Szerintetek normális ha egy 6 hónapos baba aki 2500-3500 grammal született ennyi idős tehát 6 hónapos korára már 9-11 kg?
Le vagyok döbbenve, hogy szerencsétlen gyerekeket hogy hízlalják és úgy néznek ki 6 hónaposan, mint az 1 évesek. Ez csak szerintem nem normális?
Az anyukák meg a facebookon veregetik egymás vállát, hogy jaj de ügyes vagy.
Nem a 40-es vagyok de rohadt nagy arcnak képzeld magad pedig nem vagy az...inkább menj és éld a beteges hajlamaidat máshol ..unatkozol amúgy,vagy mi van?
Te vagy a normális szülő?hahah vicces vagy..
Persze, hogy kisarkított példát tudsz küldeni, mert olyan nyomorult vagy, hogy nem fogod fel a különbséget a 10 és a 40 kg között. Muci a rajtad lévő plusz 60 sem 5 kg ami rajtad maradt a terhesség után 🙂
Nem, nem húzok el, addig itt fogok írogatni, amíg egy értelmes dolgot nem írsz és minden bántó baromságra válaszolni fogok, hogy lássák milyen ember vagy. Szóval vagy te fejezed be, vagy lehet fel fogsz robbani az idegtől. Szidhatsz nyugodtan drága, lepereg sajnálom. Szidhatod a gyerekem is mert nekem legalább van és az anyja szabadidejében nem más anyukák szoptatására izgatja a pöcköt. Egyébként igen, ha a te kölyköd is ilyen buta, barom mint az anyja, valóban féltheted az enyémtől 😈
Szia!
Kisfiam is gyorsan gyarapodott, az első 2 hónapban anyatejes volt, aztán egészségügyi problémám miatt 3 hósan tápszeres. Míg szoptattam is szépen beállt a 2,5 óránkénti evésre, tápszerrel is kialakult neki a 3 óránkénti evés, tehát abszolút nem volt tömve. Időre született, ha jól emlékszem 6 hósan 7,5 kg körüli volt a súlya. Viszont volt olyan hónap, hogy 1 hónap alatt 6-7 cm nőtt hosszra is. Véleményem szerint a baba szervezete tudja, hogy mennyi tápanyagra van szüksége, nem fejlődnek egyformán, ha az első hónapokban nem gyarapodott volna viszonylag gyorsan, akkor viszont vékonynak tűnt volna mikor hirtelen nőtt is hozzá. Hozzátápláláskor is sosem volt gond az étvágyával, válogatós sem volt, és most sem az.
Visszatekintve pufi baba volt, viszont 10-11 hósan lelassult a súlygyarapodása, amint elkezdődött a jövés-menés, meg sem állt egy percre sem, és a mai napig aktív kisgyerek aki imád mozogni, sportolni.
Teljesen átlagos testalkatú, sőt még vékonynak is mondanám mert a méretének megfelelő nadrágok derékban átlagban kifejezetten nagyok rá, és csúszkál le róla, vagy igen csak meg kell kötni, húzni, hogy passzoljon rá. Kifejezetten atletikus alkat.
Most 5 éves, a percentilis görbe szerint magasabb a kortársai 90%-nál, súlyban pedig az átlaghoz tartozik. Szerintem ezt így egy 5-6 hónapos baba súlyából nem lehet megmondani, hogy ki lesz duci és ki nem, mert ez sok mindentől függ. Mi arra figyelünk, hogy a nasi minimalizálva van, persze becsúszik a kinder tojás, gumicukor is, de inkább müzliszeletet eszik amit nagyon szeret, ő kéri/választja azt a boltban is. Inkább később van nagyobb jelentősége szerintem, hogy mit eszik, mennyit eszik a gyerek, illetve az én kisfiam 98%-ban vizet iszik otthon is, még ha van szörp akkor sem igényli vagy szeretne azt inni, még ha kínáljuk is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!