Miért baj, ha nem akarok felesleges kacatokat vásárolni a babának?
Hamarosan szülök, úgyhogy elkezdtük berendezni a babaszobát és megvásárolni a kisbabánk holmijait, de úgy érzem, mások túl sokszor beleszólnak, mit kellene vennünk.
Az egyik rokon el is kezdett sápítozni, hogy milliós összeget költött a babára érkezése előtt, mert a rengeteg bútor, ruha, ringató, tökömtudja...
Én nem akarok felesleges vackokat vásárolni, veszek persze kiságyat, pelenkázót meg egy kis ruhásszekrényt, 3 hónapos korig valamennyi ruhát, babakádat, légzésfigyelőt, egy-két csörgőt, babakocsit, de ennyi.
A babakozmetikukom, fürdetők használatát nem tartom egészségesnek, játékokra szerintem egyelőre nincs szüksége, amíg a mi szobánkban lesz, nem akarok a szobáját sem különösebben kidekorálni.
De kb. azt érzékeltetik velem, mintha spórolni akarnék a gyereken, pedig nem szorulunk rá, csak nem látom értelmét a sok felesleges cuccnak.

Őő persze nem is kell a sok kacat, de pár játék nem árthat. Az én fiam 3 hósan kezdett el érdeklődni a játékok iránt, és a hétköznapi tárgyak nem olyan színesek, nem annyira feltűnőek.
Az első játéka ami után nyúlni kezdtt 2,5 hósan az a fa karikára kötött szines szalagok voltak.
Te mit akarsz majd lengetni az orra előtt hogy a fogást gyakorolja?

Nem kell fejleszteni a babákat, maguktól fejlődnek, főleg a szociális ingerektol. Ez a fejlesztés (egészséges kisbabaknal) egy nagy marketing humbuk.
Voltak olyan kultúrák ahol majd egy éves korig polyaban tartottak a gyereket, de mivel nagycsaládban éltek mindig énekelt beszélt foglalkozott vele valaki. Ez számít legjobban.
Szerintem egy három hónapos baba mellett bőven van idő a neten rendelni valamit,ha később hasznosnak gondolod.
Én egy darab játékot nem vettem az első gyerekemnek előre. (Nyilván a másodiknál már akadt itthon :D nem lett "fejlettebb")

Miért 0%-os az utolsó válaszoló?
Igaza van!
A babáknak, gyerekeknek nem kell, sőt nem szabad direktbe tolni a szerintünk érdekes játékokat, hagyni kell, hogy ő fedezze fel, a mi általunk biztonságossá tett környezetet.
Foglalkozni vele, mutatni a külvilágot, ismertetni vele, szocializálni.
Ez fejleszti.

Voltak olyan kultúrák ahol majd egy éves korig polyaban tartottak a gyereket, de mivel nagycsaládban éltek mindig énekelt beszélt foglalkozott vele valaki.
16: nálatok veletek él 4 nagyszülő, 2-3 nagynéni, 4 nagybácsi és 12 unokatestvér?

19 persze, és mai napig kobaltaval vadaszunk. :)
Nem, csak gondoltam írok egy ellenpeldat arra hogy valaki konkrétan előre vetíti hogy nem fog fejlődni a babája rendesen, ha nem vesz játékokat neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!