Első babának miket célszerű vásárolni? Mik a "viral" babaholmik most?
Kicsit bőség zavara helyzet van nálam, az az igazság. :D
Szeretnék olyan babaholmikat, amik szépek, jó minőségűek. Mindenből van olyan, ami épp felkapott, érdekelne, babás berkekben jelenleg mik ezek, melyek azok a termékek, amikre mindenki esküszik? Pl. mint az Artipoppe hordozók, Stokke TrippTrapp, mindenféle kategória, termékcsoport érdekelne.
Köszönöm a segítségeteket, szép hétvégét! :)
Dehát, már értem az egyik barátnőm mondatát, hogy az anyáknál gonoszabb közösség nincsen. :D
Csak azt nem értem, ha itt mindekit rühellsz, mi az istenért kérdezel itt? A barátnőid nem elég trandik, hogy segítsenek? Akkora provokatív troll vagy, mint ide LAcháza. Nem terhes vagy, hanem unatkozol.
Te provokálni jöttél, semmi másért. Mindenki tudja, hogy a rongyrázásra az átlag ember ugrik, pláne ilyen fellengzős stílussal párosítva.
Boldog babavárást, ha tényleg terhes vagy egyáltalán!
"Csak azt nem értem, ha itt mindekit rühellsz, mi az istenért kérdezel itt?"
Mert, nem gondoltam, hogy ilyen a társaság nagy része itt. Beszéljetek ilyen stílusban az édesanyátokkal, aki ezt a nevelést tudta nektek nyújtani. Vagy a férjetekkel, aki ezt elviseli. De idegenekkel szemben nagyon gáz. Főleg, hogy én a kérdésemben semmi bántót nem írtam, érdeklődtem csak.
"A barátnőid nem elég trandik, hogy segítsenek?"
Trandik, azok. 6 éve szült, így az, hogy akkor mi volt, nem igazán releváns. Pl. a mi babakocsinkat akkor még nem is árulták.
A babavárásom nagyon boldog, eddig szerencsére nem találkoztam azzal a színvonallal, amit ti képviseltek. Az meg, hogy a terhességemet is kétségbe vonjátok már, még viccesebb. Dehát, ez van, nem mindenkinek jut ugyanaz az életben.
Babysense bébiőr és légzésfigyelő --> bébiőr nem kellett, légzésfigyelőből ez a márka nekünk nagyon nem jött be.
Owlet babazokni
Cybex Coya hordozó
Artipoppe hordozó --> újszülöttnek hasznosabb egy kötözgethető kendő, vagy egy karikás kendő
Cybex e-Priam + Cloud T autóshordozó
Adamo hinta --> sokakat ismertem, akiknek volt. Porfogónak kiváló, igazi hasznát nem sok helyen vették.
Membantu hinta
Fehérzaj alvássegítő --> nem jött be
Babafészek --> ezt sokáig használtuk, nagyon bejövős volt
Monello babacsillag --> nem hiányzott, de ezt többen dicsérték a környezetemben
Pihenőszék (több márka, több fajta, pl. Babybjörn, Mamaroo, Cybex, Ergobaby) --> a legegyszerűbb változat volt a nyerő
Hordozható pelenkázólap --> csak hordozható volt
Fűtött pelenkázólap és matracmelegítő a babaágyba --> nem sátorban laktunk, úgyhogy erre nem volt szükség
Újszülött kortól használható etetőszék (nem, nem azért, hogy “BEZZEG MÉG ETETÉSKOR SEM AKAROD KÉZBE VENNI A GYEREKEDET!!”, hanem, ha mondjuk az asztalnál ülünk, akkor őt is odahúzhassuk és ott legyen velünk, amíg pl. eszünk.) --> ilyen nekünk nem volt. Amíg nem érdekelte a kajálás, addig nem tettük az asztalhoz. Így is megtanult enni.
Bölcső az ágyunk mellé, 6-8 hetes koráig a mi szobánkban tervezzük (a 4moms és a Kalune bölcsői tetszenek, teljesen más a kettő, tehát öröm lesz választani:D)
Stokke babakád + állvány, újszülött tartó --> egy kezemen meg tudom számolni, hogy hányszor használtam a babakád állványunkat.
Elektromos körömreszelő --> 😂
Cumisüveg sterilizáló, melegítő készülékek --> ha valamit, akkor ezt nagy hiba volt megvennem szülés előtt. Csak féláron tudtam eladni használatlanul. Most várom a második gyereket, az elsőből tanulva, neki még cumisüveget sem veszek, csak svéd itatópoharat.
Ach, akkor már értem. Van itt több kismama is, akiknek nehezen jött a baba. Egy részük sajnos pont így bekattan, ahogyan te is.
Remélem a szülés utáni depressziót megúszod. De azért gyűjtsd be a listádra egy viral pszichológus számát is, biztos ami biztos.
Na akkor én is elmondom a tapasztalataimat. Én is bedőltem annak, hogy ami trendi, az biztos jó, hát nem így lett.
Cybex priam: jó kis babakocsi, de a sportülése nagyon kicsi, sokáig nem lehet húzni vele, a gyerek 1,5 évesen már el sem fér benne, én Cybex gazellet vettem helyette, mert jött a kistesó is, így nyilván ez volt az ésszerű döntés. Ezt a babakocsit imádom, már 2 éve nyúzzuk és jön a harmadik gyerek is, így ő is ezt fogja hasznalni. Strapabíró járgány, arról nem beszélve, hogy kosár is jár hozzá, tehát ha 1 gyereket is tolsz benne, a boltba járás nagyon egyszerű, nem kell bajlódni, hogy hova teszed a cuccot. Csomagtere is hatalmas nagy, minden elfér benne, a priamról ezt nem mondhatom el.(Úgy láttam, már ebből is van elektromos verzió)
Stokke trip-trap: döntve nem kezdünk blw-s hozzátáplálást, így a csecsemőszűkítő eleve nem jó. Nekem a kisfiam ki nem álhatta, nem maradt meg benne, így leváltolttam egy Chicco Polly start-ra, ezt a mai napig szereti, pedig már 2,5 éves.
Azt a hordozót nem ismerem, amit írtál, én Liliputi fan vagyok. Újszülött kortól használható a karikás vagy szövött kendő, utána váltottunk csatosra. Már szintén 2 éve nyúzzuk és még mindig bírja a strapát, ráadásul ez bizonyítottan jó a gyerek gerincének is.
Pihenő székből az Adamo nem jött be, szintén nem szerette a gyerek, így vettem egy 4moms pihenőszéket, amit mind a kettő gyerekem szeretett. Sokáig is használták, most a harmadik gyerkőcöt is bele fogom tenni.
A csillagról szintén nem hallottam.
Feherzaj is jó, mai napig azzal alszanak el, bár egy kicsit bánom már, mert mindannyian rá szoktunk.
Babafészek: nálunk arra volt jó, hogy a kiságyban egyáltalán nem aludt el egyik gyerek sem, így közénk raktuk a nagy ágyban, az bejött, úgy simán aludtak.
Légzés figyelőnek nem vettük hasznát, mert ugye, nem aludtak a kiságyban.
Stokke flexi kád, a dupla bejött, aztán gyorsan át szoktak a nagy kádban, sokszor nem fürödtek benne, csak úgy 5 hónapos korukig kb.
Cumisüveg melegítő: Philips Aventet vettem, egyszer használtam kb. Utána áttértem a mikros melegitesre. Kinek van ennyi ideje várni?? Ráadásul én is ingyen adtam tovább, mert a kutyának sem kellett.
Sterilizáló nem volt, maradtam a kifőzésnél.
Feherzaj alvassegito 🤣🤣🤣
De cuki
Én bekapcsoltam a porszívót és már aludt is a fiam 🤣🤣
Betettem a no name babakocsiba, és abban toltam
És láss csodát, ugyanúgy gurult mint a fancy önrezgős bizbasz.
Fűtött penekazo, babamelegito a kiságyba- tök jól melegitettuk egymást egymás mellett az ágyban
Stokke babakad - egy műanyag kád ami két székre volt állítva.
Elektromos koromreszelo- heeee???
Mit kell ezt túl gondolni istenem...
Mondjuk, pont, hogy az alvássegítőt írták többen, náluk bevált. :)
Én pl. zúgó porszívó mellett nem tudnék jót aludni, de kinek mi.
"Betettem a no name babakocsiba, és abban toltam
És láss csodát, ugyanúgy gurult mint a fancy önrezgős bizbasz."
Ez olyan, mint az, hogy minek vegyek Mercedest, mikor a 30 éves Suzuki is gurul? :)
"Fűtött penekazo, babamelegito a kiságyba- tök jól melegitettuk egymást egymás mellett az ágyban"
Szerintem egyszerűbb és gyorsabb úgy pelenkázni, fürdés után öltöztetni, ha nem kell még pluszban a baba mellett feküdnöm, hogy melegítsem is.
"Stokke babakad - egy műanyag kád ami két székre volt állítva."
Derékfájás kedveli ezt.
"Elektromos koromreszelo- heeee???"
Saját magamnak sem szerettem soha vágni a körmömet, 3-4 hetes babát nem fogok pedikűröshöz, manikűröshöz vinni (pedig tudom, imádnátok azért is szétszedni:D). Ezzel nem fogom tudni megvágni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!