Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Akinek kis korkülönbség volt...

Akinek kis korkülönbség volt a 2 gyereke között, hogyan viseltétek az anyaságot? Milyen tippjeitek vannak? + egyéb kérdések

Figyelt kérdés

18 hónapos lesz a kisfiam mikor megszületik a testvére. Azt hittem több idő lesz míg összejön. Természetesen nagyon várjuk, de elkezdtem kicsit aggódni, hogyan fogom bírni 2 kicsi babával.

Kihez igazodtatok inkább? Picihez vagy a nagyhoz?

Esti rutint hogyan oldottátok meg?

A rácsos ágyát szeretnénk lecserélni simára mielőtt jön a pici. Nektek hogy viselte az ágyváltást?

Hogyan éltétek túl?

Mikor lett könnyebb?

Van bármi hasznos tippetek?

jún. 7. 11:43
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

16 hónap van a gyerekeim között. Az eleje volt a legkönnyebb. Onnantól lett nehezebb, hogy a kicsi elkezdett járni.

A kisebb szépen igazodott a nagyobb napi életéhez. Nálunk 4 hónaposan elromlott az alvása, onnantól egy évig kb túlélő üzemmód volt, mert 4-14x ébredt csak este, úgyhogy ott a zombi módból nem sok minden maradt meg sajnos. Most 5 és 4 évesek, már nagyon jó a kapcsolatuk. Eddig a testvér féltékenység durván fennállt.

Az ágyat mi is lecseréltük a nagyobbnak 1 évesen, nagyon bejött neki. Aztán az egyik rajtam, a másik mellettem aludt el, és áttettem őket.

Tippem nincs, mert minden gyerek más. Talán annyi, tanulj meg mindent fél kézzel csinálni. 😁 Nekem gyakran az egyik a hátamra volt kötve, másik az ölemben, és közben csináltam a dolgom. Vagy szoptatás közben etettem a másikat. Ilyen dolgokat meg kell tudni majd oldani.

jún. 7. 12:53
 2/3 anonim ***** válasza:
82%

2 év.

Az eleje gyerekjáték volt. Aztán egyre nehezebb. A nagy most 5, a kicsi 3.

Az utóbbi 1 évünk volt (eddig) a mélypont.

Emellett pl én 2 hete döbbentem rá, hogy a kicsi első 2 éve nekem totál kiesett. Nem emlékszem amikor elkezdett járni, nem emlékszem az első szavaira, semmi....

A 3.év meg a dackorszak, csak a visítások...

A nagyot sajnálom. Vele egyáltalán nem tudok annyit foglalkozni, mint szeretné. Se energiám, sem időm rá. A kicsi kivesz belőlem mindent.

jún. 7. 13:28
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 2 év 2 hónap van köztük. Én csak valahogy túlélem a napokat. Minden ilyen technikai dolog, hogy csinálod este, etetés, stb, az majd kialakul. Ami igazán nehéz, hogy a "nagy" is kicsi még, és ezt könnyű elfelejteni. Nem várnak egymásra, és nem lesznek türelmesek. Nekem fél évig kellett őrt állnom a kicsi felett, mert rá akart ugrani folyton (mint ahogy az apjával játszik), vagy kinyomni a szemét, rácsapott, ha sírt, stb. Végén wcre is csak úgy mentem, hogy a kicsit kulccsal bezártam a szobájába, hogy ne férjen hozzá a nagy addig. És nem akart rosszat, csak nem mérte fel, hogy törékeny a baba. Ez, hogy tudomást sem vett róla, amit sokan írnak, nálunk nem volt, folyamatosan piszkálta. Tényleg szó szerint, egyetlen másodpercre sem hagyta békén, iszonyúan elegem volt belőle. Viszont később kicsit se volt féltékeny a játékaira, szeret vele játszani, mutogatja mit hogy kell, nálunk ez nem izgatta. Úgyhogy minden gyerek más, könnyű nem lesz, de meg fogod oldani. Mire igazán besokallsz valamitől, addigra úgyis elmúlik.
jún. 7. 13:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!