Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy bírják a nők az anyaságot...

Hogy bírják a nők az anyaságot, főleg az elején?

Figyelt kérdés

Épp ma néztem meg a Baby Ruby (Ruby Baba) című filmet, ami gyakorlatilag az anyaságról szól.

A filmben szereplő fiatal nő boldogan várja a kisbabája érkezését, ám miután hazaviszik a babát, hirtelen szembesül a valósággal, és átverve érzi magát, mert mindenki csak az eszik-alszik babákat említette neki.

Szülés utáni depressziója van, és extra nyűgös & sírós babája van, nagyon nehezen tudja őt megnyugtatni, a nap végére már teljesen ki van készülve, és csak sír. Egyik alkalommal elmennek a férjével egy étterembe, és addig is a nagymama vigyáz a picire.

Ez a film jócskán felzaklatott, mert fogalmam sincs, hogy azok az anyukák hogy nem kerülnek zárt osztályra, akiknek szinte egész nap ordít a babájuk.

És akkor még hol a dackorszak, az iskoláztatás, a kamaszkor, stb.

Anyukák! Akik 2 vagy több gyermeket is vállalnak, hogy bírjátok ép ésszel? Le a kalappal előttetek!! :)

júl. 15. 17:22
1 2 3 4 5
 1/41 anonim ***** válasza:
100%
Terhes vagy? Ezért aggòdsz ezen ennyire? Nagyon változò ki hogy bírja. Nekem nagyon nyugodt babám van, vannak nehéz napok nyílván, viszont hozzá teszem mindenben számíthatok a férjemre és a család többi tagjára, nem élem meg rosszul egyetlen pillanatát sem. Depis sem voltam.
júl. 15. 17:28
 2/41 A kérdező kommentje:
Nem vagyok, csak majd valamikor szeretnék gyereket, és felmerült bennem ez a kérdés. :)
júl. 15. 17:29
 3/41 anonim ***** válasza:
21%
Csinaljak? :'DD nyugi csak poen
júl. 15. 17:34
 4/41 anonim ***** válasza:
86%
Én pozitívan éltem meg a terhességet, semmi probléma nem volt, nehezen jött össze, már nagyon vártuk a pici érkezését. A szülés nehéz volt, majdnem műteni is kellett, ennek ellenére mégis pozitívan maradt meg bennem. Ám ahogy haza értünk a kórházból, már kezdődtek a gondok. Nem volt elég tejem, de mindenki csak erőltette a szoptatást, míg nem egyre csak fogyott a súlya a lányomnak. Akkor írták fel tápszert. Akkor meg bűntudatom volt emiatt. Aztán hasfájós lett a lányom, mindig sírt, eleinte nem tudtam mi baja, készültem kissé, alig volt segítségem. Szerencsére hamar össze szedtem magam, a legeleje volt a legnehezebb. Második terhességem meg azért volt nehéz, mert ott volt a 1,5-2 éves nagyobb gyerek. Születése után megint katasztrófa volt a helyzet, jött a testvér féltékenység, dackorszak... Most óvodás mindkét gyerek. Nem mondom, hogy minden perc felhőtlen, sőt! De hogy "össze nőttek" és el tudnak játszani együtt, jobb. Persze így is sokszor van veszekedés. Szerintem minden korszaknak megvan a nehézsége és szépsége is. Nem könnyű, nagyon nem, de mégis boldognak érzem magam és látok életemét az életemnek.
júl. 15. 17:43
 5/41 anonim ***** válasza:
100%
Nekem ilyen volt a kisfiam. Több emberes babáknak hívják őket. Nekem sokat segített az hogy megismertem ezt a fogalmat. Jobban el tudtam fogadni hogy ő ilyen, nem magamat hibáztattam, jobban figyeltem a jelzéseket, elkezdtem hordozni és azon se aggódtam többet h mennyit szopizik vagy hogy velem alszik. Meg kell tanulni elengedni dolgokat
júl. 15. 17:43
 6/41 anonim ***** válasza:
66%

Hát nehezen bírják, de mivel a társadalomban ez tabu téma, hogy milyen nehéz, mindenki szülés után szembesül az igazsággal.

Tabu téma mint a szülési fájdalom, ami nem fáj annyira, kibírható, tabu mint a férfiak kicsi mérete (elég az csak legyen játékos) es mint mostanában az oltás, ami mindenre jó ugye es aki nem akarja az konspirációs.

júl. 15. 17:46
 7/41 anonim ***** válasza:
96%
5 gyermekünk van.Volt eszik-alszik baba is,meg extra hasfájós,unatkozós,autót nem bíró baba is.Úgy bírjuk,hogy nem csak a vattacukros babapúderillatról hallottunk,hanem a többiről is.Nem csak azt hallottuk meg,hogy jajj de cuki,hanem láttuk a környezetünkben,hogy mit jelent egy pici baba.Nekem kisgyermekgondozó a szakmám is,bár nem abban dolgozom,így eleve már a tanulmányaim során,gyakorlat alatt is tapasztaltam ezt-azt.A nehezebb napokat úgy lehet kibírni,hogy tudja az ember,hogy az is elmúlik.Emellett pedig sokat jelent,hogy nem véletlenül,vagy elvárásból lettek gyerekeink,hanem mert akartuk őket,vágytunk rájuk.Ja,és igen,ketten akartuk,tehát az apjuk is mindig,mindent csinált,csinál velük,mindent tudott intézni,most is a kamaszokkal is leül beszélni,vagy elmegy a szülőire,vagy intézi a sportot,stb.Mimdketten dolgozunk is,tehát egyikünk sincs itthon ,hogy depressziós legyen a monoton háztartási munkában,és mindenki csinálja azt is,tehát nem vagyok én sem cseléd.
júl. 15. 17:54
 8/41 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nyugodt volt a lányom. Annak ellenére arcul csapott a valóság engem is. Az, hogy 0-24-ben figyelned kell valakire, nem csinálhatsz azt és akkor amikor akarsz, nehéz volt megszokni. Az elején volt, hogy sírtam, ráadásul akkor volt covid, kijárási tilalom. Nem is nagyon mozdultunk ki a városba. Most született meg a második babám. Ő is ugyanolyan nyugodt, mint a tesója. Már nem vagyok kikészülve a szervezés, tervezéstől, megszoktam. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy milyen amikor több emberes babád van. Borzasztó lehet. Komolyan mondom nem csodálom, hogy sokan kikészülnek. A szomszéd kisbaba is állandóan ordít.
júl. 15. 17:57
 9/41 anonim ***** válasza:
57%
Megint itt a nyomozós kérdező. Legutóbb a sikítozó gyerekekről látott valami TikTok videót, máskor a Redditen olvasgat, most meg ez. Fogalmam sincs, mi lehet a célja, hogy megnyugtassuk, vagy lebeszéljük a gyerekről.
júl. 15. 18:13
 10/41 A kérdező kommentje:
Miért baj az neked, ha furcsa érzéseket keltett bennem egy film? Menj, nézd meg te is, aztán majd megérted, miről beszéltem.
júl. 15. 18:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!