10 hónapos babának "mit kell tudnia"?
Figyelt kérdés
Kislányunk 10 hónapos. Dokinő szerint nem megfelelően aktív, ezért javallt ún. babamasszázs-torna foglalkozást.
Védőnő szerint ráér ez még, várhatunk vele.
Kerestünk egy budaörsi szakembert, aki benyomásunk szerint igencsak meggyötörte a picit, ezért gondolkodunk a folytatáson.
E szakember szerint egyik oldalán feszesebbek az izmok és "nem úgy fordul" a baba, ahogyan kellene. Szerinte korábban is mehettünk volna (vs. védőnő szerint még most is ráér..).
A gyermek hátra elkezdett mászni (előre nem), jobbra-balra átfordul, megkapaszkodva felül, magától nem.
2022. dec. 5. 07:34
11/12 anonim válasza:
Igaza lehet annak a dokinak, mert 10 hónapos bébi már felül, kúszik, mászik, feláll stb. A lányom sokáig lábujjhegyen ment és emiatt gyógytornászhoz kellett járnom vele, (kötött volt a vádlija és azért lábujjhegyezett). Ott láttam, hogy sok szülő hozta a kis 5-18 hónapos babáját és mind sírt a tornáztatás közben. Rossz mikor szenvedni látjuk a gyerekünket de ez a szükséges rossz :( én azt javaslom, hallgass a dokira, szerintem jól látja a helyzetet. Kitartást nektek
12/12 anonim válasza:
Akkor viszont gond van, kúszni 7 hónapos kor körül kell elkezdeni. Ne hagyd annyiban!!
9es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!