Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan itassam/etessem meg a...

Hogyan itassam/etessem meg a kicsivel az irto nehezen beszerzett végtelenül fontos vitamint?

Figyelt kérdés

Központi idegrendszeri éretlenség miatt olyan vitamint sikerült végre valahára beszerezni az ország másik végéből, melynek összetevői nagyban hasonlitanak az orvos által javasolt vitaminokra.

Csak granulátum formában létezik(leszámitva a tabletta változatot, ami fulladásveszélyes)

Gyermekem vitamint ill gyogyszert eddig csak szirup formában kapott amolyan fecskendős megoldással pl a marslakocskát is imádja.

Ez az uj vitaminja granulatum/por alakban is elrágcsálhato, de hígítva is fogyaszthatja.

Kiköpi!!

Mit tegyek?

Számtalan területen látni az idegrendszeri zavart, de nem súlyos, nem kezelendő, viszont igen erősen javallott neki ez a vitaminkomplexum es naponta...

2017. márc. 1. 18:24
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcslébe keverve?
2017. márc. 1. 18:31
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem írtad mennyi idős. Esetleg ennivalóba belekeverni? Valami karakteresebb ízzel pl banán, meggy esetleg joghurt?
2017. márc. 1. 18:55
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Elárulod a nevét?

És hogy hogy lett diagnózis?

Bocs az offért, de érint minket.

2017. márc. 1. 18:56
 4/9 anonim ***** válasza:
Marslakócskába keverve vagy valamilyen szirupba feloldva?
2017. márc. 1. 19:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Hasonló dologra kaptuk a neurológustól a tanácsot, hogy adjam neki az omegazsírsavakat, leginkább a DHA fontos.

A gyerek a szirupokat módszeresen kiköpi, mindegy mennyire jóízű. Megvettem egy gumicukros változatot, gondoltam fogja szeretni. Megszagolta, megnyalta, de undorodva eldobta. Elég erős fura szaga volt, nem tudtam mihez hasonlítani. Megkóstoltam és nem bírtam a számban tartani. Valami tömény halszirupra emlékeztet, csak sokkal undorítóbb. Szeretem a halat.

3000 ft volt, volt benne kb 15 db és itt áll a szekrényen, mert még én sem tudom megenni, annyira szörnyű hányingert okoz, felfordult a gyomrom, nem sokon múlt, hogy visszajött a reggeli.

Megkérdeztem a patikában a DHA miatt van halíze tehát a cseppnek is az lesz. Pont az a vitamin, ami a legfontosabb lenne ilyen istentelenül fogyaszthatatlan.

Még gondolkozom, milyen formában lehetne belenyomni a gyerekbe, hogy ne jöjjön vissza.

Nem tudom hogyan gyárthatják gyerekek számára ezt, meg úgy egyáltalán.

2017. márc. 1. 20:09
 6/9 anonim ***** válasza:
Kisfiam ha a nurofenes adagolóval kap bármilyen ízű gyógyszert , oldatot , vitamint feloldva szívesen lenyelni , kanàllal, pohárból viszont kiköpi. Nekünk ez vált be. Próbáld meg minél kevesebb folyadékban feloldani hogy minél kevesebb legyen a mennyiség amit rögtön le is tud nyelni. Vagy játszatok orvososat és a kezelés része a vitamin.
2017. márc. 1. 20:54
 7/9 A kérdező kommentje:

Annyira domináns narancsízű, hogy lehet azért nem akarja(a gyümölcslevekkel is bajban vagyunk, a narancsot messziről kerüli amugy is)

Tegnap teával próbálkoztam hígítani, de én sem innám meg...van egy rossz utóíze is, talán az omega miatt)

A nurofenes fecskendővel probálkozom majd ma.köszi

A főbb tünetek a megkésett beszédfejlődés, alkalmankénti remegések, evésnél öklendezés/hányás olyanoktol pl hogy fogába ragadt a banán v husidarabka.

Orvosok szerint kinövi.

2 múlt

2017. márc. 2. 07:47
 8/9 anonim ***** válasza:
0%
Kiköpi?? Azt a gyógyszert, amit égen-földön kerestetek és elengedhetetlenül fontos a fejlődéséhez? Na ilyen nincs! Keverd vele vmibe, ami valamennyire elveszi az eredeti ízét, aztán megissza és kész, nincs más választás! Ha kell, egész nap ott ül az asztalnál a löttyel, ha nem hajlandó meginni. Elég engedékeny szülőnek tartom magam, de ami muszáj, az muszáj!
2017. márc. 2. 14:11
 9/9 anonim ***** válasza:

Mekkora gyerekről van szó?

Mi is eszünk halolajat, ha nincs ízesítve, simán lenyeli mindkét ovisom, ha zselékapszulás, szétrágják. Amikor ízesítettet vettem, ocsmány íze volt mindhármunk szerint. Ekkor azt mondtam nekik, hogy ez most borzalmas ízű lesz, de mi bizony megesszük, és én kezdtem. Jókat nevettünk, hogy milyen borzalmas, és szépen elfogyott az egész üveg.

Régebben én is vettem olyan vitaminos rágótablettát, amit a nagyobbik fiam (2-3 évesen) nem volt hajlandó megenni, így mi felnőttek fogyasztottuk el. Pedig próbáltam mindenféle italokba belekeverni, de rögtön észrevette. Ha már a gyerek öklendezik valamitől, én nem erőltetem.

2017. márc. 3. 16:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!