Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Megy a tv miközben a babával...

Megy a tv miközben a babával vagytok?

Figyelt kérdés

Úgy érte, hogy a baba nem nézi csak te látod/hallod?

3 hónapos lassan a babám és jelenleg nem megy soha a tv ha ő ébren van, de picit azért hiányzik, "unalmas" így vele lenni, ő a szőnyegen, mutogatom cserélgetem a játékait stb.

Nálatok, hogy van? :)

tegnap 16:44
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
45%
#18as Hogyne lenne, a villódzó fény, és az interakció hiànya akkor is ott van,ha fényes nappal van. Beszèlj,beszélj,beszélj a gyerekedhez, ez nagyon fontos, a hallás, a beszéd, a mozgás, a kötődés, a kognitív készségek, szocializáció, énkép,mind úgy alakul ki,ha első pillanatól beszéltek a gyerekhez. Ha közben megy a tv és azt hallgatjátok,akkor tized annyit sem kommunikáltok vele, semmilyen formában.
tegnap 23:00
 22/52 anonim ***** válasza:
79%

Nálunk nem megy.

De rádió az igen, háttérzajként. De az se megállás nélkül. Meg zenét amúgy is szeretek hallgatni.

Az is igaz, hogy én sose voltam TV-s. Sorozatok, ilyesmik nem kötöttek le sosem.

tegnap 23:10
 23/52 anonim ***** válasza:
38%
Komolyan lepontozzátok azt meg kb leszóljátok akinél megy a tévé napközben? Nálam is megy és kb kiszárad a szám állandóan annyit énekelek meg beszélek a gyereknek és pakolgatjuk a játékat már amennyire tudja(5 hós). Nem nézi, mert nem érdekli, velem van elfoglalva, de nekem kell ez a zaj. Az elsőnél nem ment és majdnem becsavarodtam, hogy a néma házban vagyok a gyerekkel amikor nem sétáltunk. Semmivel nem rosszabb szülő az akinél megy mint az akinél nem. Attól még foglalkozva van a gyerekkel egész nap.
ma 00:35
 24/52 anonim ***** válasza:
38%

Megy. Én szaranya vagyok. Születése előtt egész nap ment háttérzajként, azóta már csak este. Nem fogok mártírkodni, ha ezt is megvonnám magamtól, már tényleg minden élvezetről lemondanék rajta kívül. Nézi ő is, a Híradó a kedvence. Olyankor fordítok szépen egyet a fején és megbeszéljük, hogy majd akkor nézheti, ha 12 éves lesz, de ma se lett annyi, még csak nulla. Aki meg nálam többet beszél a gyerekhez, az festi magát. Konkrétan néha még akkor is, amikor alszik🤣 Az alvásidőben tévezgetős válaszolónak üzenem, hogy próbáljon meg az én gyerekem mellett tévézni, akinek NINCS otthon alvásideje.

De hogy tovább borzoljam a kedélyeket, szoptatás közben meg telefont nyomkodok, sőt néha a gyerek is telefonozik. Ha ugyanis nem mutatnám meg neki néha, kb felnőtt korában ismerné meg a nagynénjét és az unokatesóját.

ma 00:42
 25/52 anonim ***** válasza:
40%

"Nálam is megy és kb kiszárad a szám állandóan annyit énekelek meg beszélek a gyereknek"

A beszédfejlődést nem az egyoldalú pofázás indítja be, hanem a kommunikációba vonás. Ha pedig a te hangod mellett konstans megy a tévé is, csak a gyereked dolgát nehezíted, mert azzal is meg kell küzdenie, hogy elkülönítse a te hangodat a tévé hangjatól. 🤷

ma 06:52
 26/52 anonim ***** válasza:
74%

Ment a tévé, és a fiam sem lett kukamatyi, egy éves kora után kezdett beszélni, két éves korára már folyékonyan beszélt.🤷🏻‍♀️

Lányommal ugyanígy volt amikor baba volt.

ma 07:12
 27/52 anonim ***** válasza:
88%
Nagy tv függő voltam régen (vagyis inkább háttérzaj függő), így amikor az első gyerekünk megszületett sem változtam ebben csettintésre. Ő kb. a nonstop cicis típus volt 3 hónapig, addig sokat sorozatoztam, vagy hallgattam podcasteket. Műsorokat nem néztem, mert olyan nem volt, hogy időre letudjak ülni a tv elé, így csak idegesített, hogy a felét nem látom. Aztán ahogy elkezdett odafordulgatni, nekem konkrétan ijesztő volt, ahogy képes volt belezombulni, így fokozatosan elhagytuk. Most 2,5 éves, amióta a tesója van, van minimális képernyőidő és nem vagyunk álszentek, ha meg akarunk nézni egy focimeccset, vagy néztük mondjuk az olimpiát is, akkor megnézzük. Szerintem valahol az arany közép ebben is az okés.
ma 07:43
 28/52 anonim ***** válasza:
69%

25# kilehet itt emelgetni dolgokat, de a valóságalapja amit írsz kb egyenlő a 0-val. A nagylányomnál is ment a tv, 2 évesen folyékonyan beszélt, 2,5 évesen teljesen szobatiszta lett. Most épp táncgálára készül, több különórára jár önszántából nem én beszéltem rá. Nem egy sarokban lévő szobanövény lett, úszni is tud már 5 évesen.

A kicsi 5 hónapos. 4 hónaposan forgott egy irányba, 4,5 hónaposan mindkét irányba és most 5 hónaposan nagy távokban kúszik és gagyog egész nap. Nincs lemaradása, sőt, nagyon jó a fejlődése. Attól, hogy megy a tévé nem a fülében ordít. Napi 2x alszik 40 percet, szóval 1 filmet nemtudnék megnézni az alvásidejében. Egész nap vele van foglalkozva.

ma 08:32
 29/52 anonim ***** válasza:
50%

Biztos nem leszek népszerű, de vállalom. Én alapvetően már azt sem értem felnőtt embernek mi szüksége van az állandó háttérzajra. Akinek ez igénye, az nem érzi ezt alapból intő jelnek?

Nem arról beszélek, amikor valaki megnéz egy-egy sorozat részt, vagy egy filmet a babája/gyereke mellett. Felnőtt emberek vagyunk, jól esik, ennyi. Semmi baja nem lesz a babának, ha ezt a háttérből hallja. De mi a fenének a tv állandó háttérzajként, vagy mégjobb, miért olyan "jó", ha valaki csak arra tud elaludni!? Valaki ezt olyan büszkén mondja, mintha valami erény lenne. Én már ebben keresném a hibát és eleve próbálnék változtatni magam, magunk miatt, hogy a gyerekem idegrendszerének már ne legyen szüksége egy állandó ingerre ahhoz, hogy jól érezze magát a bőrében.

Mondom ezt úgy, hogy én is sokáig voltam tv-re elalvó pl. és jelentem, le lehet szokni róla.

ma 08:40
 30/52 anonim ***** válasza:
20%
30# alapjáraton semmi közöd nincs hozzá kit mit csinál. Légy szuperanyu és nyerd meg az év anyák díját! Mi szar anyák majd túléljük. Lehet lazább szülő vagyok, de legalább nem vagyok ennyire görcsös. Attól, hogy gyerekem van még nem szüntem meg létezni.
ma 08:55
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!