Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha nem akarok...

Miért baj, ha nem akarok felesleges kacatokat vásárolni a babának?

Figyelt kérdés

Hamarosan szülök, úgyhogy elkezdtük berendezni a babaszobát és megvásárolni a kisbabánk holmijait, de úgy érzem, mások túl sokszor beleszólnak, mit kellene vennünk.

Az egyik rokon el is kezdett sápítozni, hogy milliós összeget költött a babára érkezése előtt, mert a rengeteg bútor, ruha, ringató, tökömtudja...

Én nem akarok felesleges vackokat vásárolni, veszek persze kiságyat, pelenkázót meg egy kis ruhásszekrényt, 3 hónapos korig valamennyi ruhát, babakádat, légzésfigyelőt, egy-két csörgőt, babakocsit, de ennyi.

A babakozmetikukom, fürdetők használatát nem tartom egészségesnek, játékokra szerintem egyelőre nincs szüksége, amíg a mi szobánkban lesz, nem akarok a szobáját sem különösebben kidekorálni.

De kb. azt érzékeltetik velem, mintha spórolni akarnék a gyereken, pedig nem szorulunk rá, csak nem látom értelmét a sok felesleges cuccnak.

2020. dec. 13. 17:35
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
78%

Őő persze nem is kell a sok kacat, de pár játék nem árthat. Az én fiam 3 hósan kezdett el érdeklődni a játékok iránt, és a hétköznapi tárgyak nem olyan színesek, nem annyira feltűnőek.

Az első játéka ami után nyúlni kezdtt 2,5 hósan az a fa karikára kötött szines szalagok voltak.

Te mit akarsz majd lengetni az orra előtt hogy a fogást gyakorolja?

2020. dec. 13. 18:46
 12/42 anonim ***** válasza:
94%
Én kimondottan spóroltam a gyereken, mert feleslegesen nem fogok tízezreket kidobni olyan dolgokra amiket csak ideiglenesen fog használni, vagy kinövi seccpecc alatt. Csak ezt szentségtörés kimondani. A játékok mondjuk szerintem fontosak, de szinte minden egyéb mást vagy kaptam, vagy használtan vettük, vagy mi magunk csináltuk.
2020. dec. 13. 19:06
 13/42 anonim ***** válasza:
92%
En hasznaltan vettem egy nagy babacsomagot 10e ftert fel honapos koraig tele volt fischer price meg lamazos jatekokkal. [link] Szerintem nem eri meg ujonnan venni nevetsegesen dragak. A plussoket kimostam a muanyag cuccokat atmostam eltorolten. Szuper fertotlenito cuccok leteznek manapsag, amugyse voltak retkesek babak jatszanak ezekkel :)
2020. dec. 13. 19:08
 14/42 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem ennek kicsit még olvasgass utána! :)
2020. dec. 13. 19:21
 15/42 anonim ***** válasza:
64%
Nem kell a sok lom. Minimalista vagyok, a gyereknek sem lett som holmija. Jàtèk helyett 1: ùgy is az ,,igazi" dolgok fogjàk èrdekelni, azok fejlesztik, nem a sok ,,fejlesztő" kacat, 2: ùgyis kaptok rokonoktol, ismerősöktől kacatokat.
2020. dec. 13. 20:08
 16/42 anonim ***** válasza:
52%

Nem kell fejleszteni a babákat, maguktól fejlődnek, főleg a szociális ingerektol. Ez a fejlesztés (egészséges kisbabaknal) egy nagy marketing humbuk.

Voltak olyan kultúrák ahol majd egy éves korig polyaban tartottak a gyereket, de mivel nagycsaládban éltek mindig énekelt beszélt foglalkozott vele valaki. Ez számít legjobban.

Szerintem egy három hónapos baba mellett bőven van idő a neten rendelni valamit,ha később hasznosnak gondolod.

Én egy darab játékot nem vettem az első gyerekemnek előre. (Nyilván a másodiknál már akadt itthon :D nem lett "fejlettebb")

2020. dec. 13. 20:28
 17/42 anonim ***** válasza:
80%
15-ös, én pl semmit nem kaptam senkitől.. akkor mivan? Veszek neki én. De nem lomot, hanem olyat, amit valóban hasznosnak találok, és nem a baba születése elött, hanem amikor már elkezdett érdeklődni, akkor.
2020. dec. 13. 20:38
 18/42 anonim ***** válasza:
41%

Miért 0%-os az utolsó válaszoló?

Igaza van!

A babáknak, gyerekeknek nem kell, sőt nem szabad direktbe tolni a szerintünk érdekes játékokat, hagyni kell, hogy ő fedezze fel, a mi általunk biztonságossá tett környezetet.

Foglalkozni vele, mutatni a külvilágot, ismertetni vele, szocializálni.

Ez fejleszti.

2020. dec. 13. 20:40
 19/42 anonim ***** válasza:
77%

Voltak olyan kultúrák ahol majd egy éves korig polyaban tartottak a gyereket, de mivel nagycsaládban éltek mindig énekelt beszélt foglalkozott vele valaki.

16: nálatok veletek él 4 nagyszülő, 2-3 nagynéni, 4 nagybácsi és 12 unokatestvér?

2020. dec. 13. 20:43
 20/42 anonim ***** válasza:
71%

19 persze, és mai napig kobaltaval vadaszunk. :)

Nem, csak gondoltam írok egy ellenpeldat arra hogy valaki konkrétan előre vetíti hogy nem fog fejlődni a babája rendesen, ha nem vesz játékokat neki.

2020. dec. 13. 20:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!