Külföldön szültem, nincs is csecsemőosztály (csak koraszülött-), a rooming in az alap. Egyszer vitték el 5 percre egy vizsgálatra.
2023. jún. 16. 15:35
12/79 anonim válasza:
#5 Mondjuk ez hozzáállás kérdése. Én nem vagyok annyira magabiztos, mint te. Nekem az az érzésem, hogy egy szakember egy teljesen kezdő és hulla fáradt anyukánál sokkal jobban el tudja látni a babát, ha akarja.
Nekem pont az a fura, hogy egy első gyerekes anyuka azt gondolja, hogy a babája nagyobb biztonságban van nála, mint azoknál, akik rengeteg gyereket láttak, fogtak és ringattak. (Nyilván annyiból jó, hogy anyukának is meg kell tanulnia, hogyan kell ellátni egy gyereket, meg van anyai ösztön is, de érted, van szaporodási ösztön meg székelési inger is, aztán mindet felül tudod bírálni felnőttként általában).
2023. jún. 16. 15:45
13/79 anonim válasza:
Az elsőt csak etetni, fürdetni és vizsgálatra vitték el, a másodikat csak az utóbbira.
Mindkétszer vip szobát kértem, hogy egyedül legyünk
2023. jún. 16. 15:48
14/79 anonim válasza:
Én VIP szobában voltam teljesen egyedül, így saját fürdőszobám is volt. Sosem adtam le a babát.
De amikor vittem pótlásra a picit, mert nem indult be a tejem, láttam hogy tele volt a csecsemő megőrző. A csecsemős nővérke panaszkodott is, hogy senki nem hajlandó foglalkozni a gyerekével, leadják a kismamák a babákat, ők meg elszórakoznak. És tényleg... mindig hangos hahotázás hallatszott ki a 6 ágyas szobákban. Úgy voltak ott a csajok, mint a leánykollégiumban.
2023. jún. 16. 15:52
15/79 anonim válasza:
Rooming-in van nálunk is. Az egy hét alatt míg bent voltam két napot külön voltunk, őrzőben volt. Az nagyon nehéz volt, mert nagyon rosszul voltam, vérszegény és messzebb volt a gyerekágyas osztálytól így mindig átmentem hozzá és amíg csak engedték ott voltam mellette ülve. Enni mentem vissza, infúziókat kaptam meg injekciót,azokra mentem, utána vissza a lányomhoz. Ott éjszakára hivatalosan nem lehet bent lenni,de mehettem végül (hosszú sztori) etetni. Utána szerencsére végig velem volt,reggel vitték el egy órára maximum,azalatt reggeliztem,zuhanyoztam, jött a vizit is. Még egyszer kb 20-30 percre hallásvizsgálatra. Nem is akartam volna,hogy elvigyék,amikor megkaptam a két nap után konkrétan elsírtam magam,hogy végre. Nagyon nehéz volt nélküle. Ahhoz képest a fáradtság semmi nem volt,ami nyilván itthon folytatódott.
2023. jún. 16. 16:00
16/79 anonim válasza:
Bennem fel sem merült, hogy le LEHET adni, vagy hogy van ilyen lehetőség.🤣 3 egység vért kellett kapnom szülés után, arra az időre aranyóra után elvitték kb. 2 órára, aztán utána végig velem volt (kivéve a vizsgálatok), egyedül voltunk a kórteremben. A fürdést próbáltam akkorra ütemezni, amikor elvitték vizsgálatokra vagy őt is megfürdették. Egyébként akkor még teljesen jó alvó volt, így egész jókat tudtunk pihenni.
2023. jún. 16. 16:04
17/79 anonim válasza:
Én reggelente leadtam, amíg megfürödtem és rendbe tettem magam. De az 10 perc. Kivéve, ha pont aludt, akkor megkértem az egyik szobatársam, hogy szólna - e, ha sír. 10 percig nem akartam ott teljesen felügyelet alatt hagyni. De szerintem a csecsemősöket nem nagyon hatja meg, ha ordít az én babám, úgyhogy emiatt le sem mertem volna jó érzéssel adni akkor sem, ha szükségem lett volna a pihenésre. Nem lehet úgy pihenni, hogy közben ott sír valahol anyátlanul az a szegény 1-2 napos baba.
18/79 anonim válasza:
15# vagyok. 14-es Ugyanezt láttam én is, én az utolsó napokban szerencsére két ágyasba voltam egyedül, így magunk is lehettünk. Volt ott is olyan,aki közölte meg kiakadt,mert éjszakára nem vették be a picit azalatt a kemény 48 óra alatt amíg bent volt.
19/79 anonim válasza:
Végig, kivéve 2x10percre míg elvitték vizsgálatra.
Ha akartam volna sem tudtam volna "leadni", mert nálunk a csecsemősök nem igazán viszik el.
2023. jún. 16. 16:05
20/79 anonim válasza:
A vizsgálatokra vitték el, illetve fürdetni. Addig én is lefürödtem gyorsan. Lehetőség se volt beadni mert én pihenni akarok.. minden rossz nélkül mondom, otthon se tudod lepasszolni a szomszédnak mert te éppen aludnál 2órát. Én alig vártam, hogy velem legyen, pihenni se tudtam amikor elvitték. Ellenben szupereket aludtam amikor rajtam szuszogott.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!