Kinél mennyit volt kint a baba amíg bent voltak a kórházban?
"Nem nem orditott a gyerekem"
Honnan tudod, ha nem volt ott veled? Mert ezt mondták? Gondolod, az újszülött gyereked végigaludt egy éjszakàt? Gondolod, ott volt valakinek ideje foglalkozni vele?
Én bármikor jártam a csecsemősöknél, mindig ordított 1-2 baba, de a csecsemősök mást csináltak.
Egyébként igen, szültem kettöt, ezért sem értem, hogy tudja valaki "pihenés" címszó alatt leadni az újszülöttjét, hacsak nem szabályosan rosszul van már a fáradtsàgtól. Pedig én is vajúdtam 18 órát, én sem aludtam, míg bent voltam, de képtelen voltam azt a csepp embert odaadni, miközben ràm volt szüksége.
Nem kell egyetérteni velem, de én így gondolom. Most nem tehetek róla, hogy téged nem érdekelt, mo van a babáddal.
Érdekes, hogy sokaknál akkor sem fér bele az akár csak 1-2 órára leadás sem, ha az újdonsült anya összeesik a fáradtságtól.
Nálunk nem szabadott a babával aludni. De volt, hogy arra keltem, hogy szoptatás alatt elaludtam. Amitől rettegek a mai napig is, mert hallottam, hogy valakinek így fulladt meg a babája, az anyamelltől (márpedig az enyémet folyamatosan el kell tartanom az orrától, amit alvás közben talán akaratlanul abbahagynék). Amikor egész éjjel szoptattam, és már elvánszorogni is alig tudtam a pelenkázóig, egyszerűen azt tudtam, ha most, csak 1 órát nem alszom, nagyobb bajt okozok a babámnak, mintha sírni hagyják.
Utóbbira meg elmondanám, hogy mikor, a fáradtságtól már szinte sírtam, kezemben az üvöltő gyerekkel, akit nem tudtam megnyugtatni, jött egy nővér (még csak nem is csecsemős, sima nővér), aki átvette tőlem, és egy kis ringatással 5 mp alatt megnyugtatta a babámat, aki utána szépen csicsikált az ágyában.
Tudom, tudom: szar anya voltam, aki a gyerekét sem tudja megnyugtatni.
Fáradt voltam + utáltam a kórházi közeget. Itthon már én is bármikor 5 mp alatt megnyugtatom a kisfiam, még oltás után is. Már tudom, ha én nyugodt vagyok, ő is.
41 igen,igazad van nem ertek egyet veled.
En is szultem ket gyereket,es egyatalan nem erdekel te hogy csinaltad
En nem alltam beled,te alltal en belem.
Ugyh legyszives most mar eleg legyen
Tovabbi szep estet
Hú, ennyi mártír szuperanyát egy rakáson! Ugye, ti ugyanazok vagytok, akik utána otthon "wc-re se tudnak elmenni a gyerektől"?
Tegyük fel, hogy x anyukára este 10-kor rájön a szülés. Mondjuk reggel 6 óta ébren van (addig se aludt épp kielégítően az utolsó napokban.) Bemegy szülni, nyilván már nem alszik vajúdás közben. Enni nem engedig, majd kitol magából egy 4 kilós gyereket. Már nyomják is a kezébe. Továbbra se alszik. Mindene szakadt, fáj és újra este van. Ő már kb.36 órája nem aludt, a lábán nem áll, most fog először gyereket a kezében, de keze-lába remeg. Ja, tényleg sokkal biztonságosabb így ellátni egy újszülöttet, mint leadni egy pár órára, hozzáértő, pihent embereknek, akiknek egyébként ez a munkájuk. (Amúgy meg baromira nem ugyanaz, mint otthon, mert egyrészt ott nem pár óra telt el a szülés óta, hanem napok, másrészt szerencsés esetben apuka otthon van az első néhány napban és tudja pár órát őrizni, ha nem teljesen életképtelen, amíg anyuka pihen egy kicsit, harmadrészt egy gyerek sírására kelsz fel pár óránként, nem ötére 10 percenként.)
A gyik csecsemősét hagy kérdezzem már meg, mégis mit csinál egy csecsemős nővér amikor dolgozik, ha nincs csecsemő, mert senki nem adja le??? Miben tud elfáradni?
Nyugodtan nekem eshettek, de nem, én nem adtam le, mivel még nem szültem, de valószínűleg nem is lesz kinek, mivel egyedül vállalom. Attól viszont agyf@szt kapok, amikor szét kell szedni mindenkit, aki anya létére még képes lenne aludni 2-3 órát, ha van rá lehetősége. Fúj, ne már! Szültél, robot vagy🙄
47 en is szar vagyok mert odaadtam azt irtak nekem,hogy nem erdekelt mi van a gyerekkel
Birom ezt eegy anonim oldalon.nem is ismernek,nem tudnak rolam semmit de szar vagyokert pihanni akartam es odaadtam a fiamat egy nyomorult ejszakara a csecsemosoknek.
47#-es. Ha nekem címezted,akkor elárulom egyetértek veled abban,amiket leírtál,hogy inkább adja le pihenni,mintsem baj legyen,azonban nem minden ilyen fekete-fehér,mert nem ritka az,aki kikéri magának,hogy ő nála márpedig ne legyen a gyerek napközbe se,éjszaka se,majd ha hazamegy. Amit írtam annak szólt egyedül,aki itt ki kérte magának,hogy a nővérke feltett lábbal volt éjfélkor,erre reagáltam! Ha felteszi a lábát az egyébként az ő magánügye a munkahelyén,az ő dolga,mint ahogy az anyukáé,hogy szült. Nem nézem le aki beadja,mert nem bírja és aludna pár órát. De ha már így megkérdezed,abban tud elfáradni éjszaka,amiben te is napközben a munkahelyeden. Nem újszülött osztályon dolgozok,nem csecsemős vagyok,te okostojás:D,viszont nem nehéz belelátnom,mivel töltöttem ott is gyakorlati időt,meg volt 2 szemem,amíg bent voltam egy hetet. Nálunk a császáros anyukák babáit jó ideig bent tartják,akkor rengetegen voltak,így a kint levő babákon kívül is telt ház volt bent. Őket ők látták el,plusz a kék fény alatt levőket is. Amíg én bent voltam fejni például a közös helyiségbe,átjárók háza volt,mindig jöttek vagy pótlásért,vagy rosszul lett a baba,vagy bármi gond volt. Mit gondolsz,ha te egy babára nem tudsz figyelni érdembe,ők tudnak 10+-ra?Attól,hogy ez a munkájuk,ők is elfáradhatnak. Gyerekosztályon dolgozom,elhiheted,hogy nem unatkozunk éjszakai műszakban... nem,nem teszem fel a lábam,de ha feltenné valaki 10 óra rohangálás után esküszöm meg is érteném. Nem csak a betegellátás van ahol én vagyok például,vagy a mentők érik egymást,vagy a sürgősségiről küldenek fel egymás után 5 gyereket és közbe ott van a tele osztály krónikus betegekkel,dialízis,vénás gyógyszerek,infúziók,újraélesztés,dokumentálás,stb. Mellette még ezer dolog. Plusz nem 1-2 szülő hazamegy otthagyva a pár hetes babáját(majd a zárójelentésnél megjelenik,addig se egy telefon,se semmi),így az ő babájukat is egyértelműen el kell látni,etetni,altatni,fürdetni,stb. Általában minimum 2-3 ilyen van. Ja,ez tényleg nem kimerítő. :D Á,ez semmiség főleg amikor heti 5 db 12 órás műszak van,ebből 4 éjszaka.
Ha nincs bent baba és húzzák a szájukat,stb. igen,ultragáz. Míg bent feküdtem az egy hét alatt kaptam hideget-meleget úgy,hogy a fél osztályt ismerem is,de így is arcon csapás volt,hogy milyen emberek dolgoznak az egészségügyben.
Arról nem beszélve,hogy nagyon ritka az,mint amit én is szoktam,hogy hiába van elég dolgom éjszakába,igen is ha van bent pici,aki tápszeres,mindig megkérem a szülőt,hogy aludjon,majd én ellátom és igen is pihenje ki magát reggelre,mert napközbe nem fog tudni,vizit van,rohangál mindenki. De a rossz hír,hogy ebből van a kevesebb személy...csak mivel a normális emberekbe is belerúgnak a tapló emberek,így a normális is elhagyja a pályát,maradnak azok akik alpáriak lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!