Egész nap ordítva sír a 6 hetes kisbabám - hogyan nyugtassam meg?
Sziasztok!
Kb. 3 hetes kora óta szinte folyamatosan sír, nyűglődik a kisbabám. Talán most tetőzött, mert most már megnyugtatni sem tudom. Eddig működött a szoptatás, cumi, hordozás, pólyázás, ringatás, fehér zaj - most viszont csak kipirosodott arccal ordít. Éjjel rajtam alszik, de akkor sem sokat (én meg semmit); ha mégis elfogadja a hordozókendőt, abban tud pár órát aludni, pihenni.
Nekem nem azzal van a gondom, hogy nem alszik (bár nagyon ráférne), hanem hogy az ébrenléti idejét végig sírja, nem nyugodt, nem nézelődik, nem lehet vele játszani, beszélgetni (pedig tud ilyen lenni, azért voltak nagyon szép napjaink is). Egyébként büfizik, kicsit bukik, pukik jönnek; széklet napi 2 van neki egy ideje (én keveslem). Infacolon, Espumisan-on, BioGaián túl vagyunk. Most kipróbáljuk a D-vitamin váltást és a Gripe Watert.
Most 6 hetes, amikor tudom, hogy van növekedési ugrás, de már hetek óta toljuk a férjemmel, az utóbbi 4 nap viszont mindennél kegyetlenebb. Kimerültek vagyunk mind a 3-an, nagyon sajnálom a babámat is, hogy így bánthatja valami és nem tudunk segíteni neki… :-(
Szerintetek hol lehet a hiba? Köszönöm a válaszokat! :-)
Engem is nagyon aggaszt, féltem is őt… :-( Természetesen voltunk gyerekorvosnál, védőnővel is beszéltem.
Erre már én is gondoltam, hogy én eszek olyat, ezért minimálisra vettem a tejterméket és a koffeint, cukrot is kerülöm, puffasztót nem eszem (magam miatt sem). A témához kapcsolódóan esetleg ha van valakinek bármilyen táplálkozási tippje, azt nagyon megköszönöm!
Gyerekorvost idézem: “Nincs ennek a gyereknek semmi baja, csak degeszre eszi magát.”
A szoptatás alatt volt, hogy tekergett-nyekergett (ez elmúlt), így a védőnőhöz még ezzel a problémával mentem, meg persze a síróssággal. Szerinte “lusta” az 1 hós baba, azért szopizott türelmetlenül, emiatt nyűgös-sírós.
Remélem a vitaminváltás nekünk is bejön!
Elpanaszoltam 6 hetes kontrollon a nőgyógyásznak is, és bár nem ez a szakterülete, de a szélcsőt ajánlotta. Úgy vagyok vele, hogy hátha… :-/
Egyébként most elhoztuk babakocsizni; addig a pillanatig üvöltött, míg be nem került, utána mint akit fejbe vágtak, a kinti fúrás sem ébresztette fel (hát mondjuk nem is csoda, amilyen KO-n lehet.)
Jajj szegény, olvasni is borzasztó.
De néhány dolog amit tapasztalatból írok, mi is küzdöttünk:
Infacol,Espumisan kukába való, nem a gyerekbe, semmit nem használ, szerintem még ront is.
Ha Vigantolt adtál neki, szintén kuka. Most 2-3 napig semmi d-vitamint ne adj neki. Utána is maximum napi 1 cseppel indíts. Eurovitet használj.
- 2. Szoptatás alatt mindegy mit eszel (kivéve, drog, alkohol) nem mennek át az anyatejbe a puffadást okozó dolgok, ez tévhit: IBCLC tanácsadók is megerősítik ezt.
3. Ellenben tejfehérje allergia lehet! Érdemes akár saját szakálladon erre alkalmas tápszert kiprobálni és megnézni javul-e a helyzet. Ha igen, ki kell vizsgálni. Az nagyon ritka, hogy egy újszülőtt ennyire durván nyűgös legyen egész álló nap. Illetve csendes reflux lehet még.
4. Még mindig lehet, hogy éhes marad- hogy áll a súlygyarapodása?
5. Nem lesz népszerű vélemény, de idegrendszeri éretlenség is okozhatja ezt a jelenséget. Illetve gyakori ADHD-s babáknál... de reméljük nem erről van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!