Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kinél mennyit volt kint a...

Kinél mennyit volt kint a baba amíg bent voltak a kórházban?

Figyelt kérdés
2023. jún. 16. 14:54
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 anonim ***** válasza:
75%

47-es, én pl. azt írtam a kommentemben, hogy megértem, ha valaki rosszul van szülés után és ezért elfogadja, hogy elvigyék a babát 2-3 órára, nehogy gond legyen.

De az fura nekem, ha valaki ezután is leadja, hogy "pihenjen". Hát basszus, szegény gyerek meg mit érezhet, hogy nincs ott az anyja, az egyetlen, akinek a hangját, az illatát ismeri?

Olyan elképzelhetetlen, hogy az ember nem sajnálja ilyenkor a saját gyerekét.

2023. jún. 16. 21:50
 52/79 anonim ***** válasza:
100%

#49!Egész normális válasz lett volna, ha nem írod bele, hogy "te okostojás", mivel egész addig úgy írtál, mintha csecsemős lennél.🤣

Elhiszem, hogy elfáradsz, a kérdés nem is rád vonatkozott, hanem a csecsemősökre, akiknek ne adjanak le csecsemőt. Mivel én még nem szültem, mint írtam, valóban érdekelt, mit csinálnak csecsemő nélkül. Most én is mondjam, hogy "te okostojás"? Ugyanis te egy szóval se mondtad, hogy adja be, ha fáradt, csak azt hajtottad, hogy minek szült, ha nem akarja ellátni. Senkit nem érdekel, hogy szült, ő akarta, tűrje.

Azt is megértem, ahogy leírtad, hogy van dolguk a császáros, kék fényes ilyen-olyan babákkal. Azt mondjuk már nem igazán, hogy a "rosszullett" csecsemőkkel is van. Ilyen ugyanis meg se történhetne, ha az ébren lévő csecsemősöknél lennének a babák. Ha ugyanis az anyuka épp tud aludni, mert a gyereke épp csöndben van, mégis kiveszi észre, ha baja van a babának? Elhiszem, hogy ritka, de basszus, pár órás, még most tanul levegőt venni. Én mondjuk igenis nyugodtabb lennék, ha ébren lévő ember mellett aludna élete első napján, én viszont nem tudnék ébren maradni a vajúdás előtti, közbeni, szülés utáni 24-36 óra után még 1x ugyanannyit.

Na, de régen a mostani munka mellett a csecsemősöknek PLUSZBAN ott volt az összes baba,csak szoptatásra adták ki. Érdekes, mégis el tudták látni, nem haltak bele. Ja, hogy többen voltak? Igen, valószínűleg. De akkor nem kell előadni, hogy bababarát kórház kell, csak a room-in jó, különben örökre lelkisérült lesz a gyerek, hanem lássuk be, hogy ebben jócskán benne van a "kényszer" is, mert kevés a dolgozó. Biztonsági szempontból ugyanis annak is megvolt az előnye.

Ahogy szerinted az anya szült, senkit nem érdekel, az anya is mondhatná, hogy őt meg nem érdekli, hanyadik műszakját tölti a csecsemős, vagy hányan vannak, ő választotta azt a pályát. Ha ő nem érzi a babáját biztonságban magánál éjszaka, mert fél, hogy bealszik szoptatás alatt és megfullad, vagy ráfekszik, vagy elejti, mert épp szédül a fáradtságtól vagy a vérveszteségtől vagy az éhségtől, akkor hagy adja már le úgy akár egész éjszakára is, hogy ne húzgálja a száját a csecsemős és ne is kelljen neki magyarázkodni, meg bizonygatni, hogy mennyire fáradt. Azért vannak KÓRHÁZBAN, mert valamilyen szinten még ellátásra szorulnak. Ha pontosan annyi segítséget nyújt a kórház, mintha otthon lennének, akkor lehetnének otthon is. Miért nem engedik haza?

2023. jún. 16. 21:53
 53/79 anonim ***** válasza:
100%

És ha csak majdnem elájul a fáradtságtól, mondjuk a második vagy harmadik nap, akkor az nem számít, mert nem most szült?

Meg szerintem nem egész éjszakára adják le, hogy mondjuk 8 órát aludjanak, talán csak két etetés között. Legalábbis ahol én szültem, iszsz volt, de azt mondták, legfeljebb 3 óra telhet el 2 szoptatás között.

2023. jún. 16. 21:54
 54/79 anonim ***** válasza:
76%

"Elhiszem, hogy ritka, de basszus, pár órás, még most tanul levegőt venni."

Minden újszülött alatt légzésfigyelő van, ami a helyszínen és a nővéreknél is riaszt. Nem is engedik máshol tartani, ha alszik, abban a kis tologatós izében kell feküdnie.

2023. jún. 16. 21:57
 55/79 anonim ***** válasza:
100%

52#-es,49# vagyok. Okostojásért elnézésed,úgy olvastam,hogy "gyík csecsemős",erre jött a válaszreakcióm. Kissé fáradt vagyok már,bocs. :D Bár ez nem mentség.

Igen,a minek szült,ha nem tudja ellátni mondatomat,ezt ennek az egyetlen személynek címeztem itt,bár eléggé máshogy jött le,valóban.

A rooming-in előtt is ugyanígy megcsinálták a feladataikat,intézték a babákat,de abba a rendszerbe én csak nappal láttam bele,úgyhogy arról nem nyilatkozok. Nálunk ezer éve a szülők nem maradhattak bent a gyerekükkel,így az összes feladat mellé az összes gyereket is felügyelték és intézték,de őszintén megmondom,hogy sokszor felemlegettem az idősebb kollégáknak,hogy el nem tudom képzelni,hogy hogy értek oda mindenkihez... és nem is szeretnék belegondolni inkább.

A légzésfigyelőre reflektálva,majdnem szívrohamot kaptam mikor megláttam a kis tologatós kocsiba a koraszülött lányom légzésfigyelő nélkül. :D Miután kikerült hozzám már nem volt alatta,ahogy a többi babánál se láttam a szobatársaknál.

2023. jún. 16. 22:15
 56/79 anonim ***** válasza:
94%

"Minden újszülött alatt légzésfigyelő van, ami a helyszínen és a nővéreknél is riaszt. Nem is engedik máshol tartani, ha alszik, abban a kis tologatós izében kell feküdnie."

??

Ezt hol hallottad? Nálunk nem volt légzésfigyelő, és a kutyát nem érdekelte, hol alszik a gyerek, az enyémek végig mellettem aludtak.

Mondjuk ettől függetlenül hülyeség ez a "most tanulnak levegőt venni" dolog.

2023. jún. 16. 22:22
 57/79 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét szülésem után el kellett altatni kisebb komplikációk miatt.

Az altató és a nagy mennyiségű vérveszteség miatt többször estén össze, ájultam el így nem adták ki őket azonnal.

Mindkettő lányom 5 óra körül született, bő fél óra volt a műtét, kaptunk 2 órát együtt hármasban. 8-fél 9 körül fel kerültem a szobámba de legközelebb csak 5-6 óra körül hozták vissza. A mai napig hálás vagyok nekik mert magamat sem tudtam ellátni, nagyon rosszul viselem az altatást de egy rossz megjegyzést sem kaptam.

Utána végig velem voltak természetesen

2023. jún. 16. 22:34
 58/79 anonim ***** válasza:
66%

#54! Na, látod, ezt például nem tudtam, mert mint írtam, még nem szültem. Nálam például mindenképpen lesz otthon és nem szeretnék a babámmal aludni, pont az említettek miatt, én ebben paramama leszek biztos. De abból indultam ki, hogy itt is írta valaki, hogy a kórházban együtt aludt a babájával. Meg közben #55 is írta, hogy náluk se volt légzésfigyelő a kórházban, szóval lehet, hogy ez is kórházfüggő, szerintem meg rohadt nagy felelőtlenség.

#55! Ja, semmi gond, simán gyik-re értettem, mint gyakori kérdések😂 Értem, hogy félreértetted.

Azt én se értem, hogy bírja ki egy szülő, hogy nem marad bent a beteg gyerekével a kórházban. Az szerintem sokkal durvabb, mint leadni pár órára az újszülöttet, aki még a világáról se tud.

Ismerős babának 5 hónaposan volt nagyon komoly szívműtéte a covid alatt. Na, ott nem lehetett bent maradni az elején, mert először intenzívre került. Az nagyon durva lehet. Otthagyni betegen egy halom cső alatt, amikor egész addigi életében 0/24-ben az anyukájával volt.😥 Teljesen logikátlan volt egyébként, mert ez a covid legdurvább szakaszában volt és naponta 1x látogathatta mindig csak az egyik szülő. Vagyis felváltva jártak be hozzá, úgy, hogy közben ugye kijártak, bármikor bevihették volna a covidot. Ennél sokkal biztonságosabb lett volna, ha a letesztelt anyuka ott marad vele és nem megy ki.

2023. jún. 16. 22:39
 59/79 anonim ***** válasza:
100%
"Azért vannak KÓRHÁZBAN, mert valamilyen szinten még ellátásra szorulnak. Ha pontosan annyi segítséget nyújt a kórház, mintha otthon lennének, akkor lehetnének otthon is. Miért nem engedik haza?"- hhú, ezzel de egyetértek, a 2 napot, amit ott töltöttem a kórrházban, mind a két szülésem után abszolút kínnak éltem meg (főleg másodszor, amikor otthon várt a 2 éves "nagy" ), és az égvilágon semmi értelmét nem láttam. Napközben pihenni nem lehetett, de éjszaka is jöttek nővérek, hajnalban a takarítók, kb pont, mire végre lecsendesültek a szobatársak gyerekei és vééééégre alhattam volna, bumm, takarítás. Mire a takarító kiment, már a reggeli vizit. Ami annyiból állt, hogy megkérdezték, jól vagyunk-e, és mentek is tovább. Engem nem vizsgált senki, a gyereket nem vizsgálta senki, mégis a kórházban kellett megvárni amíg leveszik azt az utolsó vérvételes dolgot, de a születés utáni hallásvizsgálat és ez a vérvétel között semmi nem történt, amiért bármilyen orvosi jelenlétre szükség lett volna. Pedig terhességi cukros voltam, akár nézhették volna a baba vércukrát is, de a születés után megnézték, normális volt, akkor többet nem szurkálták. És így sokkal kényelmetlenebb, idegen környezetben, állandóan zavarva, a család többi, szerves tagjától elkülönítve (apuka csak látogatóba jöhetett első gyereknél is, a nagyobbat meg kb titokban csempészték be, mert 14 év alatti gyerekeknek nem szabadott bejönni hivatalosan). Teljesen feleslegesen foglaltam ott az ágyhelyet, a személyzet kapacitását mondjuk nem, mert nem foglalkoztak velünk, de szerintem mindenkinek jobb lett volna, ha tényleg elengednek hamarabb. Nem feltétlenül kell azt csinálni, mint a briteknél, hogy szülés után akkor köszi, szia, de azért ha látják, hogy minden rendben, mindenki egészséges, akkor kényszeríteni nem kéne már a maradásra, csak mert.
2023. jún. 17. 07:30
 60/79 anonim ***** válasza:
83%

Nem hallottam, tapasztaltam, a szombathelyi kórházban. Egyébként szerintem alap is kéne legyen ez. A kórháznak sem hiányzik, hogy ott haljon meg a baba.

Egyébként frissen szülve, kimerülten nem is jó ötlet az együttalvás - szerintem. Ráfekhet az ember, leeshet. Biztosabb helye volt mellettem a kis tologatós ágyában.

2023. jún. 17. 13:09
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!