Csak az én gyerekem néz ki mindig úgy, mint egy háborús menekült? Vagy más gyereke is képes végtelenül koszos lenni?
Az én fiam mindig úgy néz ki, mintha 1 hete nem fürdött volna.
Általában délelőtt és délután is kint vagyunk. Ha kimegyünk, onnantól csak fürdés után van bemenet.
De valahogy az első 10 perc után már koszos. Nem csak a ruhája. Az arca, a keze, a lába. Mezítláb megy mindenhova, sarazik, homokozik, krétázik. És állandóan vastagon koszos. Nyilván nem fogom 5 percenként törölgetni, ha bemegyünk, fürdik.
De itt az utcában van több gyerek is, ők mindig olyanok, mintha most jöttek volna a zuhany alól. Nem tudom hogy csinálják. :D
Nyugtassatok meg, hogy nem csak az én gyerekem ilyen. :D
Én vagyok a te embered 😅. 2 gyerekem van 1 9éves fiú, aki mindig tiszta, rendezett, nyugodt és kedves. Megy egy 2 éves kislány aki mindig maszatos, ragacsos kezű, a ruháit képes kilyukasztani néhány perc alatt. Nagyon sok ruhát tönkretesz a foltokat nem mindig sikerül kimosni.
A fiamnak pici baba korától mindig új ruhát veszünk, a kislánynak már nem , neki veszek használt ruhacsomagokat.
Míg nem volt gyerekem, azt hittem az olyan ragacsos, majszos gyerekkel nem törődnek. Most már tudom, hogy tévedtem.
Egyformán neveljük a gyerekeket.
De mégis nagyon mások.
Elsős lett anno a legnagyobb lányom, és az ideiglenes iskola udvara nem volt befejezve,első hét első tanítási nap- sosem felejtem el mikor mentem érte, és az én kis lányom olyan volt mint ...hagy ne mondjam:DD
Nincs gond, gyerekek, és játék mindenek felett. Haza viszed és lefürdeted, ha kell egy nap kétszer..:D
Nem azt írtam, hogy baj. Csak érdekel, hogy más is van-e hasonló helyzetben?
A ruha nálunk is fogyóeszköz. A nővére ruháit simán el tudtam mindig adni, az övét esély nincs. Hiába akármilyen hiperszuper folttisztító, sokszor nem jön ki. :D
Persze. Nekem két kisfiam van, imádnak pocsolni, sarazni, krétázni. Mindjuk ilyenkor nyáron nem igazán van rajtuk ruha a kertben, de tavasszal és ősszel folyton koszos. Most csak ők.
De sztem ez rendben van, fedezzenek fel, játsszanak, ne arról szóljon a gyerekkorgyerekkor, hogy semmit nem lehet csinálni. Nálunk a szomszéd gyerekének nem lehet semmit, max. a homokozóban ülni, na ő olyam tipikis tiszta gyerek, mert ha másfele veszi az irányt, az anyja már rohan, hogy nem mehet sehova.
Persze, hogy tud olyan lenni, mint egy kismalac a dagonya után. Én is hagyom, azért megyünk a játszótérre, mamához, a telekre, hogy kiélje az ilyen kismalac hajlamait.
Hol, mikor legyen gyerek, ha nem ilyenkor?
Kíváncsi leszek a második gyerekünk mennyire lesz partner a koszolódásban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!