Kivitelezhető az altatás esténként babaöbölben, napközben saját szobában, kiságyban?
Sziasztok! Első kisbabánkat várjuk. Nem szeretnénk kirakni szegényt a szobájába egyedül. Nem lennénk úgy nyugodtak, de azt sem szeretnénk, hogy egy ágyban aludjon velünk.
Megéri megvenni a babaöblöt? Esténként könnyebb lenne etetni úgy, és közel lenne hozzánk. Napközbeni alvások sikerülhetnek a szobájában kiságyban?
Vagy ne vásároljunk babaöblöt, és a kiságyát tegyük a mi szobánkba?
De akkor üresen álljon ott a kis szobája?
Nem tudom mi lenne a megfelelő döntés, nálatok mi vált be?
Az elsődleges szempont, hogy ő biztonságban, nyugalomban érezze magát.
Köszi
Gondolkodtam én is annak idején babaöblön, de végül az ágyát raktuk a szobánkba. 7-8 hónapos volt mikor átkerült a saját szobájába.
"De akkor üresen áll ott a kis szobája?" Nézd, a szobának ez nem fog lelki sérülést okozni 😂 A többi bútort attól még beteheted. Én például ott pelenkáztam míg pici volt, ott öltöztettem, stb...
Barátnőm vett babaöblöt, és volt egy kiságy is a gyerekszobában amiben nappal aludt a gyerek. De ő azért csinálta így, mert nem fért volna be a kiságy a hálójukba.
Én nem bántam meg, hogy nem vettem plusz egy kiságyat (babaöböl). A második gyerekhez már fogok venni, mert már hozzánk sem férne be más a hálóba.
Én fotelágyat veszek a babaszobába, hogy kéznél legyek. Egy ágyban nem mernék aludni a babával, mert veszélyesnek tartom (forgolódom). Plusz nekünk van 3 cicánk, akik miatt a mi szobánkban nem is lehetne a baba sem kiságyban, sem öbölben, mert az egyben nappali is, az a cicák főhadiszállása, őket onnan nem csukhatom ki.
A babaszoba az egyetlen a lakásban, ahonnan ki tudom a macskákat zárni.
Én szeretném meg őrizni a kispápával az intimitást, szeretünk együtt aludni nagyon. Nem szeretnék nélküle elaludni soha, szükségem van rá meg neki is. Ezért vetettem el azt az ötletet még a legelején, hogy én költözök a babával a szobájába. A férjem is sokkal nyugodtabb ha a közelünkben tudhat minket, azt mondta aludni sem fog tudni az első hetekben, úgy félti.
Köszönöm szépen a segítséget, arra jutottunk, hogy első körben megpróbálkozunk azzal, hogy a kiságyat a mi szobánkba rakjuk, közel az ágyunkhoz. Meglátjuk mennyire fog ez így működni, aztán ha nehézségekbe ütközünk, veszünk egy öblöt.
Én megnántam.hogy nem.vettünk az első fiamnál babaöbölt.Most már beis szereztük a második babának
26hkm
Mi is amikor terhes voltam megbeszéltük, hogy amíg pici, babaágy, aztán megy a saját kis szobába. Nagyon elhatározza magát sokmindenre terhesen az ember, de ahogy megszületik a kismanó minden változik .
Valóság:
Kiságyat beraktuk az ágyunk mellé, de egyrészt a csöpp emberke elveszett benne, másrészt szopinál nem volt jó mindig felállni (nem lehetett az oldalát lenyitni), harmadrészt kellett neki is nekünk is a közelség jobban. Beszereztük a babaöblöt, szopinál simán csak felültem kivettem, másrészt a legnagyobb előny hogy ha felkelt és a kezem odaraktam sokszor visszaaludt. Babaöböl hatalmas találmány és mindenféleképp ajánlom! Kinőtte, visszahoztuk a babaágyat. Tök jó volt addig, amíg el nem jutottam oda hogy mentálisan zakkanok a pihenés hiányában, ezért minden este ment az ágyba aztán ha jött az első szopi kivettem és rajtam aludt utána. Lehet kövezni érte. Ezek után jött a szeparációs szorongás 7 hónaposan és ahogy altatásnál raktuk volna az ágyába felkelt ordított, de ahogy magam mellé raktam elaludt. Így simán aludt éjszaka, ha éhes volt felém fordult és ment is a cici. 10 hónapos lesz és velünk alszik, még mindig szopizik, fogzós időszakban 8x kelünk min. éjszaka, így neki is és nekem is ez jó . Boldog anya boldog baba. Most vettünk leesésgátlót mert a kiságy visszakerült a szobájába, hogy ne foglalja a helyet, plusz ha napközben alszik szokja ott a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!