Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért baj, ha nem akarok...

Miért baj, ha nem akarok felesleges kacatokat vásárolni a babának?

Figyelt kérdés

Hamarosan szülök, úgyhogy elkezdtük berendezni a babaszobát és megvásárolni a kisbabánk holmijait, de úgy érzem, mások túl sokszor beleszólnak, mit kellene vennünk.

Az egyik rokon el is kezdett sápítozni, hogy milliós összeget költött a babára érkezése előtt, mert a rengeteg bútor, ruha, ringató, tökömtudja...

Én nem akarok felesleges vackokat vásárolni, veszek persze kiságyat, pelenkázót meg egy kis ruhásszekrényt, 3 hónapos korig valamennyi ruhát, babakádat, légzésfigyelőt, egy-két csörgőt, babakocsit, de ennyi.

A babakozmetikukom, fürdetők használatát nem tartom egészségesnek, játékokra szerintem egyelőre nincs szüksége, amíg a mi szobánkban lesz, nem akarok a szobáját sem különösebben kidekorálni.

De kb. azt érzékeltetik velem, mintha spórolni akarnék a gyereken, pedig nem szorulunk rá, csak nem látom értelmét a sok felesleges cuccnak.

2020. dec. 13. 17:35
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
75%

Kedves Kerdezo! Pontosan ugyanigy alltam a babavarashoz, ugyanez a szemlelet. Mi meg babakocsit se vettunk, mert egyszerubbnek gondoltam a kendozest. Ez be is valt :) most 3 hos.

De! Kaptunk es orokoltunk egy halom babajatekot (es babaruhat is, igen, teljesen szep hasznalt cuccokban van a gyerek, es jelentem, meg eletben van es talan traumatizalva sincs), es igy utolag halas vagyok erte. Szereti a csorgo-zorgo es szines dolgokat, elkezdett nyulni ertuk, tetszik neki, mar most "manipulal" a kezevel. Ne gondolj sokmindenre, egypar szines csorgo, un. babatornazo tokeletes. Alaposan atvalogattam a kapott holmikat. Amit nagyon szeret meg az a babageometria konyv, a fekete-feher kontrasztos kepek segitenek a 2 agyfelteke osszehangolasaban. Imadja: sikongat es izgatottan nezi. Most van egy doboz jateka, amit orokoltunk,ebbol 1-1 amit mi vettunk neki. Minden nap mast veszek elo, cserelgetem oket. Mar van egy kedvenc pluss. Feleves koraig ez eleg lesz, szerintem. Mondom, ugyanigy ereztem meg harom honapja, mint te, es halal ideges voltam, mikor ellenkezo velemenyt hallottam, de latom, hogy par, okosan megvalasztott jateknak van ertelme az elso honapokban is. Ez az en nagyon friss tapasztalatom. :)

2020. dec. 13. 21:12
 22/42 anonim ***** válasza:
53%
Utolso vagyok: ha pedig a szemleletedben az is benne van, hogy kolcsonadod, tovabbadod esetleg cserelgeted mas ismeros anyukakkal a kinott/megunt cuccokat, ugy a jovo-meno holmik szamat is kontrollalni tudod, es nem nyomaszt a tudat, hogy egy halom feleslegesse valt babacuccal fogsz megoregedni. :D
2020. dec. 13. 21:15
 23/42 anonim ***** válasza:
48%

Agyf*szt kapok a babafejlesztéstől.. Nem kell őket fejleszteni. Beszéljél hozzá, énekelj neki, törődj vele, figyeld az igényeit. Nincs rosszabb attól, mint amikor szerencsétlen 3 hónapos köré 15 db játék van lepakolva, lóg a babakocsiról a kiságy felől, mindenhonnan. Aztán csodálkoznak, hogy a gyerek nem alszik, mivel túl van ingerelve.. tanulókutyus, járássegítő,műanyag sz*rok,mind kreténség.. matatókocka, matatóskönyv, egy rongy, amire csomót kötsz,sokkal érdekesebb. Villogó, zenélő izék pedig a legnagyobb melléfogások.

Igazad van kérdező, hogy nem veszel ilyen hülyeségeket. Én se vettem és semmi kára nincs belőle a gyereknek.

2020. dec. 14. 00:59
 24/42 anonim ***** válasza:
80%
23 nalam a pihenoszekerol log sok bizbasz es imadja oket. Emiatt 20 percet is eljatszik mig mosogatok meg pakolok a konyhaban reggel iszok egy kvt stb konkretan van egy kedvence amihez gagyog mosolyogva, mindenki csodalkozik hogy milyen ugyesen fog mar a kezevel mert magahoz huzza fogdossa tapogatjaca jatekokat. Persze oda is tarthatnam ezeket de ki a fene tartogat valamit feloraig. Jok ezek a lelogo cuccok. Sztem fontos hogy onalloan tudjon jatszani amit csinal 2 hos kora ota. En inkabb elonyet latom a jatekoknak 🤷‍♀️
2020. dec. 14. 13:17
 25/42 A kérdező kommentje:
Persze, egy lelógós kis vackot veszek majd meg egy csörgőt, de ennyi, másnak nem látom még értelmét.
2020. dec. 14. 13:21
 26/42 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a gyerek szempontjából jobb, ha nem lóg. A földre kell tenni, mellé. Így beindul a mozgásfejlődés. Enyém 2 hónapos korától a földön van folyton.
2020. dec. 14. 13:57
 27/42 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem a Kérdező tipik olyan szülő lesz később, hogyha a gyerek megkíván valami fincsit a városban (pl fánkot, Mekit), akkor közli vele, hogy nem vesznek, mert van otthon főzelék, vagy rizs:D
2020. dec. 14. 14:03
 28/42 anonim ***** válasza:
36%
Igen és majd attól is lemarad a fejlődésben utolsó...
2020. dec. 14. 14:17
 29/42 anonim ***** válasza:
100%

23 : persze, énekelj neki, beszélj hozzá, mesélj, öleld, szeresd, hordozd, szoptasd igény szerint, stb-stb. Ugyanakkor én szeretem azt a reggeli 20 percemet, míg ő csesztgeti a lelógós vackait, és tanulja a dolgok megragadását, és ez utóbbit nem csak a pólómon gyakorolja. :D Én addig megreggelizek, kávézok és mondjuk beteszek egy mosást. Szerintem a két dolog nem zárja ki egymást: törődés és egypár játék. És amúgy alszik. 7-8 órát éjjel egyhuzamban. De nyugi, nem élem bele magam. :D

Ugyanakkor tényleg mindenki csinálja úgy, ahogy jónak látja. :)

2020. dec. 14. 17:43
 30/42 anonim ***** válasza:
5%

cseszegeti a vackait....

Szülőnek készülünk :)

2020. dec. 14. 17:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!