Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért etetik moslékkal az...

Miért etetik moslékkal az anyukák a babáikat?

Figyelt kérdés

Pl.: spenót banánnal, cukkini almával, rizzsel, csirkemellel és répával, plusz bele egy kis gesztenye, és sorolhatnám.

Miért nem lehet arra törekedni, hogy azokból a hozzávalókból, amit már ehet a gyerek olyat készítsünk neki, amit mi is eszünk?

Nagyotnéztek, amikor azt mondtam, hogy a kisiamnak paradicsomos húsgombócot adok krumplival, 6 hónaposan.

Paradicsomot ehet 4 hónapos kortól, rizst szintén, csirkehúst szintén, metélőhagymát szintén, krumplit szintén és sót és kis cukrot is minimálisan. Akkor?

Vagy. A spenótot miér nem lehet egy kis tojássárgájával adni banán helyett. Féléveskortól be lehet vezetni minimálisan a tojássárgáját. Sokan arra is felkapták a fejüket, hogy rakok a spenótba egy icic-pici fokhagymát...

2010. nov. 7. 16:29
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
78%
Metélőhagymát 4 HÓNAPOSAN?Meg SÓT,meg CUKROZNI a kajáját?Szerinted ez normális?Akkor már inkább a cukkini almával,rizzsel.Ráadásul amennyiben lehetséges 6 hónapos korig a kizárólagos szoptatást ajánlják.De ha nem is,a metélőhagymát,meg sót biztos nem!2 gyerekem van,de eszembe se jutott ilyeneket adni neki 4-6 hónaposan...
2010. nov. 7. 16:34
 2/47 anonim ***** válasza:
22%
Mert az anyaság elvakította őket, és képtelenek logikusan gondolkodni.
2010. nov. 7. 16:34
 3/47 anonim ***** válasza:
88%
Egy csecsemőnek minden vicc új, szokták mondani. Neki ami neked moslék, neki ízorgia. A gyomra meg nem hiszem hogy fél évesen fel tudja dolgozni a hagymát. Semmi szüksége még a változatos, ízes étkezésre, neki még bőven elég ha natúran kapja a gyümölcsöt,zöldséget.
2010. nov. 7. 16:38
 4/47 anonim ***** válasza:
48%

Hagyjuk most a mit mikortól kérdést. Én azért a "moslék" szót se használnám.

Mindezektől függetlenül tökéletesen igazat adok neked. eszembe nem jutna mindent amit találok össze mixelni neki és odaadni.

Lehet az én hibám, de igyekszem a természetes ízekre törekedni. Olyanokra amit én magam is megennék.

2010. nov. 7. 16:40
 5/47 anonim ***** válasza:
84%

egy baba még nem tudja, hogy mi a 'normális' kaja Magyarországon. (kínában nagyot néznék a paradicsomos gombócodra, hidd el, ők azt tekintenék mosléknak) Neki még nem számít, hogy cukkinivel vagy spenóttal kevered-e a paradicsomot vagy esetleg krumplival. A lényeg az lenne, hogy a vitaminokhoz, rostokhoz és ásványi anyagokhoz hozzájusson a szervezete, megkapjon mindent, ami a fejlődéséhez szükséges.

Egyébként meg, ezen az oldalon már elcsépelt szöveg, de azért leírom: Te azzal eteted a gyereked, amivel akarod, én attól még nem sózom az ételét, nem adok tojást 6 hónaposan, stb. Csak az a kár, hogy téged viszont érdekel, és szemet szúr, hogy mások mit adnak a babáiknak. Foglalkozz a magad dolgával.

2010. nov. 7. 16:40
 6/47 anonim ***** válasza:
84%

Hát a felsoroltakat én így adnám:

Spenót-burgonyával, Cukkini-rízzsel-csirkével, Rízs-répa-csirke,

Gesztenye-alma-csirke (imádta a lányom)

Amúgy meg nagy szezonja van most a sütőtöknek.

PL: Sütőtök-alma-csirke, Sütőtök-rízs-alma, Sütőtök-burgonya-alma,

De só és cukor kizárva 6 hónaposan!

2010. nov. 7. 16:43
 7/47 anonim ***** válasza:
74%
nekem meg az a "moslék" amit te adsz egy 4 hónaposnak!
2010. nov. 7. 16:43
 8/47 anonim ***** válasza:
89%

sót, cukrot- minimálisan sem, hiszen a veséje nem képes feldolgozni. Ezzel csak idő előtt tönkreteszed az egyik legfontosabb méregtelenítő szervét.

Paradicsomot szintén nem, ami egy paradicsomos húsgombócnak fontos alkotóeleme, bár nem vagyok nagy szakács.

Szerintem még a spenót és tojássárgája is korai.

Egyébként pedig attól, hogy te nem eszel, hogy azt ne mondjam puritán ételekhez vagy szokva, azért létezik narancsos kacsa, gesztenyés pulyka, hawai csirke- és ez mind gyümölcs valami húsfélével. Ennyi erővel miért ne lehetne spenót-banánnal?

Ja és 4 hónapos korban, ha hat hónapos korig kizárólagos szoptatást/tápszeres étkezést javasolnak, egyik általad említett ételt sem eheti.

Van egy táblázat a kiskönyvben, nézd meg az általad felsoroltakból melyiket ajánlják 6 -4 hónapos kortól, mert szerintem semmit.

Paradicsom: 12 hónapos kortól

spenót: 10 hónapos kortól

húsfélék: 7 hónapos kortól

csak pár példa

2010. nov. 7. 16:49
 9/47 anonim ***** válasza:
92%

Ne haragudj, de elég provokáló a kérdésed.

-Moslékot a malacnak szoktunk adni.

-A hozzátáplálás kezdetén lehet keverni a hozzávalókat. Egy babának ilyenkor minden újdonság, csak később kell törekedni az ízek szétválasztására.

-Ha betartjuk a fokozatosság szabályát, akkor a külön kóstoltatott dolgokat miért ne lehetne keverni? Annyira nem bőséges még a lista ilyenkor, hogy egy felnőtt menüt kiadjanak a kóstoltatott ételek.

-Nézd meg a bébiételeket. Ott is kevernek érdekes dolgokat, és még sincsenek betiltva.

-Nincs hozzá közöm, de én nem adnám ezeket a dolgokat ilyen korán, mert most alapozod meg az emésztő rendszerét.

-A gyümölcsöt lehet 4 hónapos kortól bevezetni, a zöldségeket 5 hónaptól, a húst pedig fél évesen. A paradicsom allergizáló hatású, a spenótot sem véletlenül ajánlják később.

Nem okoskodni akartam, csak szúrta a szememet a kérdésed.

2010. nov. 7. 17:05
 10/47 anonim ***** válasza:
89%
Szia! Az hogy te valamit mosléknak tartasz, nem biztos, hogy a baba is. Miért rosszabb az, hogy természetesen édes gyümölccsel keveri valaki a baba ételét. Mert pl. a banán, gesztenye, édes fajtájú alma igenis megédesíti a baba ételét. Mert gyümölcscukor van benne és szerintem sokkal egészségesebb, mint a minimális kristálycukor.Vannak babák, akik jobban szeretik az édes ízeket, vannak akik a zöldfűszereseket, pl. metélőhagyma. Hozzáteszem, hogy májat, tojássárgáját 8 hónapos kortól ajánlott bevezetni.
2010. nov. 7. 17:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!