Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Csak az én gyerekem néz ki...

Csak az én gyerekem néz ki mindig úgy, mint egy háborús menekült? Vagy más gyereke is képes végtelenül koszos lenni?

Figyelt kérdés

Az én fiam mindig úgy néz ki, mintha 1 hete nem fürdött volna.

Általában délelőtt és délután is kint vagyunk. Ha kimegyünk, onnantól csak fürdés után van bemenet.

De valahogy az első 10 perc után már koszos. Nem csak a ruhája. Az arca, a keze, a lába. Mezítláb megy mindenhova, sarazik, homokozik, krétázik. És állandóan vastagon koszos. Nyilván nem fogom 5 percenként törölgetni, ha bemegyünk, fürdik.

De itt az utcában van több gyerek is, ők mindig olyanok, mintha most jöttek volna a zuhany alól. Nem tudom hogy csinálják. :D

Nyugtassatok meg, hogy nem csak az én gyerekem ilyen. :D

aug. 17. 10:22
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
2 fiam van. Kis túlzással tisztán csak fürdés után látom őket. :D nem baj az, örülök, hogy szeretnek kint játszani. (Mondjuk bent is simán összekenik magukat, pl valamilyen rajzeszközzel.)
aug. 17. 12:39
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
2 kislányom van, de néha fiúkat megszégyenítő módon mocskolják össze magukat. Ők is olyanok, hogy még be se érünk a játszótérre, már ülnek és veszik le a cipőt/szandált. Aztán küzdelem visszaadni rájuk, sokszor meg sem erőltetem magam, mezítláb jönnek haza is. Most voltunk nyaralni, mondtam is a férjemnek, hogy ugyan vittünk szandált nekik, csak minek :D Ha esetleg rajtuk is volt, kaviccsal beszórt sétányon meg homokos játszótéren az első két lépés után már bement a szandáljukba a kavics és jöttek is, hogy vegyük le. De ez csak a cipőhelyzet, a nagyobb lányom most éli a hercegnő-korszakát, kb mindenhova báli ruhában akar menni, jól is mutat tüllszoknyában a mászóka tetején, amiben aztán belehempereg a sárba meg mindenhova, és bumm, nem is háborús menekült, hanem inkább elrabolt királylány hatást kelt :D A kisebb lányom meg még kicsi, ő a kaját szokta extrában a nyakába borítani. Aztán beleül, belelép, hajára keni, mittudomén. Valamelyik nap a homokozóban azt játszotta, hogy pakolta a homokot a saját fejére. Az ismerőseim néha furcsa szemmel néznek rám, amikor azt mondom, hogy kis vademberkéket nevelek, de hát most mit csináljak, tényleg azok. Az én kis vademberkéim <3 Néha vadmalacok, de az enyémek akkor is :D
aug. 17. 13:41
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

Két fiam van, és nem ritka, hogy napjában egyszer külön is le kell zuhanyozni őket, mert egy merő mocsok mindkét gyerek egyfolytában.

De én azoktól az anyukáktól kiégek, akik a pár éves gyereket nem engedik sarazni, mert jajj koszos lesz a ruhája. Nálunk direkt turis meg használt ruhák vannak "dzsuvázni", ha tönkremegy, akkor ez van. Most legyenek gyerekek.

aug. 17. 14:11
 14/21 anonim ***** válasza:

4* köszönöm 2-es vagyok.

Kedves és jóindalatú válaszolók voltak ma itt, senkit nem pontoztak le.

aug. 17. 14:14
 15/21 A kérdező kommentje:

Az én fiam általában egy szál pelenkában van kint az udvaron. Amivel persze beleül a porba, a krétába, a koszba. Mellé sokszor kormos, mert a tűzrakóból kivett faszén faszénnel a legjobb rajzolni.

És persze a kormos kezével nyilván végigtörli az arcát.

Cipőt/szandált csak akkor vesz, ha megyünk mondjuk boltba. Itthon mezítláb van, az utcára is mindig úgy jön ki. Úgy sétál, úgy biciklizik.

Csak ilyenkor összefutunk ismerősökkel, és a többi gyerek mindig olyan tiszta. :D

aug. 17. 14:31
 16/21 anonim ***** válasza:
Jó, hát az utcára mondjuk én sem koszosan viszem ki, gyorsan letörlöm és szanda mindenképp megy a lábára, mert nem tudom, mibe léphet bele odakint.
aug. 17. 14:35
 17/21 A kérdező kommentje:

Nem úgy utca, hogy forgalom meg hasonlók.

Külterületi rész, van pár ház és annyi.

aug. 17. 15:16
 18/21 anonim ***** válasza:
58%
Értem, én is kis utcában lakom, de attól még megtörlöm és adok rá szandált.
aug. 17. 15:34
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
Az en kisfiamnak kis tulzassal nincs olyan ruhaja, ami ne lenne foltos. Viszont mivel egesz nyaron a jatszoteren eljuk az eletunket, igy nem is foglalkozom ezzel. Rettenetesen koszosan hozzuk haza minden nap, be se johet a lakasba azelott, hogy letakaritottam volna, es meg azutan megy a kadba. En imadom, hogy ilyen. Bent amugy nem koszolja magat, szep tisztan is eszik. Kint bepotolja. Kivancsi vagyok, a kishuga milyen lesz.
aug. 17. 17:53
 20/21 A kérdező kommentje:

Én simán kiviszem koszosan az utcára, mivel 5 percenként ki-be jár. Kimegyünk, elgurul a 3.szomszédig, visszajön. 10 perc múlva megint. Van, hogy messzebbre is megy, de utána megint bejön, beül homokozni, megy megint ki rollerezni.

A ruhái 3 kategóriában vannak, van elmenős, bölcsis és otthoni. De sajnos elég gyorsan átkerül minden az otthoni kategóriába. :D

aug. 17. 18:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!