Megy a tv miközben a babával vagytok?
Úgy érte, hogy a baba nem nézi csak te látod/hallod?
3 hónapos lassan a babám és jelenleg nem megy soha a tv ha ő ébren van, de picit azért hiányzik, "unalmas" így vele lenni, ő a szőnyegen, mutogatom cserélgetem a játékait stb.
Nálatok, hogy van? :)
Amikor ennyi idős volt én néha néztem sorozatot szoptatás közben. Ő nem látta.
Amikor 6 hónaposan elkezdett forogva közlekedni onnantól megszűnt a tv-zés, mert már nem lehetett úgy forgatni a tv-t, hogy ne tudjon úgy forogni, hogy lássa...
Addig használd ki, hogy tudod nézni, amíg még te döntöd el merre néz a gyerek :D
Nem ment anno illetve most se. Tobb szempontbol se, az egyik, hogy a piciknek meg a hang is faraszto egesz nap, hiaba nem latja, a masik meg az, hogy tanulmanyok kimutattak, hogy kevesebbet beszelnek a gyerekhez azok a szulok, akik fel fullel hallgatjak/ nezik a tv-t, mert megoszlik a figyelem vagy epp megfeledkeznek magukrol es csak a tv-t figyelik. En pl ilyen vagyok, ha egyszer megy valami, figyelek is ra, szoval nekem ez egy eros indok volt. De nem itelem el azt se, aki mashogy csinalja, mert nehez.
Pedig en voltam a kepernyofuggoseg iskolapeldaja, ment hatterzajkent allandoan a netflix vagy a youtube, de leszoktam rola.
Nehez volt es most 1,5 eves a kisfiam es most meg nehezebb,mint anno, mert eleg monotonok mar a napjaink, kezdem ezt unni. De hamarosan megyek vissza dolgozni, na akkor ilyen problemam mar nem lesz, az fix :D
Nálunk megy/ment reggeltől estig.
És néha még babaként is ránéztek...
Most 3 és 5 évesek, hidegen hagyja őket a mai napig. Pedig még most is megy ha itthon vagyunk.
Barátnőm volt ez a be se kapcsolom 10éves koráig típus.
Az lett az eredménye, 2 éves a lánya és ha vendégségbe mennek bárhova is, a gyerek konkrétan katarzisba esik ha tévét lát, leül és bámulja, élvezi. Ha kikapcsolják, hazamennek, kizökkentik a gyereket, akkor minimum 1 óra hiszti, sírás, ordítás van utána.
Nem ment. Akkor tévéztem, ha aludt. Akkor is másik szobában és fülessel.
A második gyereknél annyival csinaltam máshogy, hogy szoptatás közben néztem, ha már bealudt, de akkor is fülessel (nem látta, nem hallotta) és csak éjjel, mert napközben ott volt a nagy, őt meg szintén nem tévéztettem.
Egyik gyereknek se lett semmi "baja" a 3 év alatti képernyőmentességtől (sőt a kicsinél 5 évig tartottunk ki). Nem kattantak rá máshol sem, azóta is ritkán néznek bármit is. Rengeteget olvasnak, sokat társasozunk, nem hiányzik a tévé. Társaságban sincsenek kiközösítve miatta, szociális gyerekek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!