Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposom rendben fejlődik?

17 hónaposom rendben fejlődik?

Figyelt kérdés

Kisbabának hasfájós volt. Ülni későn tanult meg,11 honaposan ült ki,12 honaposan ült stabilan. Jelenleg még nem jár, de stabilan feláll magától is,kapaszkodó nélkül is elvan pár percig,lepeget ha van mibe kapaszkodni,stb. Én úgy látom pár hét és menni fog a járás is. Nem is emiatt írok,ez csak plusz adalék infó.

Amik miatt aggódom:

Nem integet,de főleg nem.mutogat,soha semmire,ha én mutatok neki csak a kezem nézi..talán mostanában követi amit mutatni akarok,de ezt lehet csak képzelem

Nem viseli el az ölelést,puszit,viszonozni pláne nem viszonozza. Viszont néha rájön,hogy bújni szeretne,ilyenkor bekuckozik hozzám (többnyire nem magától jön,én érzem,ha nyűgös ,felveszem,és ezzel a kuckozassal néha kicsit megnyugszik)

Beszél,nem is keveset,de csak a saját maga nyelvén,kivenni semmit nem lehet belőle,nincs meg az első szótag a szavaknak,ahogy ha jól tudom lenni szokott

Könyv nem érdekli,dobálja,hiába próbáltam neki mutogatni belőle,nem követi. Ebből kifolyólag nyilván kérdésre,hogy mutasd meg pl a macit a könyvben,semmi reakció.

Nem hoz oda soha játékot,vagy ami érdekli,megmutatni

Nevére nem igazán figyel

Az etetőszékben szeret ritmusosan előre hátra ringani,közben hangosan "ordibal" kb igy- aa-aa-áá-oo-aa az előre hátra ritmusra. Ezt csak és kizárólag az etetőszékben csinalja

Szeret mindent razni,amit lehet,abba belekapszkodik és rázza,vagy csapkodja.

Viszont van szemkontaktus,ha emberek közé megyünk,szeret mosolyogni,keresni a kontaktot.

Víztől nem fél,szeret pancsolni.

Ha azt akarja hogy felvegyük,emeli a karját, nyúl

Talan ennyi,de lehet kihagytam valamit

Egy éves korában voltunk gyerekneurologusnal, ő akkor nem látott semmi rendkívülit.

Devenyesnel három és hat hónapos korában voltunk,minden rendben volt.

júl. 29. 11:48
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
65%
40# ne törődj a 38assal, nyilvánvaló, hogy nagyon durvan tuloz, és egy beképzelt 3,14csa a semmire. Abban sem vagyok biztos, hogy tényleg gyógypedagógus, ahogy ilyen magas lóról beszél hülyeségeket, dehát itt nyilván bármit lehet írni névtelenül, én is irhatom, hogy tűzoltó vagyok... :) szerintem nagyon szépen fejlődik a gyereked, ügyesek vagytok! És kar összemérni a gyermekeket, mind másban jók, és más ütemben fejlődnek. Ide viszont a magad érdekében tényleg ne írj inkább többet, sőt, inkább ne is olvasgass, mert a sok megkeseredett 3,14csa általában csak a szrt ontja magából, meg osztja az észt, ami nincs is neki.
nov. 8. 17:03
 42/52 anonim ***** válasza:
65%
Kedves kérdező szerintem a nagyon okos 38as gyógypedagógus csak elolvasta az eredeti kérdésedet és az alapján böfögött hozzá... Azt már nem olvasta mennyit ügyesedett azóta. Ne foglalkozz az ilyenekkel.
nov. 8. 17:22
 43/52 A kérdező kommentje:

#41 köszönöm szépen! Nem is azzal van bajom,hogy szerinte baj van a gyerekkel (ami vagy igaz,vagy nem,írtam, még én sem vagyok nyugodt) de ez a stílus. Jó ég...

Teljesen egyetértek veled,mindenben. Van az az egy-két ember a tízből,aki jó szándékkal ír,de a többiek...

nov. 8. 17:24
 44/52 anonim ***** válasza:
0%

Nem olvastam végig 4 oldalt, az eredeti kérdésre reflektáltam.

Sajnálom, ha ennyire frusztrállt vagy, hogy fáj másnak milyen a gyermeke. Foglalkozz a sajátoddal és keresd benne a jót, biztos találsz. :) Ennyire nem kell megkeseredettnek lenni, hogy csak mert a másé ügyesebb, akkor már biztos túloz is. Nyugodtan el lehet fogadni, hogy vannak életrevalóbb gyerekek is, akik könnyebb helyzetben vannak. Neked ez jutott, majd mi szakemberek segítünk rajta /ha időben elviszed kivizsgáltatni/ bár ahogy láttam nem nagyon mozdultál a dolog irányába kellőképp, általában ilyekor kapkodnak az emberek.

Én semmi gonoszságot nem írtam fentebb, de ha Te így akkor lásd csak a szürke valóságot. 😅

nov. 8. 18:45
 45/52 A kérdező kommentje:
Jézus Isten....ha az ego fájna
nov. 8. 18:49
 46/52 A kérdező kommentje:
A te hülyeséget fáj,nem a gyerMeked. Azt csak sajnálom, az anyja miatt.
nov. 8. 18:49
 47/52 anonim ***** válasza:
0%
Inkább a sajátodat sajnálnád :/ Segítség nélkül az ilyenek peregnének ki, ilyen ez a természetes szelekció. Szerencsédre vannak szakemberek, talán nincs nagy vész. Jó éjt!💅
nov. 8. 18:57
 48/52 A kérdező kommentje:
Jó éjt,jó manikűrt! 🤣 Isten mentsen tőled minden ép eszű embert.
nov. 8. 19:11
 49/52 anonim ***** válasza:
49%
Ha ez a nő valóban gyógypedagógus, az nagyon nagy baj, mivel ez a szakmai azért klasszisokkal több alázatot kívánna meg, neki meg láthatóan nincs egy gramm sem. Amúgy szerintem kamu, de ha mégis, megértem, miért ennyire frusztrált: mivel ilyen szr szemelyisege van, senki nem fogja pont hozzá hordani a gyerekét, hogy penzeljen egy ilyen beképzelt libat, így marad, hogy ide jár szemetkedni🤷 mert ha azokkal a szülőkkel is ilyen lekezelően beszél, és főleg a gyerekekkel sem empatikus, akik hozzá fordulnak, megértem, hogy mindenki rabssza az ajtót.
nov. 8. 20:28
 50/52 A kérdező kommentje:
#49 igen,így lehet. Na meg otthon is kuss a neve. Az ilyen élnek szokott a legnagyobb szája lenni itt. Most majd még talán idejon valamit okoskodni,meg hogy neki milyen jó élete van, a miénk szr...na mindegy,legyen meg az öröme,hála isten én nem veszem magamra,remélem más sem. Igazad van,ha te írtad,hogy a legjobb ilyet figyelmen kívül hagyni
nov. 8. 21:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!