Más is érezte úgy, hogy végtelenül hosszúak a napok a babával?
2 hónapos a lányom és eljutottunk oda amikor már sokat van ébren. Egyszerűen úgy érzem elfogytam. Énekelgetek, bohóckodunk, hasalás, kontrasztkártya minden ami csak eszembe jut és alig telik az idő. Csak úgy lerakva nincs el, igényli a "szórakoztatást" de ugye még túl sok mindent nem tudok csinálni vele. Gondolom (remélem) jobb lesz amikor már megfogja a tárgyakat, forogni kezd, de jelenleg úgy érzem sose jutunk el odáig, vánszorognak a napok. Délután másfél óra séta.
Éjjel se tudom korán letenni addigra beüt a hasfájás, jön az órákig tartó ordítás.
Más is érezte így?
Szívesen fogadok ötleteket mivel lehetne elfoglalni.
Huhh, nem akarlak elkeseríteni, de így hosszú lesz az elkövetkezendő 1-2 év 😅
Bár kitudja, lehet, hogy te majd azt élvezed jobban.
" 2 hónapos a lányom és eljutottunk oda amikor már sokat van ébren" - mennyi az a sok? Egy ekkora gyerek azèrt még 3x biztos alszik naponta. Később ennél csak kevesebbet fog aludni.
Az éneklés, kontrasztkártya szuper meg egyébként minden amit felsoroltál. Esetleg délelőtt is sétálhatnàtok egy másfél órát, azzal is múlna az idő.
Nem tudom mennyire vannak nagyszülők,barátnők a közelben? Hozzájuk elmenni/elhívni őket/beülni valahova?
Kösd magadra, akkor tud figyelni, megkapja a testkontaktot, de szabad maradsz. Hasfájáson is sokat segít.
Az első gyerekkel a nehezebb ebből a szempontból, a többi gyerek már simán elszórakozik azon, ha csak nézi a nagyobbat. 😅
Az első hónapokban néha úgy éreztem, hogy az éjjel soha nem ér véget... de a nappal sem. Többet sírt a kis drága, mint amennyit aludt, ráadásul az alvást ugye rövidebbnek érzi az ember, a sírást meg hosszabbnak, mint amilyen valójában. Sajnos a kendőt nem szerette, a babakocsi néha bejött. Az a szerencse, hogy van nagytesó, őt - jó pillanataiban - szerette nézni.
Babakocsis vagy kendős séta jó ötlet, mert te is kimozdulsz és őt is érik közben ingerek a levegőn.
Hosszuak a napok, de kozben kettot pislogtam es csak ugy eltelt 1,5 ev.
Megyek vissza hamarosan dolgozni, azt se tudom tenyleg hogy telt ilyen gyorsan az ido. 🥲
De igen; nyilvan otthon lenni es mindig ugyanazt csinalni tud monoton es unalmas lenni, nap kozepen van, hogy alig varom hogy vegre este legyen es csak olvassak nyugiban, mert naggyon nehez lefoglalni a gyereket es olyan naaagyon hosszunak tunik a nap. Aztan csak ugy repulnek a honapok.
Azzal tudsz magadon segiteni esetleg, ha peldaul nem mindig csak otthon vagytok, menjetek tobbszor ki, menjetek el vasarolni, erre-arra.
Kosd magadra kendoben, probalj ki esetleg tobbfele hintat, stb.
8# mintha minket írtál volna le... pár napja beállt a hajnal 1.20as alvásra 🥲 délelőtt még minden szép és jó olyankor gyűjtöm az erőt az estére.
A hordozást még nem próbáltam, de megyek a helyi tanácsadóhoz, már megkerestem bár nem tudom mennyire lesz sikeres mert nem szeret se kézben se ölben, se rajtam lenni... 🙄
Elektromos pihenőszékben kb 20 percet van el.
4# kedvenc mondatom.... mióta megszületett szerintem ezt hallom a legtöbbet... eléggé mélyen voltam (vagyok?) lelkileg minden alkalommal kés volt szívembe ez a mondat... 😔
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!