Akinek kis korkülönbség volt a 2 gyereke között, hogyan viseltétek az anyaságot? Milyen tippjeitek vannak? + egyéb kérdések
18 hónapos lesz a kisfiam mikor megszületik a testvére. Azt hittem több idő lesz míg összejön. Természetesen nagyon várjuk, de elkezdtem kicsit aggódni, hogyan fogom bírni 2 kicsi babával.
Kihez igazodtatok inkább? Picihez vagy a nagyhoz?
Esti rutint hogyan oldottátok meg?
A rácsos ágyát szeretnénk lecserélni simára mielőtt jön a pici. Nektek hogy viselte az ágyváltást?
Hogyan éltétek túl?
Mikor lett könnyebb?
Van bármi hasznos tippetek?
16 hónap van a gyerekeim között. Az eleje volt a legkönnyebb. Onnantól lett nehezebb, hogy a kicsi elkezdett járni.
A kisebb szépen igazodott a nagyobb napi életéhez. Nálunk 4 hónaposan elromlott az alvása, onnantól egy évig kb túlélő üzemmód volt, mert 4-14x ébredt csak este, úgyhogy ott a zombi módból nem sok minden maradt meg sajnos. Most 5 és 4 évesek, már nagyon jó a kapcsolatuk. Eddig a testvér féltékenység durván fennállt.
Az ágyat mi is lecseréltük a nagyobbnak 1 évesen, nagyon bejött neki. Aztán az egyik rajtam, a másik mellettem aludt el, és áttettem őket.
Tippem nincs, mert minden gyerek más. Talán annyi, tanulj meg mindent fél kézzel csinálni. 😁 Nekem gyakran az egyik a hátamra volt kötve, másik az ölemben, és közben csináltam a dolgom. Vagy szoptatás közben etettem a másikat. Ilyen dolgokat meg kell tudni majd oldani.
2 év.
Az eleje gyerekjáték volt. Aztán egyre nehezebb. A nagy most 5, a kicsi 3.
Az utóbbi 1 évünk volt (eddig) a mélypont.
Emellett pl én 2 hete döbbentem rá, hogy a kicsi első 2 éve nekem totál kiesett. Nem emlékszem amikor elkezdett járni, nem emlékszem az első szavaira, semmi....
A 3.év meg a dackorszak, csak a visítások...
A nagyot sajnálom. Vele egyáltalán nem tudok annyit foglalkozni, mint szeretné. Se energiám, sem időm rá. A kicsi kivesz belőlem mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!