Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek normális ha egy 6...

Szerintetek normális ha egy 6 hónapos baba aki 2500-3500 grammal született ennyi idős tehát 6 hónapos korára már 9-11 kg?

Figyelt kérdés

Le vagyok döbbenve, hogy szerencsétlen gyerekeket hogy hízlalják és úgy néznek ki 6 hónaposan, mint az 1 évesek. Ez csak szerintem nem normális?

Az anyukák meg a facebookon veregetik egymás vállát, hogy jaj de ügyes vagy.

2023. máj. 11. 23:36
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/87 Derjaderja ***** válasza:
10%

5. Sok a fel nem ismert diab. Nem elég rá a szűres. Plusz ha bírja is a rendszer olyan értelemben, hogy a cukor normális marad, azt csak magasabb inzulin szint árán tudja elérni, az inzulin meg növekedési faktor is.

Régen kb tized annyi ch-t ettek az emberek, sokkal több testmozgáshoz.

2023. máj. 12. 07:24
 12/87 anonim ***** válasza:
25%
Ja a nagyobb Gyerkőcöm is így volt 3650el született,most 23kg és 126cm 7 évesen,egy deka felesleg nincs rajta csak izom.
2023. máj. 12. 07:25
 13/87 Derjaderja ***** válasza:
11%
Én azt tudom hogy ahogy újra normálisabb ettem, a gyerek is normálisan gyarapodott és nézett ki. Persze véletlen is lehet.
2023. máj. 12. 07:26
 14/87 anonim ***** válasza:
95%

Én nem ettem sehogy máshogy, de mindkét gyerekem pufiságban 3-4 hónaposan volt a csúcson, közvetlenül azelőtt, hogy beindult volna a mozgásfejlődés. Szóval az első gyereknél odafigyeltem a ch-kra (terhességi cukor volt ott is), meg próbáltam mozogni, meg mittudomén, addig is ugyanúgy 4 hónaposan egy felfújt michelin-baba volt, aztán meg 6 hónapos korára kicsit arányosabbá vált az egész gyerek, mert 4 hónaposan kezdett el forogni, kúszni, 6 hónaposan már mászott és kiült. A kicsinél ugyanez, csak annyi különbséggel, hogy most mentálisan nincs energiám a ch-kat figyelgetni, eszek (sőt, zabálok) mindent, amit érek, mert nem alszok meg egyébként is a tököm kivan a dackorszakos és a féléves közti konfliktusokkal amúgy is, szóval most pont nem diétázok (terhesség alatt GDM miatt a kicsinél is tartottam a diétát, nyilván), de a kicsi grammra ugyanúgy fejlődik, mint a nővére (eleve minden dimenziójában ugyanakkorának született), és a mozgásfejlődése is pontosan ugyanúgy alakul. Ők mindketten iszsz szoptatott babák, cumit a kicsinél próbáltam, de kiköpte, szóval még azt is rajtam éli ki. Tankönyvi a fejlődésük jelenleg. Ezt most nem azért mondom, mert én bármit olyan hiperszuperül csinálnék, hanem mert szerintem ez inkább genetika és adottság. Ha valaki gyereke 6 hónaposan még nem kúszik/mászik (ami még mindig tök normális), akkor azért még nem mozog le annyit, amennyit bevisz, így nyilván hízni fog. De ez nem azért van, mert anyuka sok CH-t zabál (az anyatej ch-tartalma amúgy is viszonylag állandó), meg nem azért van, mert "tömik" a gyereket (mutass nekem egy olyan babát is, aki elfogadja akár az anyja mellét, akár a cumisüveget vagy a kiskanálban a pürét, amikor már nem akarja - száj összezár, fej elfordít, kifeszíti magát, hangosan ellenkezik, nálunk legalábbis ezek az egyértelmű jelek vannak, amikor valami olyat adnék neki, amit nem szeretne).

Egyetértek amúgy, hogy a gyermekkori elhízás egy komoly probléma és foglalkozni kell vele, de ez nem 6 hónaposan, anyatejjel/tápszerrel táplált gyerekeknél kezdődik.

2023. máj. 12. 07:45
 15/87 Derjaderja ***** válasza:
16%

Tömni nem lehet, de az anyatej édes, fájdalomcsillapító, szorongascsökkentő, maga a szóló mozgás és az anya testközelsége is az.

A baba elfogadhatja ezek miatt is akkor is ha nem éhes. A fiam pl bukott ha túlette magát de még akkor is szopizni akart amikor közben kifelé folyt belőle a tej.

Érdekes ez a viszonylag állandó CH, kérdés mennyi a viszonylag egy 5kg-os babára nézve.

Nyilván a gyermekkori elhízas összetett és már améhen belül elromlik örömre ha nem jó sz anyagcsere plusz vsz az ilyen szülő amúgy is evészavaros sok esetben, az élelmiszer ipar még lök tovább q lejtőn.

Én csak azt gondolom, hogy azért mert most épp így gondoljuk, még nem lezárt kérdés, az egész iszsz nem olyan nagyon régi történet.

Amúgy én nem vagyok ellene, és sok babánál nincs más út. Nekem el van tolva mindkét gyerekem szerintem ebből a szempontból, lehet azért is gondolom túl.

2023. máj. 12. 08:02
 16/87 anonim ***** válasza:
89%

Fiam 3540g és 60cmvel született.

6hónapisan elerte a 9kgt. Akkor nem láttam kövérnek.

Most 4 éves, képeken visszanézve nagyon brutál milyen kis dagi volt.

Lányom is ekkora súllyal születet, ő most 18hónaposan érte el a 9kgt.

És normál testalkata van.

Barátnőm szoptat, mellé tömi tápszerrel. Pedig lenne elég teje.

3.6kgval született a lanya, most 6hónapisan 10kg neki.

Több mint az 1 évvel idősebb lányom. Naggggyon durva. Szerinte meg így cuki. A gyerekorvos meg hülye, mert azt merte mondani, hogy ekkora hízás árthat a szívének.

2023. máj. 12. 08:14
 17/87 anonim ***** válasza:
60%
Iszsz őrület 🤣🤣 istenem mennyi fogyatékos nő van itt és egymást hergelik. Nyuszikák, olvasgassatok egy kicsit a témában mert olyan sötétek vagytok mint az éjszaka. Ne más gyereke miatt aggódjatok, mert a tiéteknek sokkal nagyobb hátránya lesz az életben ilyen észlény anyával 🤭
2023. máj. 12. 08:17
 18/87 anonim ***** válasza:
76%

Az iszsz a biológiai norma, csak azért, mert az elmúlt pár évtizedben nem ezt szorgalmazták, mert kellettek a nők a gyárba, azért ne mondjuk azt, hogy az iszsz nem régi történet.

Én alapvetően úgy gondolom, hogy egy ilyen kicsi gyerek még érzi, mi kell neki. Nálunk is buktak még a lányok, ha túl sokat ettek, a nagyobb ráadásul refluxos is volt, de attól még nem gondolom rossznak az iszsz-t. Pont a bukás miatt nem lehet túletetni, hiszen a felesleg kijön.

Nyilván nem csodaszer az iszsz sem, nem működik mindenkinek, a babák meg rugalmasak valamennyire, de pl az egyéni fejlődés szempontjából biztosan nem az x óránként fixen megadott mennyiségi etetés a legoptimálisabb, hiszen vannak kisebb és nagyobb étvágyú gyerekek, ők is ugyanúgy különböznek, mint mi, nem lehet egy sémára ráhúzni őket. Szerintem, persze.

2023. máj. 12. 08:17
 19/87 A kérdező kommentje:

Milyen jó hányásig etetni a gyereket. Éljen az iszsz.

Egyébként abba pl. nem gondolunk bele, hogy a mozgásfejlődés azért indul később túlsúlyos babáknál, mert teher neki azt a súly "cipelni" kényelmetlen? Pl egy 3500 grammos baba akinek dupláznia kellene 6 hónapos korára, triplázott tehát 10-11 kg nehezére esik megmozdulni egyaltalán? Én látok ebben is összefüggést.

#17 pont az ilyen gyökér gondolkodású és megnyilvánulású ősanyáktól (így nevezitek magatokat) tart ott a gyereknevelés ma ahol tart. Én nem más gyerekével foglalkozom, de látom nem sikerült eljutnia az agyadig egy új generációs életmód, fejlődés és társadalmi problémának.

+ amilyen intelligencia szinttel rendelkezel vitára képtelen vagy...erről nem te tehetsz.

2023. máj. 12. 08:41
 20/87 anonim ***** válasza:
75%
Jujj pontozzatok le sötétek...hogy merészel a gyerek hízni...
2023. máj. 12. 08:44
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!