Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposom rendben fejlődik?

17 hónaposom rendben fejlődik?

Figyelt kérdés

Kisbabának hasfájós volt. Ülni későn tanult meg,11 honaposan ült ki,12 honaposan ült stabilan. Jelenleg még nem jár, de stabilan feláll magától is,kapaszkodó nélkül is elvan pár percig,lepeget ha van mibe kapaszkodni,stb. Én úgy látom pár hét és menni fog a járás is. Nem is emiatt írok,ez csak plusz adalék infó.

Amik miatt aggódom:

Nem integet,de főleg nem.mutogat,soha semmire,ha én mutatok neki csak a kezem nézi..talán mostanában követi amit mutatni akarok,de ezt lehet csak képzelem

Nem viseli el az ölelést,puszit,viszonozni pláne nem viszonozza. Viszont néha rájön,hogy bújni szeretne,ilyenkor bekuckozik hozzám (többnyire nem magától jön,én érzem,ha nyűgös ,felveszem,és ezzel a kuckozassal néha kicsit megnyugszik)

Beszél,nem is keveset,de csak a saját maga nyelvén,kivenni semmit nem lehet belőle,nincs meg az első szótag a szavaknak,ahogy ha jól tudom lenni szokott

Könyv nem érdekli,dobálja,hiába próbáltam neki mutogatni belőle,nem követi. Ebből kifolyólag nyilván kérdésre,hogy mutasd meg pl a macit a könyvben,semmi reakció.

Nem hoz oda soha játékot,vagy ami érdekli,megmutatni

Nevére nem igazán figyel

Az etetőszékben szeret ritmusosan előre hátra ringani,közben hangosan "ordibal" kb igy- aa-aa-áá-oo-aa az előre hátra ritmusra. Ezt csak és kizárólag az etetőszékben csinalja

Szeret mindent razni,amit lehet,abba belekapszkodik és rázza,vagy csapkodja.

Viszont van szemkontaktus,ha emberek közé megyünk,szeret mosolyogni,keresni a kontaktot.

Víztől nem fél,szeret pancsolni.

Ha azt akarja hogy felvegyük,emeli a karját, nyúl

Talan ennyi,de lehet kihagytam valamit

Egy éves korában voltunk gyerekneurologusnal, ő akkor nem látott semmi rendkívülit.

Devenyesnel három és hat hónapos korában voltunk,minden rendben volt.

júl. 29. 11:48
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:

A kérdés kiírása után két nappal elkezdett járni. Egy hét telt el,gyakorlatilag magabiztosan megy,lassan szalad is. A könyvet elkezdte lapozgatni,nézegeni,két hete még dobálta...a labdát,játékokat még hozza oda.

Mutogatás továbbra sincs,szavak eleje sem. Nagyon örülök a hirtelen fejlődésnek,ennek ellenére szeptember elején megyünk a korai fejlesztobe (előbb nem volt időpont,és sajnos ez is magan...a tv alapú..nos,oda egyáltalán hogy meltoztassanak telefonon kommunikálni várnom kellett volna szeptemberig,ráadásul ha nincs hivatalos ajánlás (orvos vagy neurologus) nem is fogadták volna. No komment)

aug. 8. 11:52
 32/52 A kérdező kommentje:

Kiemeltem a kérdést,hogy lássák újak is,de vannak fejlemények azóta. Egyrészt rendgrtegek fejlődött,már jár,sőt szalad és a lépcsőn fel is tud menni (lemenni még nem)

Könyvet lapoz,etetni kezdett engem,firkal,építeni próbál,ilyenek

Egyedül a mutogatás hiánya maradt,illetve az,hogy -idezem a felmerest- nem hozható kapcsolatba,azaz amit írtam is,nem mutat meg kérdésre dolgokat,nem végez el semmilyen alap utasítást sem.

szept. 5. 19:04
 33/52 anonim ***** válasza:
Én nagyon drukkolok neked és köszönöm, hogy leírod a fejleményeket.
szept. 5. 22:48
 34/52 anonim ***** válasza:
Drukkolunk nektek.Bármi van kérlek oszd meg velünk. Hátha más is van hasonló cipőben és tudjon táplálkozni innen
szept. 6. 21:47
 35/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm. Remélem azért kapok megzvalaszokat,hasonló cipőben járó anyukáktol.

Nem tudom mikor lesz megint fejlemény,mert a nő tsmt tornát mondott,de egyrészt ehhez szerintem még kicsi (sok helyen olvasom hogy nagyobb gyerekeknél hatékonyabb) másrészt még a nő sem tudta felmérni teljesen,annyira nem volt együttműködő a gyerek. Ha egy rövidebb feladatot egy szakember nem tud vele megcsinálni,akkor mit kezdjek én,mezei halandó,aki hétfő reggeltől péntek estig teljesen egyedül van rá? A nagy labdától fel,pedig jó ideje elől van,a többi eszközről ne is beszéljünk. Ez most pont az a kor,amikor a dac kezdődik,ha ő nem akarja nincs az az isten ami ráveszi. És idézem a nőt: semmikepp nem szabad,hogy eroltessuk,ha nem megy,mert az nem jó,együtt kell működjön. A hogyan az rejtély. Szóval nem tudom most hogyan tovább, valószínű fél évet várunk,fél év múlva már esténként itthon lesz a férjem,ketten talán többre megyünk. Ha még kell addig fejlesztés.

szept. 8. 14:16
 36/52 A kérdező kommentje:

Eltelt megint egy kis idő,most 20 honapos. Töltöm az M -chatet,és ami pár hónapja még high risk volt,most már csak low risk

A cica szó nagyon tetszik neki,szorgalmasan utánozza,és ha macskát,vagy hasonló állatot lát,mondja,hogy szisza. Az ablakbparkanyra is szokott mutatni,hogy szisza (ott szokott ülni a macska,van két macskank) a macskákat simogatni is próbálja

Mutogatás....nagyon keveset és teli tenyérrel.van egy könyv,amit nagyon szeret,ennél az egynél szoktam észrevenni,hogy ujjal mutat.

Ha én mutatok,most már fele fele arányban vagy figyel,vagy nem (de még mindig sokszor csak az ujjamra,vagy oda sem)

Integetés nemrég kezdődött,de kérésre még nem,csak ha ő úgy gondolja,és teljesen random kezdi el általában.

Szociálisan továbbra is kíváncsi érdeklődő,nem zavarják a zajok,nem válogat az ételben textúra alapján.

Pár instrukciót megért,hozd ide a labdát, a fesut,gyanítom lehet(?) többet is,csak nincs hozzá kedve..

Mosogatógép kipakolasban már kb két hónapja segít,kétszer tört el az elején tányér,azóta két kézzel,erősen fogja,és egyszer sem tört el. Sok mindent visz a helyére is. Ha mondom neki,megyünk teregetni,szalad a teregetős tálhoz (vagy mi a neve,nem jut eszembe,bocsánat, de nagyon fáradt vagyok.) segít adogatni a ruhákat,és sokszor nem is a kezembe adja,hanem pl a bodyjat vinné a szekrenyhez,ahol tudja,hogy vannak.

Sokszor szokta kérni hogy ezt vagy azt csináljuk,a maga nyüszögős nyelvén.

Hol a fejed,hol a kezed,hol a szemed,egyelőre semmi. Mutasd meg a képen...egyelőre semmi. Puszit nem ad,de bújni továbbra is imád.

Egyelőre ezek vannak. Még távolról sem vagyok nyugodt,de talán biztatóak a jelek,ha autista is,de remélem nem,akkor legalább magasan funkcionáló lesz.

nov. 7. 13:41
 37/52 anonim ***** válasza:
65%
Nagyon rendes vagy, hogy leírod hogy vagytok. Továbbra is drukkolok,szuper a javulás (33as)
nov. 7. 20:25
 38/52 anonim ***** válasza:
0%

Nekem 19 hós a kisfiam. 17 hósan már régóta ment a formaikkesztő, formabedobó, építés, szerepjátékok. Kb 80 szó /szókezdemény/ van amit mondd. Mindent megért, nem túlzok: elpakol maga után, segít beindítani a mosást, takarít, mindent megcsinál amit kérek. Ezeket amiket felsoroltál 1 éves kora előtt csinálta. Pl 9 hós volt amikor énekeltem egy dalt,és azt a könyvet hozta amit kértem, amiből énekeltem. Mondjuk nekem kiemelten okos, mert rengeteget van vele foglalkozva és jók az adottságai.

Mindenképp fejlődésneurológushoz fordulnék és korai fejlesztő segítségét kérném. Vannak autisutikus tünetei, az hogy idegenekre mosolyog egyáltalán nem zárja ki az autizmus lehetségét. Ebben a korban kezd egyébként szembetűnni először, ha van valami tünet. Egyébként minden alapja a mozgás. Szoros összefüggésben van az agyi dolgokkal.

Üdv egy Gyógypedagógus.

nov. 8. 14:53
 39/52 anonim ***** válasza:

Tsmt torna mindig a gyerek koranak megfelelo, nyilvan egy 6 honapossal nem azt kell csinalni, mint egy 1,5 evessel vagy 5 evessel, masok a feladatok.

De hatekony (lehet) minden korban :)

nov. 8. 15:10
 40/52 A kérdező kommentje:

Kedves okos gyógypedagógus,akkor olvashatnal is,voltunk már fejlődésneurologusnal. Igen,én szrok a gyerek fejére,nem foglalkozók vele annyit, mint nagysága,azért van lemaradva...dzsízösz. minden anyának a saját gyereke kielemten,szép,okos,de ha már ennyire túlzásba viszed,ne lepodj meg,ha kirepült a szárnyaid alól,és mindenki más nem lesz úgy elajulva tőle,mint te. Én is ismerek nagyon okos embereket,akik személyiség ugyileg...nos,épp talán annak írok?!

A továbbiakban nem fogom megosztani a fejlődést,nem éri meg. Akit érdekel,pár havonta írjon rám. Köszönöm aki biztat,és elképesztő,hogy még azt az üzenetet és volt nagyokos,aki lepontozta.

nov. 8. 15:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!