Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Egész nap ordítva sír a 6...

Egész nap ordítva sír a 6 hetes kisbabám - hogyan nyugtassam meg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. 3 hetes kora óta szinte folyamatosan sír, nyűglődik a kisbabám. Talán most tetőzött, mert most már megnyugtatni sem tudom. Eddig működött a szoptatás, cumi, hordozás, pólyázás, ringatás, fehér zaj - most viszont csak kipirosodott arccal ordít. Éjjel rajtam alszik, de akkor sem sokat (én meg semmit); ha mégis elfogadja a hordozókendőt, abban tud pár órát aludni, pihenni.

Nekem nem azzal van a gondom, hogy nem alszik (bár nagyon ráférne), hanem hogy az ébrenléti idejét végig sírja, nem nyugodt, nem nézelődik, nem lehet vele játszani, beszélgetni (pedig tud ilyen lenni, azért voltak nagyon szép napjaink is). Egyébként büfizik, kicsit bukik, pukik jönnek; széklet napi 2 van neki egy ideje (én keveslem). Infacolon, Espumisan-on, BioGaián túl vagyunk. Most kipróbáljuk a D-vitamin váltást és a Gripe Watert.

Most 6 hetes, amikor tudom, hogy van növekedési ugrás, de már hetek óta toljuk a férjemmel, az utóbbi 4 nap viszont mindennél kegyetlenebb. Kimerültek vagyunk mind a 3-an, nagyon sajnálom a babámat is, hogy így bánthatja valami és nem tudunk segíteni neki… :-(

Szerintetek hol lehet a hiba? Köszönöm a válaszokat! :-)

tegnapelőtt 14:10
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Egy 1 hetes mindenmentes diétára abszolút hajlandó lennék, sőt ezt is fogom tenni, ennyit ki lehet bírni. :-) Mondjuk az étvágytalanságom sokat “segít” - ez az igazi mindenmentesség… :-D

Bár nekem is erős a gyanúm, hogy egyszerűen annyira kimerült ő is, hogy ha minden rendben lenne a hasával, akkor is kizökkentené a saját normál bélmozgása. Meg jóformán bármi (most a karomban alszik; az zavarja, hogy a jobb kezemmel pötyögök :-( ).

Úgy vinném babakocsizni, hordozóban is akár, csak a saját fáradtságom miatt nagyon nehéz erőt vennem magamon hozzá. :-( A férjem ki szokta vinni, de már ő is dolgozik (sőt mindenki, aki szívesen jönne babázni). Persze akkor is vinni kell, bármi van… Csak már felkelni is alig bírok a kicsivel a kanapéról. :-(

tegnap 09:13
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, még egy ötlet, esetleg hason fekve próbáld tartani, az sokszor segít az ilyen hasfájáson.

A sétáltatás most biztos fárasztó lehet neked is, de ha pár nap alatt utoléri magát és nyugodtabb lesz, te is többet tudsz pihenni, egy hétig csak túl tudod élni.

tegnap 09:26
 23/25 A kérdező kommentje:

Igen, persze; pont most gondolkoztam rajta, hogy mennyi tartalékunk van valójában. Reggel azt hittem, elájulok, aztán most csak sikerült (ha csak pár percre is) elringatnom sétálgatással. :-)

De azt hozzá kell tennem (hátha másnak is segítség), hogy végül kipróbáltuk gyengéden a szélcsövezést, és puki-kaki minden jött, teljesen megnyugodott. Meg kellett utána vigasztalni, de bele is szenderült. :-) (Mondjuk remélem nem kell többet megismételni ezt a műveletet.)

tegnap 10:42
 24/25 anonim ***** válasza:
Próbáltad már tornáztatni sokat ? Vagy az adamo hinta is szokott segíteni hasfájós babákon.
tegnap 11:17
 25/25 A kérdező kommentje:

Igen, tudatosan a nap része a torna, de sajnos nem segít rajta, csak az én lelkiismeretem tiszta, hogy átmozgattam őt.

Ma a babakocsiban egyáltalán nem aludt, most a férjem cipelte haza úgy 10 perc kintlét után.

Délután 3 óta 10-20 perceket aludt karban/szopizás alatt, máskülönben ahogy leraktuk, abban a másodpercben üvöltésben tört ki.

Most kötöttem fel hordozóba, azonnal elaludt.

Mocorog a pocak és jönnek is a pukik, de kezdek valami sokkalta komolyabbra gyanakodni, mert ez szinte már lehetetlen - arra gondolok konkrétan, hogy a hasfájást kezeljük, miközben lehet valami tök más van a háttérben.

Az Adamo hinta már nekem is eszembe jutott - hát lehet az lesz a következő, hogy valahogy túléljünk mind a 3-an. :-/

tegnap 22:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!