Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 17 hónaposom rendben fejlődik?

17 hónaposom rendben fejlődik?

Figyelt kérdés

Kisbabának hasfájós volt. Ülni későn tanult meg,11 honaposan ült ki,12 honaposan ült stabilan. Jelenleg még nem jár, de stabilan feláll magától is,kapaszkodó nélkül is elvan pár percig,lepeget ha van mibe kapaszkodni,stb. Én úgy látom pár hét és menni fog a járás is. Nem is emiatt írok,ez csak plusz adalék infó.

Amik miatt aggódom:

Nem integet,de főleg nem.mutogat,soha semmire,ha én mutatok neki csak a kezem nézi..talán mostanában követi amit mutatni akarok,de ezt lehet csak képzelem

Nem viseli el az ölelést,puszit,viszonozni pláne nem viszonozza. Viszont néha rájön,hogy bújni szeretne,ilyenkor bekuckozik hozzám (többnyire nem magától jön,én érzem,ha nyűgös ,felveszem,és ezzel a kuckozassal néha kicsit megnyugszik)

Beszél,nem is keveset,de csak a saját maga nyelvén,kivenni semmit nem lehet belőle,nincs meg az első szótag a szavaknak,ahogy ha jól tudom lenni szokott

Könyv nem érdekli,dobálja,hiába próbáltam neki mutogatni belőle,nem követi. Ebből kifolyólag nyilván kérdésre,hogy mutasd meg pl a macit a könyvben,semmi reakció.

Nem hoz oda soha játékot,vagy ami érdekli,megmutatni

Nevére nem igazán figyel

Az etetőszékben szeret ritmusosan előre hátra ringani,közben hangosan "ordibal" kb igy- aa-aa-áá-oo-aa az előre hátra ritmusra. Ezt csak és kizárólag az etetőszékben csinalja

Szeret mindent razni,amit lehet,abba belekapszkodik és rázza,vagy csapkodja.

Viszont van szemkontaktus,ha emberek közé megyünk,szeret mosolyogni,keresni a kontaktot.

Víztől nem fél,szeret pancsolni.

Ha azt akarja hogy felvegyük,emeli a karját, nyúl

Talan ennyi,de lehet kihagytam valamit

Egy éves korában voltunk gyerekneurologusnal, ő akkor nem látott semmi rendkívülit.

Devenyesnel három és hat hónapos korában voltunk,minden rendben volt.

júl. 29. 11:48
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
100%

Az autizmus nem ennyire fekete-feher, azert olyat ne mondjuk, hogy csak azert nem az, mert mosolyog.

Ezt ennyibol meg az isten se tudja eldonteni, a szakemberek is vizsgalgatjak ossze-vissza mire kiderulne.

De! Csak 17 honapos meg rengeteget fog valtozni, diagnozist se kapna szerintem most erre, mert tenyleg minden keplekeny ebben a korban. Most nem ez a lenyeg, hanem az, hogy menjenek neurologushoz meg korai fejlesztobe. Vagy ahova az orvos kuldi oket.

júl. 30. 12:52
 22/52 A kérdező kommentje:

Épp ez az! Ahová az orvos küldi őket! Tudod hova küld minket? Sehova,pont mert hogy még ekkora,meg ránézésre minden rendben...ezért szivok már fél éve,amikor először észrevettem talán valami nem fasza...aztán pár hónapja megint nekiálltam kérni hogy vizsgáljuk már ki a gyereket,de még korai,várjunk...

Saját magam igyekszem utánajárni ennek annak,de ugye nem vagyok szakember,innen onnan összeállított vagy jó vagy nem tudásra támaszkodok

Jövő héten megyünk a tsmtre,ez az egyetlen jelenleg ami talán mond valamit.

Egyébként nem mindig mosolyog,de olyan nincs hogy megijedne idegenektől. Két opció van,vagy teljesen magába zárkózik ha emberek között van,de nem úgy kell érteni,hogy fél tőlük,hanem mintha egy buborékba lenne a gyerek,megfigyel,vagy néz előre,nem is foglalkozik masokkal,vagy,ha valakivel szemkontaktusba kerül,akkor mosolyog,általában

A játékokkal sajnos már jó pár hónapja nem játszik sehogy máshogy,csak ahogy párral előbb írták,nálunk is vagy dobálja,vagy cipeli őket.

Ne vedd magadra előző a kirohanasomat,de mostanában kezd teljesen tele lenni a puttyonyom a szakemberekbol,mert nekem,mezei laikus anyukának kellene mindent is tudnom,mindent is eszrevennem,úgy,hogy közben segítség nulla,másfél éve nem aludtam egy normálisat,és amúgy is,tudjak minimum többet,mint az orvos. Elfáradtam,úgy érzem nem fogom elbirni,ha kiderül a gyerekről hogy nem neurotipikus (ezt a gyöngyszem szót is az elmúlt 24 órában tanultam...)

Minden vizsgálatot megcsianltunk terhesség alatt,a lehető legegészségesebben éltem. Tudtuk,hogy nem bírnank el egy beteg gyereket,egyedül az autizmus amire ugye nincs szűrő...

Ismerősöm vele egykorú gyereke már soproget a kis seprujevel..az enyém meg..hagyjuk.

Bocsánat a kirohanasert. Rohadt fáradt vagyok,és nemcsak ez miatt. Ez az utolso csepp a poharban,úgy érzem. Tudom,tudom,idő idő idő majd kiderül minden is. De nem tudok megnyugodni gombnyomásra,főleg hogy látom,hogy nem mintha fejlődne,hanem néha mintha visszafejlodne,mintha amit régebben tudott azt is néha nem tudná..

Egyébként mind a három bexerot megkapta. Lehet belemagyarázás,de minden egyes bexero oltás visszavetette nem kicsit S fejlődését,napokra látás lett (kezeltük),és utána ahol tartott az megtorpant és úgy maradt vagy vissza is fejlődött...nem tudom. Valószínűleg nincs köze hozzá,de mind a három egy hatalmas gyomros volt hosszú időre a fejlődésének.

júl. 30. 13:16
 23/52 anonim ***** válasza:

Hat de mi akadalyoz meg abban, hogy keress egy masik neurologust?

En is addig mentem, amig jot nem talaltam, jartunk tobbnel is.

Gyerekorvos nalunk se volt nagy segitseg, o ki is lett hagyva teljesen a “bulibol”, mert szart bele.

júl. 30. 13:27
 24/52 anonim ***** válasza:
100%
Igy van, vedd kezedbe a dolgokat, ha valahonnan elküldenek akkor menj máshova. Menj másik neurológushoz, keress fel másik gyerekorvost, menjetek-menjetek ameddig csak nem kaptok segítséget vagy valódi megnyugvást! Nagyon szomorú, hogy egy ilyen helyzetben csak magára számíthat az ember, de sajnos ez van ☹️ Elhiszem, hogy kikészültél màr idegileg.
júl. 30. 13:40
 25/52 A kérdező kommentje:

Szerintem az érzelmeket sem érti. Van,hogy a súly miatt sírok előtte (nemcsak emiatt,nagyon nehéz volt vele mindigyee talán már sejtem miért), és nem tudja hova tenni,vagy inkább teljesen olyan,mintha normális lennék,vagy van,hogy nevat is rajta.

Egyébként van segítség a szulonek,ha kiderül,hogy baja van a gyereknek? Férjem kívül senki sincs,szüleim mergezoenyezer éve nem tartjuk a kapcsolatot. Anyosomek rosszindulatuak,ők örülnének is ha baj van

Most is folyton nyuszog,nyuszit a gyerek. Állandóan..mindig ez volt. Én annyira azt hittem,hogy normál gyerek viselkedés,majd kinövi

júl. 30. 15:43
 26/52 anonim ***** válasza:
Nem tudom merről vagytok, de én nagyon tudom ajánlani a Gézenguz alapítványt! Győrben és Pesten is vannak, van náluk állapotfelmérés, mi Győrben voltunk, nagyon kedvesek voltak!
júl. 31. 08:31
 27/52 anonim ***** válasza:
50%

Szia!

Én is aggódnék a helyedben, keress másik neurológust, vagy szakembert, aki tényleg meghallgat, nem csak futószalagon nyomja a betanult sémákat.

Ennyi idős a fiam és már egy-két mondókát (persze nem minden szava kivehető) elmond, formabedobó, duplo megy ezerrel, szerepjátékozik a kis autóival.

Nekünk más egészségügyi gond van és magánban kel saját kútfőből kitaposnom, mert semmire sem megyek a háziorvossal, meg a TB-s orvosokkal sajnos :(

Kitartást kívánok!

júl. 31. 12:04
 28/52 anonim ***** válasza:

26os válaszoló vagyok, a legjobb indulatból írom, hogy vidd el egy korai fejlesztőbe, mert az orvosok nem fognak érdemlegeset mondani(persze a neurológus fontos) , a koraiban pedig lehet már tudnak mondani tippeket hogyan fejleszd!

Rokon kisfiú autista (hozzáteszem én is nagyon félek, a kislányommal kapcsolatban nekem is nagyon sok az aggályom), mióta fejlesztik rengeteget változott, nem azt mondom, hogy a ti esetetekben is ez lesz a probléma, de 1 évesen elvárt a névre hallgatás, egyszerű utasítások pl. tedd bele, hozd ide, kérem, nem szabad, pápázás és tapsolas,kis dolgokban utánzás pl. ha osszekoccintasz ket játékot vagy tárgyat, ő is utanoz, megmutatja milyen nagy lesz, vagy csipcsip csoka/kerekecske gombocska, tiktak vagy bármilyen mondokat elmutat? Zoknit teszi a lábához, sapit a fejére, telefont a füléhez? Ha játszik, rakocsgatja kisebb dolgokat nagyobbakba?

Nem idegesíteni akarlak, nekünk ezeket nézték 1 évesen, azért írom. Remélem minden rendben lesz, és idegrendszeri eretlenseg vagy valami szépen behozhato dolog lesz a háttérben, nagyon drukkolok tiszta szívből !!!

júl. 31. 21:16
 29/52 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok, meg annyit szeretnék, hogy érzelmeket írtad hogy nem érti, épp olvastam, hogy az empátia körülbelül két évesen alakul ki, úgyhogy szerintem ez nem gond ennyi idősen, hogy még nem tudja jól kezelni, ha te szomorú vagy pl. Erre konkrétan meg van ideje :)
júl. 31. 21:20
 30/52 A kérdező kommentje:

Köszönöm nektek! ❤️

Bejelentkeztem egy korai fejlesztobe is. Nem államiba,mert oda mire bejutok.

Remélem én is,hogy csak idegrendszeri értetlenség.

#28 semmi ilyet nem csinál,amit írtál,bár néhány mozudlatunkat utánozza,és szeret dobozokbol,kosarakbol ki be pakolni.

Mondóka,mutogatás,semmi. Kérdésekre sincs válasz.

júl. 31. 22:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!