Miért baj, ha nem akarok felesleges kacatokat vásárolni a babának?
Hamarosan szülök, úgyhogy elkezdtük berendezni a babaszobát és megvásárolni a kisbabánk holmijait, de úgy érzem, mások túl sokszor beleszólnak, mit kellene vennünk.
Az egyik rokon el is kezdett sápítozni, hogy milliós összeget költött a babára érkezése előtt, mert a rengeteg bútor, ruha, ringató, tökömtudja...
Én nem akarok felesleges vackokat vásárolni, veszek persze kiságyat, pelenkázót meg egy kis ruhásszekrényt, 3 hónapos korig valamennyi ruhát, babakádat, légzésfigyelőt, egy-két csörgőt, babakocsit, de ennyi.
A babakozmetikukom, fürdetők használatát nem tartom egészségesnek, játékokra szerintem egyelőre nincs szüksége, amíg a mi szobánkban lesz, nem akarok a szobáját sem különösebben kidekorálni.
De kb. azt érzékeltetik velem, mintha spórolni akarnék a gyereken, pedig nem szorulunk rá, csak nem látom értelmét a sok felesleges cuccnak.
2-es, ez rendben van egy idősebb babánál, de fél éves korig szerintem semmi ilyesmire nincs szüksége, a rokon gyerekeken is látom, hogy lényegében semmit nem tudnak kezdeni semmiféle játékkal, nem értékelik még, maximum a hangokra figyelnek vagy a forgóra.
De tök mindegy, hogy egy darab tobozt adok a kezébe vagy egy műanyag kacsát. Most meg előre feleslegesnek tartom megvenni a játékokat, amikkel később fog játszani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!