Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy bírják a nők az anyaságot...

Hogy bírják a nők az anyaságot, főleg az elején?

Figyelt kérdés

Épp ma néztem meg a Baby Ruby (Ruby Baba) című filmet, ami gyakorlatilag az anyaságról szól.

A filmben szereplő fiatal nő boldogan várja a kisbabája érkezését, ám miután hazaviszik a babát, hirtelen szembesül a valósággal, és átverve érzi magát, mert mindenki csak az eszik-alszik babákat említette neki.

Szülés utáni depressziója van, és extra nyűgös & sírós babája van, nagyon nehezen tudja őt megnyugtatni, a nap végére már teljesen ki van készülve, és csak sír. Egyik alkalommal elmennek a férjével egy étterembe, és addig is a nagymama vigyáz a picire.

Ez a film jócskán felzaklatott, mert fogalmam sincs, hogy azok az anyukák hogy nem kerülnek zárt osztályra, akiknek szinte egész nap ordít a babájuk.

És akkor még hol a dackorszak, az iskoláztatás, a kamaszkor, stb.

Anyukák! Akik 2 vagy több gyermeket is vállalnak, hogy bírjátok ép ésszel? Le a kalappal előttetek!! :)

júl. 15. 17:22
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
#28 Mert még nem ismernek.
júl. 15. 23:20
 32/41 anonim ***** válasza:
20%
És hogy a kérdésedre válaszoljak nem az anyák kerülnek zárt osztályra a gyereksírás miatt, hanem a szomszédaik.
júl. 15. 23:27
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
#30 Én irtam rendes választ is (21-es), de mivel erős sejtésem van hogy mely kérdések lehettek még a tieid az elmult kb. fél-1 évben (azota járok erre rendszeresen), engem is egyre jobban érdekel, hogy mi motival arra, hogy ennyit kérdezősködj arról, hogy milyen, ha valakinek gyereke van. Különböző formában kérdezve, de a lényeg, és a stílus ugyanaz, és volt már sok furcsa megnyilvánulasod is, ahol tényleg ki lettek osztva a válaszolók. Nincs energiam kigyűjteni a kérdéseket, de érdekes lenne egyben. Már ha az vagy, akire gondolok, de erős a gyanúm, hogy igen.
júl. 16. 00:10
 34/41 anonim ***** válasza:
#33 Alighanem ugyanarra gondolunk. A motivációja engem is érdekelne, de eddig még nem derült ki, és alighanem nem is fog.
júl. 16. 01:54
 35/41 anonim ***** válasza:
100%

#33, #34 - kíváncsi lennék a kérdező re, hány éves, mit akar ezzel a sok kérdéssel.

Én is tájékozódtam mikor terhes lettem, de ennyire azért nem voltam túl.

Előtte pedig egyáltalán nem az izgatott, hogy milyen lesz ha a gyerekem lesz.

Ahogy írjak, szerintem is tűri valami bloghoz, vagy akár mihez gyűjti itt a válaszokat.

Ilyen nincs a világon, hogy ennyit kattogjon valaki a gyerekteman, miközben meg nincs is gyereke.

Feljovok a gyakorira egy héten egyszer, de tuti belebotlok minden héten a kérdezőbe...

júl. 16. 06:48
 36/41 anonim ***** válasza:
26%

Császárral szültem a lányom, aki egyetlen gyerekem, 17 éve, külföldön, Eu országban.

36 kilót híztam, 31 éves voltam, magas vérnyomas stb

3 hónapos koráig persze nem aludtam mar rosszul voltam a fáradtságtól, amikor is stroke tüneteket kezdtem produkálni, féloldali bénulás, lógott a fél szám, gondolom a műtét miatt vérrög keletkezett.

Szerencsére átmeneti stroke volt, TIA, mire bevitt a mentő, már a beszédkészségem is elvesztettem, azaz értettem mit mondanak, de nem tudtam formálni a hangokat normalisan, össze vissza beszeltem amit en is érzékeltem, hogy ez halandzsa, de nem tudtam mit tenni.

Már mikor bevitt a mentő kétségbe voltam esve, mert a babámat nem engedte a volt ferjem, hogy magammal vigyem, merthogy minek menjen kórházba velem, ki tudja mi a bajom, a mentősök meg siettettek, látva, hogy nem tudunk megegyezni!

Végül csinaltak ct t a sürgősségin, de órákat vártam az eredményre, es semmi sehol, közben aggódtam a babámért, elöntött a tej, átáztam.

Mivel nem tudtam beszelni, megszöktem, novemberben, kabát nélkül, hogy menjek haza.

Félúton megtalált a rendőrseg nem tudom hogyan, nem volt nálam mobil, táskám mindent a kórházban hagytam. (rá 2 hónapra jött egy törveny, hogy nem kötelező a kezelés és el lehet utasítani el lehet sétálni, tehat már ilyet nem tesznek. De hideg volt kinnt, így jobb h megtaláltak)

Visszakéyszerítettek a kórházba es betettek a zárt osztályra.

Másnap h jött az eredmény, áttettek a stroke osztályra.

Emlékszem, hogy bementem a fürdőbe es fel akartam kapcsolni a villanyt lattam a kapcsolót, de nem tudtam hogyan kell!

Teljesen az agyam egy része lezáródott, shut down ban volt.

Egyedül kétségbeesve voltam mert nem tudtam beszelni sírtam, senki mem jött szóljon egy szót , eredményről, semmiről, mindent utólag tudtam meg miutan a kórházba telefonáltam, akkor is ki kellett húzni a szavakat!

2 napot töltöttem a kórházba, miutan kialudtam magam helyrejöttem!

2 nap utan megint a babámmal lehettem! Rémálom volt. Az biztos

júl. 16. 08:36
 37/41 anonim ***** válasza:
27%
Dolgoznak mindenféle hormonok, amik elhitetik velük, hogy megéri/csodálatos stb. Persze egy kívülálló látja, hogy ez mennyire nem igaz, de ez ilyen. Nem kötelező bevállalni, nagyjából lehet előre tudni, hogy mi vár majd rájuk.
júl. 16. 08:36
 38/41 anonim ***** válasza:
27%
Így van 37 es, a hormonok hitetik el a nővel, hogy szülnie kell es hogy lássa csodálatosnak az egész folyamatot. Ez az élet rendje. Az embert mindig mindennap es minden percben hormonok irányítanak, az egész viselkedését, éhségérzettől kezdve ismerkedésig, alvásig ….
júl. 16. 08:56
 39/41 anonim ***** válasza:
#37 ilyen hormonok nelkul lehet gyerek sem születne. De más se működne a világban. A boldogsag érzesehez is kellenek hormonok, mindenhez.
júl. 16. 09:04
 40/41 anonim ***** válasza:
67%

Én olvastam, hallottam a nehézségekről, de bevallom valahogy nem jutott el a legmélyebb tudatomig, mert nekem óriási pofon volt az, amit a kislányunk hozott magával. Tipikus több emberes baba, ha 24 órából 2-t nem rajtam töltött, már boldog voltam. Ezzel telt az első 4 hónap, majd a következő 4 már kicsit javulni kezdett.

Nagyon nehéz volt átprogramozni az agyam 30+ évnyi "önző élet" után arra, hogy most 0-24 mások igényeit kell előtérbe helyeznem úgy, hogy nekem alap igényeim nem tudnak kielégítődni (pl. alvás). Nem ment jól a szoptatás, rengeteget sírtam, halucináltam a fáradtságtól és ezerszer feltettem magamnak a kérdést, hogy kellett ez nekem!?

Akkor jöttem rá ténylegesen, hogy mindenkinek megvan a maga keresztje, amikor elkezdtem beszélni anyák között a saját megéléseimről. Van egy pont, amíg anyukák nem hajlandók megnyílni, lerendezik a témát semmitmondó általános válaszokkal, vagy elviccelik. Ez a fal egyszercsak áttörhető és akkor rájön az ember, hogy nincs egyedül. Lehet ő teljesen mással küzd, de küzd. Nekem jó érzés volt ezért hasonló korú babák anyukáival kapcsolódni.

A második babánk most fog születni és nagyon remélem, hogy most egy iszonyat nyugis babát kapunk. Arra nem tudom hogyan készülhetnék, ha megint úgy járunk, mint a nagynál... Szakember telefonszáma a zsebemben, kb. ennyi. Illetve előbb el fogom engedni a szoptatást, ha úgy alakulna. Másban nem tudom trenírozni magam, mert tudom, hogy az egy teljesen más tudatállapot. Majd túléljük. Az már segítség, hogy tudom, hogy semmi sem örök. A nagyobbnál még nagyon végletekben gondolkoztam.

júl. 16. 09:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!