Más is érezte úgy, hogy végtelenül hosszúak a napok a babával?
2 hónapos a lányom és eljutottunk oda amikor már sokat van ébren. Egyszerűen úgy érzem elfogytam. Énekelgetek, bohóckodunk, hasalás, kontrasztkártya minden ami csak eszembe jut és alig telik az idő. Csak úgy lerakva nincs el, igényli a "szórakoztatást" de ugye még túl sok mindent nem tudok csinálni vele. Gondolom (remélem) jobb lesz amikor már megfogja a tárgyakat, forogni kezd, de jelenleg úgy érzem sose jutunk el odáig, vánszorognak a napok. Délután másfél óra séta.
Éjjel se tudom korán letenni addigra beüt a hasfájás, jön az órákig tartó ordítás.
Más is érezte így?
Szívesen fogadok ötleteket mivel lehetne elfoglalni.

#50! Jaj, azt én is imádnám! Mondtam is neki múltkor, hogy milyen jó lenne, ha ott szépen elaludna, nem sajtkukacoskodna össze-vissza mindig nálam. Eszében se volt. Erre másnap életében kb.először elaludt, pont, amikor nem kellett volna, mert épp rohantunk valahova🤦🏽♀️
De mostanában végre rászokott, ha időben elaltatom cicivel, akkor 2 perc alatt bealszik és nem zavarja, ha kiveszem, csak nem szabad elmozdulnom. Nem is mernék, mert félek, hogy leesne(kanapé). Innen már csak egy lépés, hogy hagyja, hogy berakjam az ágyába, miután elaludt, nem? Na jó, jó nagy lépés 🤣

Hogy vagy azóta?
Én is azt hittem az elején,hogy elfogytam,nem bírom tovább. Most két éves,most fogytam el tényleg. Visszasirom az elejét amikor még letettem ott maradt,amikor még volt erotsrtalekom,pedig azt hittem,nincs. Nekem egy rossz alvó gyereket dobott a gép,ami másfél éves kortól kicsit jobb,de hetente kéthetente még most is van valami,plusz iszonyat alvászavarok lettem a hosszú idő alatt. Én szoptattam,az első három hónapban azt se tudtam milyen napszak van. Sajnos bedoltem a mindig könnyebb lesz dumanak. Nem lesz könnyebb,csak mindig más a nehéz. Volt egy pár hónap ha jól emlékszem talán 4-5 és 9-10honapos kor között,tehát kb 5 hónap amíg tényleg mintha jobb lett volna,beállt a szoptatás,lett valami rendelés az alvásaban,a fogak se kínozták annyira. De akkor se aludtunk. Csak a mostani agyammal gondolom,hogy te jó isten de,könnyebb volt. Nem is az ezerötszáz huszonhat napi hiszti,nem az,hogy folyton csatatér a lakás,hanem az erőm tényleg elfogyott mostanra. Nem tudom mennyi segitsegetek van,mennyire tudsz toltodni,van e valaki aki segít,ez biztos sokat jelent. Nekem a férjem sokat dolgozik,más nincs,se nagyszülők,se babysitte. Ez utóbbit kerestem,de nem találtam megfeleleot. Van néha egy kis időm,de két év teljes készenlét után többet szeretnék ki T néha egy egy óra,amiben eldonthetem,olvasok,körmöt vágok,veszek egy fürdőt vagy edzek egyet "hamar gyorsan".
Szeptembertől bölcsi,nagyon várom. Bár tudom,beszoktatas,betegségek,stb. Dolgozni se tudok visszamenni,a munkám,munkaidőm nem kompatibilis a bolcsivel,gyermekneveléssel,stb.a férjem nem teheti meg,hogy táppénzre megy,más még nincs. Ezt tudtuk,de én őszintén sokkal nehezebbnek elem meg ezt az egészet,mint ahogy gondoltam. Az se segített hogy az anyaság elhozta a gyerekként megléte eddig azt hittem nagyjából feldolgozott traumamimat (alkesz volt anyám,apám meg vert mindenért mindkettőnket) ház kiderült van azért még ott mit dolgozni
.na mindegy ezt csak kiirtani magamból. Ha van segítséged,ragadd meg. Az is jó,ha csak lelki segítséged van,akire számíthatsz,ventillalhatsz neki. Nekem nincs,igy néha ide szoktam effektet írogatni,mikor jellmezoen,mint ma is, a falat tudnám kaparni (három napja ki se megyünk,mert folyton leveszi a sapkáját,és neeeeeem ét ordítva nem hajlandó visszavenni,akárhogy odafordulva, kotodve,stb mondom. Ha rakotom a fejére földhöz veri magat. A többi ruhát is venné le...áh!) nekem egy rettenet aktív,rossza alvo gyerek,nulla segítség kombo jutott.
Az embert szép lassan felörli a monotonitas,a mindig ugyanaz,a nem alvás. Először csak rianás a jégen,aztán mire észbe kapsz sodrodsz a nyílt óceánon. Ezt nem szabad megvárni,én sajnos megvartam,bár visszamenőleg se hiszem hogy sok mindent máshogy csinálnék. Max hamarabb kezdeném az ebédet rendelni,de ennyit tudnék tenni.
Kedves utolsó!
A babám most 5 hónapos. Vannak jobb és rosszabb napok. A délelőttök hamar lepörögnek, de a délután/este elég húzós. 23 óra előtt nem alszik így hosszúak a napok. Sokat nyűgös, semmi nem köti le. Sír ha lerakom, sír ha hasal és nem tud még haladni, de sír ha visszafordítom a hátára ... kézben szeret lenni, de nem tudom cipelni egész nap (8 kg)
Ha az időjárás engedi délután sétálunk, azt szerencsére még mindig szereti.
Mindenféle alvással küzdelem van... szóval jah, hát telnek a napok valahogy.
Már "várom", hogy a fogzás beinduljon az még jó buli lesz 🙃
Segítségem nincs sajnos. Gyakorlatilag egyedül vagyok vele egész nap/héten.
Nekem amúgy mindenki mindig azt mondja : ennél csak nehezebb lesz 😅 sose áltattak azzal, hogy majd könnyebb lesz

#51! Én sokszor írtam neked még decemberben, mert a babánk habitusa elég hasonló. Én még alvásnaplót, is vezettem, hogy kerüljön, csak én érzem kevésnek vagy tényleg az. (Az 5perces alvásokat is írtam, mert szinte csak az volt.) Az derült ki, hogy kb.3 órával alszik kevesebbet, mint a korosztálya. A védőnő erre azt mondta, teljesen jó. A könyvek hazudnak, mert, ha leírnák a valóságot, senki nem vállalna gyereket🤦🏽♀️
Azóta még kevesebbet alszik, de kicsivel kiszámíthatóbban és ha rajtam lógva, akkor már nem ébred 2 percenként.
Viszont ugyanúgy méregzsák lesz, mert nem tud úgy mozogni és ahogy szeretne. Enyém fordul minden irányba, de az nem jó neki, ő kúszni-mászni akar. Még nem tud de így is aktívabb, mint én szeretném, mert csak eljut mindig ahova akar, és ahova én pont nem akarom, hogy eljusson🤣 Ez a legújabb dráma, mert nekem tényleg nulla segítsem van, apuka sincs, így mivel az ágyában nem marad meg pisilni se tudok majd mellette. Szerencsére, még nem annyira gyors, nyerek egy kis időt, amig a legbiztonságosabb ponttól eljut az első veszélyforrásig, de ez pár hét és megváltozik☹️
Amúgy mi rengeteg babaprogramra járunk. Az kellőképpen leköti és el is fárad. Utana már nem borul ki annyira otthon, mert nem akar olyan sokat "menni". Nem próbáltátok?
Ismerős ez a nem tud haladni dolog. Menne, kúszna csak nem tud ami nagyon felidegeli 😅 ha egyszer elindul meg se fog állni szerintem egész nap.
Majd márciustól akarok járni vele babaprogramra, most sok volt az influenza meg a sok öltözködés 😅 na meg most 8-8.30 közt kel reggel... kb sehova nem érünk oda mert minden ilyen reggel van 🙈

#55 52 vagyok. Ugyanez volt,mindig zavarta hogy nem tudja csinálni amit szeretne. Én is abban bíztam ha beindul,végre nem nyuglodik annyit. Na most meg mióta beindult,már egy éve lassan nem gyozom figyelni mert egy légüres térben is képes megölni magát. Másik ide mászik oda fut erre fut arra, ez kell az kell,azt nem lehet..ah. mindo,maz enyém nagyon aktív. Voltunk régen iLen olyan baba mama dolgokon,de míg mindenki gyereke ült az anyja ölében,és mondogatták,az enyémet minden is érdekelte,csak a kondoka nem,még hogy megmaradjon az olemben.
Egyébként köszi az együttérző szavakat. Én nagyon várom a szeptemberi bölcsinmt,bár az is míg beszokik idő. De talán meghallom vegrea saját gondolataim. Még eljutok fogorvoshoz. A férjem nem bír előbb elszabadul I a munkából én meg gyerekkel nem jutok el. És ez csak egy kva fogorvos.

#56! Az enyém világ életében olyan volt, hogy a semmivel is kinyírna magát. Ezért nincs az ágyában még egy rácsvédő se, mert azzal is. Már a feje alól a pelenkát is megszüntettem, mert újabban azzal próbálkozott, miután kihúzgálta. Inkább cserélek lepedőt naponta, csak maradjon életben.
Nyugi, én még a 6 hetes kontrollon se voltam. Mentségemre szóljon, hogy nincs férjem se.
#55! Ezzel az időponttal nekem is van problémám, mert ugye, ő se alszik éjfél előtt. Így délelőtt van az a 2 óra énidőm mindenre is, amikor a reggeli etetés után visszarakom az ágyába. Na, már most az nem csak akkor marad el, ha akkor van a program, hanem képes hozzá szokni, hogy olyankor nem alszunk. Ma például pont így jártam. Tegnap program volt, ma az Istenért se aludt vissza délelőtt. Így reggel 8 óta aludt egyszer 10 percet, egyszer 30-at és osszam be magamnak. Persze, út közben, nem is itthon...
Most szokás szerint 2 rágóka között eszi a habtapi szélét. Á, felkötöm magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!