6 hónapos baba hason fekve “repülőzik” már 2 hete, ma meg rugózott ahogy kinyomta a mellkasát, de a popsiját nem. Mikor lesz ebből mászás vagy kúszás? A forgás nem érdekli, párszor csinálta meg gurult egyik oldalra.
Jajj... hagyd szegény gyereket fejlődni. Nálunk is 6,5 hósan ment a forgás.
Néztem babatotna videót YT-on. Csináltam vele, így 4,5 hósan átfordult (elég szerencsétlenül teszem hozzá). Utána inkább nem is erőltettem. Majd amikor megért rá, akkor meg úgy csinálta, mintha mindig is ezt csinálta volna. A forgós esetből tanultam, azóta hagyom hadd fejlődjön, ahogy neki jól esik!
Sajnos a legtöbb szülő, mint én is, hajlamos nagyon rágörcsölni ezekre. Ha szeretnél megnyugodni, vidd el egy Dévényeshez, a repülőzés jelenthet feszes izomzatot, de nem fix. Lányom is csinálta, voltunk tornán 2 különböző helyen is, de semmi baja nem volt az izomzatanak, egyszerűen csak utált hason lenni. Ha visszamehetnék az időbe, fejbevágnám magam, hogy ne parázzak már rá ennyire, csinálni fog mindent, mikor ő szeretné.
Ne hasonlítsd már gyerekekhez. Ő nem más gyerek, ő ő, tudja majd, neki mi a jó. :)
A nagyobbik fiam 5hónaposan már négykézláb próbált közlekedni, 6 hósan egyedül felállt, 10 hónaposan már egyedül jött-ment a házban kapaszkodás nélkül.
Az öccse pár nap múlva tölti a fél évet és párszor megfordult már, de se rugózni, se popsit tolni nem hajlandó vízszintesen , legfeljebb ha ölben van.
Hozzáteszem elég combos 😀
A tesója mindig vékony volt és sokkal akaratosabb,jobban nyüzsgő, a pici nyugodtabb. Szerintem ez alkati kérdés melyik baba mikor indul be.
Előző vagyok..
Azt el kell mondjam, a gyors mozgásfejlődés miatt mi is jártunk Dévény tornára, sőt az orvos neurológushoz és pszichológushoz küldte a gyereket, mert "abnormálisan" gyorsan fejlődött.
Persze semmi baja.
Szóval már az is baj, ha ügyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!