Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposom rendben fejlődik?

17 hónaposom rendben fejlődik?

Figyelt kérdés

Kisbabának hasfájós volt. Ülni későn tanult meg,11 honaposan ült ki,12 honaposan ült stabilan. Jelenleg még nem jár, de stabilan feláll magától is,kapaszkodó nélkül is elvan pár percig,lepeget ha van mibe kapaszkodni,stb. Én úgy látom pár hét és menni fog a járás is. Nem is emiatt írok,ez csak plusz adalék infó.

Amik miatt aggódom:

Nem integet,de főleg nem.mutogat,soha semmire,ha én mutatok neki csak a kezem nézi..talán mostanában követi amit mutatni akarok,de ezt lehet csak képzelem

Nem viseli el az ölelést,puszit,viszonozni pláne nem viszonozza. Viszont néha rájön,hogy bújni szeretne,ilyenkor bekuckozik hozzám (többnyire nem magától jön,én érzem,ha nyűgös ,felveszem,és ezzel a kuckozassal néha kicsit megnyugszik)

Beszél,nem is keveset,de csak a saját maga nyelvén,kivenni semmit nem lehet belőle,nincs meg az első szótag a szavaknak,ahogy ha jól tudom lenni szokott

Könyv nem érdekli,dobálja,hiába próbáltam neki mutogatni belőle,nem követi. Ebből kifolyólag nyilván kérdésre,hogy mutasd meg pl a macit a könyvben,semmi reakció.

Nem hoz oda soha játékot,vagy ami érdekli,megmutatni

Nevére nem igazán figyel

Az etetőszékben szeret ritmusosan előre hátra ringani,közben hangosan "ordibal" kb igy- aa-aa-áá-oo-aa az előre hátra ritmusra. Ezt csak és kizárólag az etetőszékben csinalja

Szeret mindent razni,amit lehet,abba belekapszkodik és rázza,vagy csapkodja.

Viszont van szemkontaktus,ha emberek közé megyünk,szeret mosolyogni,keresni a kontaktot.

Víztől nem fél,szeret pancsolni.

Ha azt akarja hogy felvegyük,emeli a karját, nyúl

Talan ennyi,de lehet kihagytam valamit

Egy éves korában voltunk gyerekneurologusnal, ő akkor nem látott semmi rendkívülit.

Devenyesnel három és hat hónapos korában voltunk,minden rendben volt.

júl. 29. 11:48
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:
50# a legnagyobb gond az ilyen emberekkel az, hogyha neki tényleg mindenben ilyen etalon a gyereke, (amivel kapcsolatban fenntartásaim vannak, de tegyük fel, hogy így van), neki meg ilyen egoista, felvagos személyisége van, akkor őszintén azt kívánom annak a gyereknek, hogy az életben soha semmit ne rontson el, de még csak középszerű se legyen semmiben, mert ha valaha bármiben nem ő lesz a legjobb, akkor a nyomorék anyja tönkreteszi ezzel a nyomással, amit rá helyez..több ilyet is ismerek, de csak hogy egy példát írjak: húgom általános iskolai osztálytársa...kicsik voltunk még, nem emlékszem, a kislány talán 10-11 éves lehetett. Ő még csak zseni sem volt, csak simán osztályelső, mert azt nevelték belé, hogy neki mindig a legjobbnak kell lennie, ha kell, vért izzadva tanulni, de MINDIG, MINDENBOL ötöst kapni. A gyerek egy idegzsaba volt szó szerint. Egyetlenegyszer kapott négyest, és húgom meselte, hogy a kb 10 éves kislány ezért éheztette magát, úgy érezte, hogy nem érdemli meg az ételt, mert négyest kapott, és teljesen magába fordult. Az én gyerekem még csak pár nappal múlt 12,5 hónapos, eddig nekünk nem jelezte egy szakember sem, hogy fejlesztés lenne szükséges neki, vagy ilyen jellegű gond lehet, de tudom nyilván, hogy nálunk sincs ez még lejatszva, mert még bőven kiderülhet később szinte bármi. Eddig én ehhez úgy álltam hozzá, hogy hát nyilván egy szülő sem szeretné, ha így indulna az életben a gyereke, de nem esnenk úgymond kétségbe, hanem megoldasorientaltak lennénk, és azon lennénk, hogy minél jobban segítsünk neki. Na most ha ez a "kedves" hölgy viszont tényleg gyógypedagógus, akkor annyiból aggasztó a helyzet, hogy nem akarnam, hogy a gyerekem valaha ilyen rosszindulatú "szakember" kezei közé kerüljön, simán sérülhet a kis lelke egy ilyen banasmodtol :(
nov. 9. 12:51
 52/52 anonim ***** válasza:
48%
37es vagyok,lepontoztak megint,de kb leszarom. Nem értem az embereket, vagy sosem voltak olyan helyzetben,hogy aggódtak a gyermekük egészségéért (aki nem oldott hasonlót,az el sem tudja képzelni,milyen rossz a bizonytalanság,és egy ,,ártalmatlan,, beszólás mennyire padlóra tudja tenni az embert )vagy trollok vagy teljesen hiányzik belőlük az empátia.
nov. 9. 15:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!