10 hónapos babának "mit kell tudnia"?
Kislányunk 10 hónapos. Dokinő szerint nem megfelelően aktív, ezért javallt ún. babamasszázs-torna foglalkozást.
Védőnő szerint ráér ez még, várhatunk vele.
Kerestünk egy budaörsi szakembert, aki benyomásunk szerint igencsak meggyötörte a picit, ezért gondolkodunk a folytatáson.
E szakember szerint egyik oldalán feszesebbek az izmok és "nem úgy fordul" a baba, ahogyan kellene. Szerinte korábban is mehettünk volna (vs. védőnő szerint még most is ráér..).
A gyermek hátra elkezdett mászni (előre nem), jobbra-balra átfordul, megkapaszkodva felül, magától nem.
Ha a szakember azt mondja, hogy indokolt, te miért akarod gyakoris laikusokkal felülbíráltatni?
Igen, a gyógytorna alatt előfordul, hogy sír a pici, mert számára kényelmetlen dolgokat kell csinálnia, hogy, oldódjon a feszesség.
10 hónaposan még nem mászik?!
És szerinted felesleges a doki?
Hát nem tudom....
Vmi félrement, nem bírálnám felül a dokinőt, valamint tapasztalatokat kérdezetem, nem mást.
Csak furák az egymásnak ellentmondó vélemények. És fájdalmasnak tűnik a foglalkoztatás.
Egyébként az ún. Dévény-módszert ha már kérdeztétek.
Én 4 hónaposan vittem dévényeshez a lányom, mert a haziorvos észrevette, hogy egyik oldalon feszesebb. Szinte végig sírt, de nekem a védőnő előre mondta, hogy ez ilyen.
Az orvos nekem akkor azt mondta, hogy nem muszáj elvinni még, várhatunk hátha korrigálja magát. Végül elvittem biztos ami biztos alapon, pár alkalmat kellett csak mennünk, utána mindent időben és helyesen csinált. 6,5 hónaposan tamaszkodás nélkül ült,
7,5 hónaposan mászott, 8,5 hónaposan felállt.
Szerintem van értelme, de természetesen nem tudhatom, hogy milyen lett volna nélküle. Sajnos azt a 45 perc sírást ki kell bírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!