Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egész nap ordítva sír a 6...

Egész nap ordítva sír a 6 hetes kisbabám - hogyan nyugtassam meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 3 hetes kora óta szinte folyamatosan sír, nyűglődik a kisbabám. Talán most tetőzött, mert most már megnyugtatni sem tudom. Eddig működött a szoptatás, cumi, hordozás, pólyázás, ringatás, fehér zaj - most viszont csak kipirosodott arccal ordít. Éjjel rajtam alszik, de akkor sem sokat (én meg semmit); ha mégis elfogadja a hordozókendőt, abban tud pár órát aludni, pihenni.

Nekem nem azzal van a gondom, hogy nem alszik (bár nagyon ráférne), hanem hogy az ébrenléti idejét végig sírja, nem nyugodt, nem nézelődik, nem lehet vele játszani, beszélgetni (pedig tud ilyen lenni, azért voltak nagyon szép napjaink is). Egyébként büfizik, kicsit bukik, pukik jönnek; széklet napi 2 van neki egy ideje (én keveslem). Infacolon, Espumisan-on, BioGaián túl vagyunk. Most kipróbáljuk a D-vitamin váltást és a Gripe Watert.

Most 6 hetes, amikor tudom, hogy van növekedési ugrás, de már hetek óta toljuk a férjemmel, az utóbbi 4 nap viszont mindennél kegyetlenebb. Kimerültek vagyunk mind a 3-an, nagyon sajnálom a babámat is, hogy így bánthatja valami és nem tudunk segíteni neki… :-(

Szerintetek hol lehet a hiba? Köszönöm a válaszokat! :-)

tegnap 14:10
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Tuti megoldásom nincs, csak az együttérzésemről biztosíthatlak. Nálunk a kisebbik 4 hónapos koráig nagyon sírós volt (na, most sem egy néma levente) és nehezen viseltem a tehetetlenséget, hogy nem tudom megnyugtatni, pedig az anyja vagyok. Nála valószínűleg két dolog lehetett a gond: a szélgörcs és a reflux. Ami néha segített, hogy bekuckóztunk párnákkal egy ikeás hintaszék-szerűségbe és ott hasalt rajtam. Nála csak az idő segített. A testvérének "csak" szélgörcse volt, nála működött a hordozás, tigris póz, hasmasszírozás, pocak torna stb. A puffasztó ételekről csak annyit, hogy az egyik legnyugodtabb estéje volt, amikor ebédre frankfurti levest ettem :).

Kitartást!

tegnap 15:19
 12/24 anonim ***** válasza:
10eshez hasonlóan nekem is eszembe jutott, hogy gyarapszik rendesen? Elég a tejed biztosan?
tegnap 15:24
 13/24 anonim ***** válasza:
71%
Ha a kocsban megnyugszik, akkor vidd minél többet ki benne, sok gyerek órákig tud aludni a friss levegön, akár -10 fokig sincs semmi probléma ezzel.
tegnap 16:18
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy ha tejfehérje érzékeny akkor nem elég minimalizálni rendesen ki kell vonni.

Egyébként ha kevés lenne a tejed akkor tedd többet mellre. Az viszont normális hogy egy időben tekereg a mellen, mivel a több szopival csinál több tejet, ami nem megy egyszerre.

D vitamin csere is jó lehet. Valaki javasolta azt H hagyj ki pár napot. Az érdemes lenne,kiderülne hogy az okozza e a problémát.

tegnap 16:27
 15/24 anonim ***** válasza:
Én ezt megjártam és könyvek ide könyvek oda szakértő nem szakértő. Mindent kikellet zárnom az étkezésemből. Csirke rizs húsleves és onnan építkeztem. Tejnek mandula ( szója sem jó mert általában aki tejfehérjére allergias az a szójára is )érzékeny lehet, rengeteg keresztallergia stb és a tejtermékek se egyformák. NekemPl végül mehetett a csoki a felvágott a joghurt, de a tejföl sajt tej csak 8 hónapos kora után ő kinőtte magától. ( szerencsére )
tegnap 17:19
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! :-)

Na ez az: iszonyú sok tejem van, 120-150 ml-t is le tudok fejni 2 ciciből. A kisfiam gyarapodásán is meglátszik, hogy bőven van tej; már 1,5 kilóval több, mint amennyivel született.

A babakocsiban amúgy 20 percet aludt, aztán ordítás, így hazacipeltem, ami közben elnézelődött.

Etettem is, tartottam vele szüneteket, büfizett nagyokat és bukott egy kicsit. Most alszik a mellkasomon; most először tapasztalom, hogy megkönnyebbül a büfitől, eddig utána mindig sírdogált.

Különben ez tipikus pár napja: ugye egész nap sír, aztán este 6-kor kidől és maratoni, 4-5 órás alvása van és utána későeste (evés után) egész könnyen visszaalszik. Dögfáradt. :-(

tegnap 18:09
 17/24 anonim ***** válasza:
15, én úgy tudom hogy mindent lehet enni (kivéve a tiltósok), kivéve amit a baba nem bír. Esetedben ugye könnyebb számon tartani amit bír. De érdekes hogy a joghurt, csoki, felvágottat bírta.
tegnap 18:48
 18/24 anonim válasza:
100%

Teljesen együtt tudok veled/veletek érezni. Az én kisfiam dettó ezt csinálta . Szintén anyatejes baba. Akárkinek meséltem, hogy a csecsemőm egyfolytában sír, 20-30 perceket alszik, azzal jött mindenki, hogy “rosszul” étkezek és emiatt fàj a hasa. Konkrétan rizst és natúr csirkét mertem csak enni, tejterméket nem fogyasztottam. A probléma nem szűnt meg, csak a tejem kezdett apadni. 6 hetes volt a babám , mikor elvittem magán dokihoz. Ő azt tanácsolta, hogy adjak neki Espumisant meg Biogaia cseppeket minden szopizás előtt. Nemhogy javult, rosszabb lett…Folyamatosan görcsölt a hasa, zöld lett a széklete. Na itt lett elegem és onnantól semmi ilyet nem adtam a babának .

Ami nekünk segített : sokat hordoztam, napközben szinte csak rajtam aludt . Evés után minimum 15-20 percig nem tettem le, hogy minnèl többet tudjon büfizni. Minden pelenka cserénél tornáztattam, masszíroztam. Tudom, sokan ellene vannak , de én az oldalán altattam. Kitámasztottam a hátát egy összetekert pléddel és így 2-3 órát képes volt aludni. Ha esetleg bukott is, az kifolyt, nem nyelte vissza.

Én sem hittem el, amikor mondták , hogy a hasfájás 3 hónapos korára elmúlik , de nálunk tényleg így lett. 2,5 hónapos volt, mikor először egyben aludt éjjel 5 órát . Aztán minden nappal egyre könyebb lett , már napközben is a saját ágyában aludt és nem rajtam. Tegnap volt 4 hónapos, és már bátran ki merem jelenteni, hogy teljesen megszűnt a hasfájás. Most már csak akkor sír, ha türelmetlen és éhes .

Kitartást kívánok! :)

ma 05:29
 19/24 A kérdező kommentje:

18-as: ez most nagyon biztató volt! Köszönöm, hogy megírtad! :-)

Végül 5,5 órát aludt a babám, éjfélkor etettem, utána csak 1,5-2 órákat aludt, azt is mellettem vagy rajtam, volt etetés is. Most 3/4 7 óta van fent teljesen, tele van gázokkal, segítséggel is nehezen jön ki neki. De legalább megkönnyebbül, amikor kint van egy. Ásítozik is, szeretne aludni, de nem hagyja a pocakja… :-/

Most függőlegesen “ül” az ölemben, rugdos-húzogatja a kis lábait, de nem sír szerencsére, elnézelődik, megy a fehér zaj is. Viszont egyértelműen nyugtalan. :-(

Elnézést, ez már csak a panaszkodás; nagyon kimerült vagyok, már a fizikai határaim is végesek (alig bírom megtartani :-/).

ma 07:46
 20/24 anonim ***** válasza:

Kérdezö: sokat gondolkodtam a problémádon, és lenne pár tippem.

Elöször próbáld meg, hogy csak nagyon alapélelmiszereket fogyasztasz egy hétig, ha közben javul, akkor van esély arra, hogy valami étel okozza a bajt. Ebben az esetben próbálj magadnak egy-egy élelmiszert pluszban, ha valamire több sírással reagál, azt pár napig ne fogyaszd, utána megint próbáld. Ha ekkor is baj van, azt az egy valamit hagyd ki - azért kell pár nap különbséggel másodszor is próbálni, mert elöfordulhat, hogy az elsö esetben valami más volt az ok és csak vélelten volt a reakció. Ezzel a módszerrel aránylag hamar össze tudsz állítani magadnak egy kellöen változatos étrendet, amit a pici is bír.

Ha akkor sem javul, amikor "mindent" kizártál az elején, abban az esetben nem a te étkezésed a gond.

A másik tippem, hogy egyszerüen folyamatosan túl van fáradva, és ez egyre jobban generálja magát.

Erre megoldás lehet, hogy naponta többször - már reggeltöl kezdve - kiviszed kocsiban sétálni. Nyugodtan viheted minusz 10 fokig, ha felöltözteted, és feljatod a kocsi tetejét, nem fog megfázni. Ha így tud aludni, akkor kb egy hét alatt utolóeri magát a pihenéssel és jobb lesz a helyzet. De a napi legalább kétszeri séta akkor is ajánlott.

Nekem mindegyik gyereknél ez a kint sétáltatás "csodákat" tett, szerintem megéri kipróbálni.

Minden jót kivánok neked meg a picinek!

ma 08:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!