17 hónaposom rendben fejlődik?
Kisbabának hasfájós volt. Ülni későn tanult meg,11 honaposan ült ki,12 honaposan ült stabilan. Jelenleg még nem jár, de stabilan feláll magától is,kapaszkodó nélkül is elvan pár percig,lepeget ha van mibe kapaszkodni,stb. Én úgy látom pár hét és menni fog a járás is. Nem is emiatt írok,ez csak plusz adalék infó.
Amik miatt aggódom:
Nem integet,de főleg nem.mutogat,soha semmire,ha én mutatok neki csak a kezem nézi..talán mostanában követi amit mutatni akarok,de ezt lehet csak képzelem
Nem viseli el az ölelést,puszit,viszonozni pláne nem viszonozza. Viszont néha rájön,hogy bújni szeretne,ilyenkor bekuckozik hozzám (többnyire nem magától jön,én érzem,ha nyűgös ,felveszem,és ezzel a kuckozassal néha kicsit megnyugszik)
Beszél,nem is keveset,de csak a saját maga nyelvén,kivenni semmit nem lehet belőle,nincs meg az első szótag a szavaknak,ahogy ha jól tudom lenni szokott
Könyv nem érdekli,dobálja,hiába próbáltam neki mutogatni belőle,nem követi. Ebből kifolyólag nyilván kérdésre,hogy mutasd meg pl a macit a könyvben,semmi reakció.
Nem hoz oda soha játékot,vagy ami érdekli,megmutatni
Nevére nem igazán figyel
Az etetőszékben szeret ritmusosan előre hátra ringani,közben hangosan "ordibal" kb igy- aa-aa-áá-oo-aa az előre hátra ritmusra. Ezt csak és kizárólag az etetőszékben csinalja
Szeret mindent razni,amit lehet,abba belekapszkodik és rázza,vagy csapkodja.
Viszont van szemkontaktus,ha emberek közé megyünk,szeret mosolyogni,keresni a kontaktot.
Víztől nem fél,szeret pancsolni.
Ha azt akarja hogy felvegyük,emeli a karját, nyúl
Talan ennyi,de lehet kihagytam valamit
Egy éves korában voltunk gyerekneurologusnal, ő akkor nem látott semmi rendkívülit.
Devenyesnel három és hat hónapos korában voltunk,minden rendben volt.
Vidd el konduktorhoz. Lehetnek visszamaradt reflexei is. Jó lenne, ha korai fejlesztésben részesülne. Nem jó, hogy ennyit késik a mozgásfejlődése, mert az agyfejlődéssel is szoros összefüggésben áll. Tudom 18 hónap a türelmi idő, míg megtanul járni, de látod, hogy valami még sincs rendben.
Kúszás, mászás rendben zajlott nála?
Én már rég elvittem volna szakemberhez a helyedben, nem most gondolkodnék rajta.
Nekem is 17 hónapos a fiam. Ezeket ő kb. 7-8 hónaposan tudta, amiket a lányod.
Vittem neurologushoz egy évesen,mint irtam.
A védőnőt is kérdeztem,legutóbb egy hónapja,gyerek orvost is. Mind a kettő azt szajkózza,rendben van a gyerek. Vedono folyton azzal jön,hogy az unokája 20 hónaposan kezdett el jarni.Kinek higyjek,vagy inkább hittem volna,ha nem nekik? Mostanában viszont érzem,hogy talán mégsem jól van ez igy.
Kihez vigyem először? Konduktor? Korai fejlesztő? Korai fejlesztobe védőnői vagy orvosi ajánlás vagy beutaló kell,nem?
Kecskeméten keresek,ha ide tudtok esetleg.
Enyem 18 honapos, a tiedhez kepest fenyevekkel tart elorebb leiras alapjan, de igazabol ez igy onmagaban semmit nem jelent. Viszont en is elvinnem kivizsgalasra, mar csak a mutogatas, tapsolas hianya miatt is, ezek fontosak.
Kecskemeten TSMT felmerest tudnek javasolni Szechenyivarosban, mas fejlesztesrol nem tudok igy helyben, de ott biztos tudnak mit mondani.
Tapsolni tapsol! Kb egy hónapja kezdte. Integetés nem,mutogatás szintén nem.
Köszönöm az ajánlást,utána fogok nézni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!