Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megy a tv miközben a babával...

Megy a tv miközben a babával vagytok?

Figyelt kérdés

Úgy érte, hogy a baba nem nézi csak te látod/hallod?

3 hónapos lassan a babám és jelenleg nem megy soha a tv ha ő ébren van, de picit azért hiányzik, "unalmas" így vele lenni, ő a szőnyegen, mutogatom cserélgetem a játékait stb.

Nálatok, hogy van? :)

tegnap 16:44
1 2 3 4 5 6
 31/52 anonim ***** válasza:
43%

Ha valaki nem kapcsol tévét, ne kapcsoljon

Aki meg kapcsol azt hagyjátok már békén, szuper anyuk.

ma 08:58
 32/52 anonim ***** válasza:
37%

Tesóm volt ilyen mint itt sokan

Meg csak gyereke sem volt, de engem már lenézett meg rossznak gondolt mert ment a tévé egész nap.

Megszületett a gyereke, öt éves koráig nulla képernyő.

Most hét éves a gyerek, és nem bírják levakarni a teverol.

Csodálkozik, hogyhogy az én gyerekeim nem hisztiznek ha nem nézhetnek mesét, meg ha kikapcsolom?

Édes anyukám, úgy, hogy nem voltak tiltva, így nem is érdekli őket, ha megy is a tévé nem nézik.

Az övé meg ott zombul előtte és kiveri a hisztit ha kikapcsoljak

ma 09:02
 33/52 anonim ***** válasza:
88%

33,

Az is csak ilyen gyakoris mese, hogy a képernyőtől tiltott gyerekek mind zombik lesznek.

Ugyanolyan, mint amikor valaki leírja, hogy 3 év alatt nem ad hozzáadott cukrot, na őt is rémisztgetik, hogy majd ha hozzajut, addig tömi magát, míg beteg nem lesz.

Mindkettő hülyeség.

A gyerekeimnél nem volt képernyő és hozzáadott cukor se és se az édességre nem kattantak rá, se a tévére nem tapadnak azóta se. És még tiltani se kell hozzá, mert egyszerűen azt szokták meg, hogy nem a tévét kapcsoljuk, hanem 99 %-ban mással foglaljuk le magunkat.

ma 09:20
 34/52 A kérdező kommentje:

Nálam is jelenleg a baba csak 30 perceket alszik nappal (kivéve ha sétalunk) ebbe a 30 percbe nyilván nem a tv a legfontosabb, minden mással próbálok haladni. Este még a hasfájós időszaka miatt jó ha fél11re elalszik, akkor meg én is csak dőlök el aludni.

Nem azt mondom, hogy egész napos háttérnek, de egy kicsit azért jó lenne ha ki tudnék kapcsolni az egész napos babával való napban. Folyamatosan beszélgetünk, énekelek neki stb. Szerintem azért ebbe bele lehet fásulni és az a babának se jó.

Na mindenesetre kipróbálom majd a napot úgy hogy egy kicsit bekapcsolom, meglátjuk mennyire működik

ma 09:25
 35/52 anonim ***** válasza:
65%
Én inkább olyat ismerek, hogy mindig engedték és kb nem is tud mást csinálni mint mesét nézni meg telefonozni. Az nem jut eszébe pl hogy menjünk társasozni vagy ki a kertbe.
ma 09:27
 36/52 anonim ***** válasza:
24%

Az se igaz, hogy mindenki zombi lesz, akinél megy. Ha NÉZI egész nap, az nyilván túlterheli az idegrendszerét és a szemének se jó. De ha megfelelő a zaj és a csend aránya, akkor semmi baja nem lesz attól az hogy van zaj is.

Nálunk mindig ment, de úgy se lett semmi bajom, se a tesómnak. De a másik tesóm 10 évvel később, már a kilencvenes években született. Nála is mindig ment, még többet, mint nálunk, mert akkor már miattunk is. Akkor már teljesen más volt a technika, a műsorok is. Jóval több volt a "villódzás". Hasonlítsunk össze mondjuk egy Frakkot egy Dragon ball-al. Köszönöni jól van, most tart a 4.diplomájánál és nincs ideje tévézni.

ma 09:32
 37/52 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem itt nem mindenkinek azonos a fejében a TV és a TV nézés fogalma.

Én írtam, hogy 3 hónapos mellett szoptatás közben néztem NÉHA tv-t. De nálam a tv nézés nem azt jelenti, hogy bekapcsolom és egész nap megy a maricsuj. Konkrétan nincs kábeltv előfizetésünk, a TV nézés az számomra egyenlő a Netflixel és youtubbal. És valaki ide írja, hogy a YouTube korában miért néz valaki tv-t... Miért, mert a tv-n nézem a YouTubeot, nagy képernyőn a kanapén ülve, nem a széken görnyedve a laptop előtt...

A másik a babával való kommunikáció. Ne mondja már senki, hogy azon múlik a gyerek beszésfejlődése, hogy a 3 hónapos fél álomban szopizó gyerekhez egyfolytában nyomja-e a dumát anyuka... Ha anyuka beszél a csukott szemű gyerekhez az jó, ha a háttérben a legújabb lakberendezési trendekről beszél egy YouTuber az káros?

Ha léteznek is ilyen kutatások nem tudják kiszűrni az egyéb tényezőket. A gyerek szókincse, nyelvi fejlettsége teljesen biztos, hogy leginkább az anya iskolai végzettségétől függ, ami csak korrelálni fog azzal, hogy mennyit megy a tv egy családban. De ettől még nem a tv okozza a problémát, hanem az, hogy az iskolázatlanabb, maguk is kisebb szókinccsel rendelkező anyák a gyerekeiknek is kevesebbet tudnak átadni, de nem azért, mert tv-t néznek, hanem azért mert maguk sem rendelkeznek többel....

ma 11:22
 38/52 anonim ***** válasza:
40%
No Jézus.. A tevetol már oda lyukadtunk ki, hogy ha az anya nem tanult, a gyerek sem fog hamar beszélni, és ha az anya buta a gyerek is az lesz 🤦🏻‍♀️
ma 13:10
 39/52 anonim ***** válasza:
45%

37# Legalább ne írnál hülyeségeket,ha ennyire sötét vagy hozzá! 3 hósan is igen, sőt 1 hónaposan is kell a beszédhang a gyereknek. És igen, meg tudja különböztetni, hogy az anyja beszél e hozzá,vagy Bing nyuszi. De ezt nálad sokkal okosabb emberek állapították meg, hosszú kutatásokkal. De nyilván te majd jobban tudod.

Ezek nem úgy nyilvánulnak meg,hogy leszakad a gyerek feje, vagy nő egy harmadik keze

A beszédpercepció, fonèmaképzés ennél picit másabb, ahogy sok minden egyéb is, ami a korai szakaszban alakul ki a gyerek agyában. Minden szakember,kivétel nélkül, azt fogja mondani,hogy 2 éves korig zéró képernyő, de te jobban tudod. :D

ma 14:05
 40/52 anonim ***** válasza:
27%
Az a vicces, hogy akiknek mindegy mennyi képernyőt néz a gyerek, szuperanyázzák azokat, akik nem vagy csak bizonyos keretek között engedik a gyereket tv-zni. Tehát ők is tudják, hogy az lenne az ideális, különben attól nem lenne szuper valaki, ha ezt csinálja. De ők nem tudják kivitelezni (azt hagyjuk hogy miért), ezért megpróbálják azzal hitelteleníteni a másikat, hogy degradálóan beszélnek róla.
ma 14:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!