Egyedül hagyhatom 5 percre 10 hónapos babámat míg át megyek a mellettünk lévő szomszédba megetetni a macskát?
#19 teljesen igazad van!
Rosszul fogalmaztam!
Úgy értettem, hogy amíg ébren van, nem hagyom egyedül még addig sem amíg elmosogatok, de ha alszik akkor le merek szaladni gyorsan 5 percre a kutyával.
Na de azért törött boka meg lakástűz nem mindennapos dolog...
akkor tényleg ennyi erővel zuhanyozni se menjen az ember
A 22. világosan leirta, miért nem szabad felügyelet nélkül hagyni egy gyereket. Oké, neki csak q bokája tört el, de eshetett volna úgy is, hogy a fejét veri be és elajul.
Miert nem lehet q gyerekkel együtt megetetni a macskát?
24!
Balesetnek hívják az iylet, nyilván nem mindennapos. Tőlem el is utazhatsz egy hétre Afrikaba a 10 hónapos egyedül otthon hagyva, nem az én gyerekem.
27!
Pedig leeghet a ház és árvíz is elontheti. A wcbol műsor közben is kiugorhat az ember és mentheti a gyereket. A házon kívülről már nehezebb megoldani. De ujra: a saját gyerekedet akkor és ott hagyod ott, amikor és ahogy akarod.
Az sokkal jobb, ha eltöröm a bokámat a szomszéd házban, a gyerek meg ott kóricál körülöttem egy vadidegen, akár totál nem gyerekbiztos házban és még megvédeni sem tudom attól, hogy esetleg magára rántson valamit, vagy beverje magát valahova.
Mégjobb, ha a hordozóban a hátmon van és ráesek bokatörés közben. :D
Lakástűz meg nyilván pont abban az 5 percben lesz, amíg kilépek a házból. De az is lehet, hogy egy hupilila cigánygyerek a nyakamba esik, amint kilépek a házból gyerekkel a kezemben.
Imádom az ilyen példákat.
Amerikai konyhánk van, így nagyon keveset van úgy egyedül a gyerek úgy, hogy nincs szem előtt, de simán kilépek, ha jön a postás/futár/online bevásárlás, nem tart tovább 2,5 percnél. Macskát etetni akkor mennék, amikor alszik, vagy amikor a férjem itthon van, vagy vinném magammal csatosban. A macskaetetés eltud húzódni, főleg ha benti macsek. Almot is takarítani kell, esetleg odapiszkított valahova, szétszórta az almot, azt feltakarítani (van egy benti macskánk és a szomszédét is rendszeresen istápoljuk), szóval ha éppen nem alszik, akkor nem hagynám egyedül a kislányom, mert lehet, hogy az 5 percből 20 lesz, akkor meg már azért zavarna, hogy nem látom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!