Hogy bírják a nők az anyaságot, főleg az elején?
Épp ma néztem meg a Baby Ruby (Ruby Baba) című filmet, ami gyakorlatilag az anyaságról szól.
A filmben szereplő fiatal nő boldogan várja a kisbabája érkezését, ám miután hazaviszik a babát, hirtelen szembesül a valósággal, és átverve érzi magát, mert mindenki csak az eszik-alszik babákat említette neki.
Szülés utáni depressziója van, és extra nyűgös & sírós babája van, nagyon nehezen tudja őt megnyugtatni, a nap végére már teljesen ki van készülve, és csak sír. Egyik alkalommal elmennek a férjével egy étterembe, és addig is a nagymama vigyáz a picire.
Ez a film jócskán felzaklatott, mert fogalmam sincs, hogy azok az anyukák hogy nem kerülnek zárt osztályra, akiknek szinte egész nap ordít a babájuk.
És akkor még hol a dackorszak, az iskoláztatás, a kamaszkor, stb.
Anyukák! Akik 2 vagy több gyermeket is vállalnak, hogy bírjátok ép ésszel? Le a kalappal előttetek!! :)
Szia, neharagudj, de neked van gyereked?
Privatra nem válaszolok, itt leírom, hogy igen, van gyerekem
Kettő is van. Egy fiú és egy lány
Mit szeretnél még tudni róluk?
Utolsó, csak azért kérdeztem, mert picit fura volt a megnyilvánulásod az előző válaszodban.
Áruld már el, hogy a kérdésem/leírásom melyik részénél jött le hogy én mindent is jobban tudok azoknál, akiknek van gyerekük
Bocsánat, véletlenül elküldtem.
Szóval hol írtam én olyat, hogy márpedig én okoskodni szeretnék a gyereknevelés kapcsán? Mert szerintem sehol, legalábbis én nem látom. Valamit nagyon félrértettél.
23,24,25- minden kérdésed alatt előveszed az okossagaidat, mintha nagy szakértő lennél
Nem tudom mire jó ez.
Már azon gondolkodom, hogy valami blogra gyűjtöd az infókat itt vagy mi?
Nagyon nehéz volt belerázódni. Egy érzelmi hullámvasút az egész, a legnehezebb amíg betör a gyerek anyává. Utána már könnyebb. Mindig új kihívások jönnek persze, de addigra feladod a küzdelmet a szabadságodért. Egy gyászfolyamat is volt nekem, hogy eltemessem a régi szabad életem, amikor nem kellett ennyire lekorlátozva mindent a babához igazítva élnem.
Elején minden klassz de stresszes, hogy miért sír, ki kell tapasztalni, mindenre a cici a megoldás de nem akar szopni, nincs teje az anyának stb. Akkor bűntudatkeltés a tápszerezés miatt, sterilizálás éjjel-nappal, hasfájás miatti keserves fájdalmas sírás amire nem megoldás a cici se. 2 hét után rájössz hogy akkor ő mostmár marad, nem csak ennyi volt a nehézség hanem mostantól ki tudja meddig. Valahol 3 hósan volt egy mélypontom. Fél éves korától jó volt és egyre könnyebb. Igaz közben is voltak nehézségek. Nagyon sok fizikai fájdalmat okozott nem szándékosan. 1 éves kora körül volt egy mézes hetek időszak.
Tényleg jó hogy már nem tabu erről beszélni, mert erre az érzelmi részre ugyan nem lehet felkészülni igazán, de legalább nagyon sok dolog nem ért váratlanul.
27-es
De nem zavar, hogy rajtad kívül szinte mindenki értelmes választ írt? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!