Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egyedül hagyhatom 5 percre 10...

Egyedül hagyhatom 5 percre 10 hónapos babámat míg át megyek a mellettünk lévő szomszédba megetetni a macskát?

Figyelt kérdés
2023. febr. 21. 07:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/62 anonim ***** válasza:
38%
48-as, ebben igazad van, de nekem az a véleményem, hogy a gyerekem örökre a gyerekem marad és mindig félteni fogom. Vigyázok rá, óvom, de olykor ott kell hagynom apukára, a nagyira, majd a bölcsiben, oviban, suliban, a barátai szüleire, aztán el kell engednem osztálykirándulásra, bulizni, a barátaival kirándulni, nyaralni, autót fog vezetni, vagy beül más sofőr mellé és még sorolhatnám naphosszat. Ha már most, egy 10 hónapos babát nem merek a saját rácsos kiságyában magára hagyni 5 percre amíg alszik, mert befantáziálom, hogy leég a ház, megfullad, kitörik a lábam (vagy az övé), stb. abban a pár percben, amíg távol vagyok, akkor nagyon nagyon nehéz életünk lesz... De döntsön mindenki legjobb belátása szerint.
2023. febr. 21. 12:48
 52/62 anonim ***** válasza:
74%

Én simán átmennék. Ahogy a kertbe is kimegyek tenni venni, még a gyerekek alszanak. Sőt hajnalban megetetem az állatainkat is a hátsó kertben. Az se kevesebb idő, sőt lehet távolságra is megvan annyi mint amit itt a kérdező írt.

Van nálam telefon (ha kitörne a bokám) elsősorban azért mert azon nézem a kamerát.

Számomra nagyobb gondatlanság az egyik válaszoló írása, miszerint vinni kell a gyereket magával mert a nagyobb kinyitja a rácsot.

Hát rakj olyan zárat amit nem nyit ki, mert nem csak a picire veszélyes ám ga nyit a van (gondolom nem véletlenül lett felrakva?

Ez a más szemében a szálkát is esete

2023. febr. 21. 12:51
 53/62 anonim ***** válasza:
22%
2és fél éves,mindent kinyit.Rá nem veszélyes,mert lépcsőzik,kapaszkodik.Az oviban sincs a lépcsőnél rács.Pont azért viszem,mert ha a nagy kinyitja, akkor a kicsi le tud esni.Szerintem meg pont nem vagyok felelőtlen.Gyerekzáras zár van rajta amúgy,de ki tudja nyitni.Felrakva meg ugye azért lett,hogy a mászó,totyogó gyerek ne essen le,nem azért hogy a közlekedni már tudó ne mehessen a lépcsőn.A 2és fél éves amúgy is szót fogad már,ha mondom,hogy maradjon addig lent,vagy éppen fent, akkor ott marad.A 10 hónapos értelem szerűen nem.Tehár megoldás,viszem magammal őket,vagy minimum a kicsit,mert az ördög nem alszik.De ha a lépcsőtől meg rácstól elrugaszkodni, akkor akár meg is üthetné a nagy valamivel,vagy megetethetné még nem látom őket.Olyan felelőtlen vagyok,hogy erre is gondolok,tehát nem hagyom őket magukra.
2023. febr. 21. 12:58
 54/62 anonim ***** válasza:
76%

Látod erre is rátudom sütni h "de csak egyszer történik meg a baj" nem fogad szó, leesik kitörik a nyaka stb.

Pont ugyan úgy vele is lehet baj, ahogy a kicsivel

2023. febr. 21. 13:01
 55/62 anonim ***** válasza:
62%
Na ezért jönnek velem.De szerintem a kimegyek a házból,bezárom egyedül a gyereket,majd átsétálok a szomszédba nyitom-zárom az ajtót kaput,macskázok,sokkal veszélyesebb,mint elmenni a wc-re.Ha nem fogad szót felugrik a budiról és odamegyek.Ha nem is vagyok ott, akkor nem is látom mi történik.De hagyjuk szerintem,ez parttalan vita.Ha valaki el tud számolni a lelkiismeretével,ha bármi ebben az 5(de amúgy minimum 10 percben történik) akkor nekem úgy is jó.Elég tényleg csak ha rosszul lesz,a gyerek otthon van bezárva.Órák is eltelhetnek,mire valaki tudomást szerez róla,és akkor még a zárt ajtón be is kéne jutni hozzá.Eleve nem értem,hogy egy macskaetetéshez miért nem lehet vinni?Egybe lehetne kötni a levegőzéssel is.Még nem is olyan,mint amit írtak,hogy jön a postás,és ott és akkor kell kimenni.De mondom,nekem tökmindegy,bennem fel se merülne,hogy ne vigyem.
2023. febr. 21. 13:08
 56/62 anonim ***** válasza:
64%
Valoszinuleg mar megetette a macskat,hogy gyerekkel vagy gyerek nelkul az mar az o dolga.
2023. febr. 21. 13:10
 57/62 anonim ***** válasza:
14%

Nem játszik /ugye/, mert nem lehet utána kezet mosni. Nem fogom a retkes, szemetes kezemmel megfogni a babakocsit. Meg amúgy akkor viszem a szelektívet és/vagy a pelenka kukát is, úgyhogy 3-4 zacskóval szoktam menni szemetet kidobni, plusz a papíros kartondobozzal.

Az elromló lifttel nem értem mit akarsz, akkor megyek gyalog. De amúgy nem romlott még el soha az 5 év alatt mióta itt lakunk.

2023. febr. 21. 13:17
 58/62 anonim ***** válasza:
25%
Ha benne vagy a liftben akkor is gyalog mész?Ugye erre nem is gondoltál,hogy be is ragadhatsz akár órákra.Vigyél fertőtlenítő kendőt akkor,erre is van megoldás.
2023. febr. 21. 13:19
 59/62 anonim ***** válasza:
63%
Paramamilevel126
2023. febr. 21. 13:21
 60/62 anonim ***** válasza:
19%
Gondolkodó felnőtt ember,az nem paramami.40 gondolom arra gondolt,mint én,tehát legalább 2 ember fejében megfordult az ami a tiédben nem.
2023. febr. 21. 13:25
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!