Általában mennyit játszik el egyedül egy 5-6 hónapos baba?
enyém is csak 10-15 percet általában, de van, hogy semennyit. ha nem veszem fel, amint "nyekken", 1 perc alatt eszkalál és üvölt, úgyhogy én is rögtön veszem fel, amint panaszra áll a szája :)
Szerintem normális, hogy egy ennyi idős gyerek nincs sokáig el egyedül. Én berakom a csatos hordozójába és úgy takarítok meg ilyesmi.
Ez nem jatekra vonatkozik, de elmeselem, hatha megerted, mit rontasz el.
Az ocsem csecsemo koraban nem aludt egesz ejjel, de nappal igen. Ugye nyilvan mindenkineknjobb lett volna, ha kepes aludni, igy apa mondta anyanak, hogy nappal ne hagyja aludni. 3 napig nyavalygott, meg bogott, de atszokattak ot az inkabb ejszakai alvasra.
Tehat egy csecsemo nem porcelan. Nem hal bele, ha nem o iranyit. Ha jo anya volnal, nem kapkodnad fel a gyerekedet. Tudod, mi lesz a kovetkezmenye ennek? Mindenert hisztizni fog: az ovoda miatt, az iskola miatt, aztan nem lesz normalis parkapcsolata, mert a koldokzsinor 25 eves koraban sem lesz elvagva. Es igen, a felkapkodasokkal indul minden.
Miért vetnék máglyára? Mert már a szülei is okosak voltak, és képtelenek voltak normálisan, fokozatosan éjszakai alvásra átszoktatni egy szegény kisbabát? Vagy hogy úgy osztja az észt 0 EQ-val, hogy még nem is látott gyereket? Ugyanmár 😂
Én sem hagytam sírni a gyereket, felvettem/felveszem, ha arra van igénye. Egyedül nyilván nem hagyom, de nyugodtan lehet mellette bármit csinálni, elfoglalja ő magát. Minél idősebb, annál ügyesebben. Ha megunja az elöl lévő játékait, akkor adok neki másikakat. Sőt, éjszaka is mindig felvettem mikor sírt, és láss csodát, mégis átalussza az éjszakát 8 hónapos korától kezdve. Nem a felkapkodással van a baj. Azt szokták inkább elrontani, hogy mindig szórakoztatni akarják a gyereket az elején, meg túlingerlő játékokkal halmozzák el, aztán meg csodálkoznak ha túlzottan ingerkereső lesz. Alapból is vannak ingerkeresőbb személyisegű babák, őket még könnyebb "elrontani" ezekkel. Szerintem nincs azzal semmi gond, ha ennyi idősen csak 15-20 percig van el egy dologgal. Ne vicceljünk már. Sokan még felnőttként sem tudják normálisan elfoglalni magukat 5 percnél tovább. (A netflix, meg a telefonba bambulás nem számít értelmes elfoglaltságnak.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!