozzátáplálás 2 hónapos kortól, ahogy 30 évvel ezelőtt is volt. Ezen amúgy kár vitatkozni, mert a aki a "modern" (és ez nem egyenlő az egészségessel) elvek szerint neveli a gyereket, annak úgyse tudod megmagyarázni, hogy nyugodtan adhat ezt-azt a gyereknek.
"Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?"
Komolyan érdekelne, hogy ezt hol olvastad. Amit itt felsoroltál, azok közül a krumpli meg a rizs oké, de 4 hónaposan?
Vagy te egyből metélőhagymás krumplipürével, meg paradicsomos rizzsel kezdted a hozzátáplálást?
Nekem teljesen mindegy, mivel eteted a babádat, de ne szólj már bele, hogy más hogyan csinálja. Pláne ebben a stílusban:S
"Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?"
Komolyan érdekelne, hogy ezt hol olvastad. Amit itt felsosorltál, azok közül a krumpli meg a risz oké, de 4 hónaposan?
Vagy te egyből metélőhagymás krumplipürével, meg paradicsomos rizzsel kezdted a hozzátáplálást?
És tojássárgája? Jó ég...
Moslék???Ugye azért tudod, hogy a földön elég sokan élnek, akik egzotikus ételeket esznek, és nem hinném, hogy moslék lenne. Elég furcsa vagy....
Egyetértek az előttem szólókkal, te kizárólag provokációnak írtad ki a kérdést.
Azért, mert ami szerinted moslék, az a baba szerint (és mellesleg szerintem is) lehet nagyon finom.
A legnagyobb önzőség, ha a saját izlésedből indulsz ki, és attól teszed függővé, hogy mit adsz a babának.
Ha ennyire okos anyuka vagy, miért nem szoptatod a babádat, 6 hónapos kor alatt semmi más nem kell neki, csak anyatej! És aztán nem a paradicsomos húsgombóccal kezdjük a hozzátáplálást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!