Itt vagyok 20:54-kor a 4 éves kisfiammal. Olyan mintha egy végtelenül feltöltött akku hajtaná. Most elengedtem a történetet. Majd elájul amikor úgy érzi. Minden nap meg kell harcolni az elalvással. Rúg, dühöng. Ötletek?
A klasszikus kérdések:
Mennyit néz tv-t, telefont?
Volt-e eleget szabad levegőn?
Nem fáradt el túlságosan?
Elfáradt-e egyáltalán?
Mit evett és mennyit? Az mennyire volt cukros?
Napirendje van (tehát kb ugyanakkor ébred, alszik)??
Esti rutinotok milyen?
Ezek mind befolyásolják az alvást, ennyiből nehéz tippet adni..
-Határok közé vannak szorítva a kütyük...
-Tegnap 4 órát voltunk játszóházban.. non stop pörgött..ma a mamával játszóztak kb 4 órát
-De igen..gyakorlatilag mindíg ez a probléma.. a mi koroszályunk olyan volt, hogy ha elfáradtunk akkor pihentünk... mi ez a túlfárad sztori?
-Elfáradt? Nem!!!! Pörög..
-Egyszerű tipikus kajákat. Rizseshúst pl most... semmi extra.
-Ovis. Van napirendje. Reggel általában sírás, hiszti.. aztán bent megnyugszik és élvezi.
-Oviból haza, ha jön mama akkor játszó... kb 18:00 ig. utána haza. pancsi, vacsi, és akkor jönne a csucsu... de kiborulás a vége általábn.
Nem találálom a megoldást. Egyenlőre őrjítő a történet.
Nálunk ugyanez 5 éves,a duracell nyuszi 12 hengeres vâltozatban 😁.
Reggeltől estig....
Várom már,hogy nagyobb legyen....
Ha jól értem, a délután nagy részét a nagymamával töltötte, most próbálja pótolni az időt veled.
Nem kell erőltetni az alvást, de igenis fogadja el, hogy most már ágyban van, legfeljebb beszélgetni, mesét olvasni lehet, és idővel áthangolódik.
De persze általános csodaszer nincs a gyerekekre.
Délután alszik ? A legtobbnek két éves kor utan Nincs rá szüksége, nem véletlen, hogy Nyugat Európában nincs az óvodában ez a délutáni alvás mizéria.
Semmiféle alvás nincs délután, de ugye Magyarországon kell az óvónőknek a kávé meg a pletyka ezért tartanak még mindig ott ahol 100 évvel ezelőtt.
Ez a legnagyobb probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!