Hogy tudnám elaltatni a 4 éves gyermekemet mert minden este fél-1 órás tortúra az altatás?
Alszik nappal? Mennyit van a levegön? Mikor kel reggel?
Nekem 4.én lesz 4 éves a fiam.
Reggel 7kor kel, nem alszik nappal. Oviban sem. Egész délután udvaron van, hóban, fagyban, szélben is. Mégsem tudom este 9elött ágyba tenni. De este 9kor fekvés, és nincs se játék, se felkelés, se semmi. Nem engedem felkelni, rohangászni meg főleg.
Péntek-szombat este vagyok 1 fokkal engedékenyebb, főleg ha pl vendégel vannak, simán fennlenne 10-11ig.
Szóval én a szigorra esküszöm.
Hát ezért. A hülye suttogó könyvet követitek mi?
Amíg igényli ottmaradok, amíg elalszik. 3,5 éves, még igényli, sőt meg is fogalmazza. Így meseolvasás után 5-10 perc alatt elalszik. Aztán 5-10 perc után kijövök. Nincs küzdelem, csak néha kéri hogy simizzem.
Én hagynám a fenébe ezt a módszert és a gyerekem igényére reagálnék.
Dehát ez nem altatás. Az én gyerekem is hisztizne, ha még csak ott sem lennék vele.
Miért nem ülsz mellé, és olvasol neki mesét?
Mindenkinek más jön be, de ez a székes dolog nagyon furcsa.
Nálunk 3 éves a delikvens és nem mondunk esti mesét, de ottmaradunk vele, néha dúdolunk, ha én altatom, a kezem bent van vele, a férjmnek elég a jelenléte... maradjatok bent, olvassatok mesét ha úgy van, vagy csak meséljetek fejből, esetleg simogassátok a hátát, kérjétek meg hogy ő meséljen stb.
Kérdezd meg a nagyszülőket, hogy ott hogy alszik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!