Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Általában mennyit játszik el...

Általában mennyit játszik el egyedül egy 5-6 hónapos baba?

Figyelt kérdés
Az én babám max 15 percnél tovább nincs el egyedül. Mondjuk minden nyekkenésére már fel is van véve, sírni abszolút nem hagyom. Lehet, hogy én "rontottam" el? Vagy majd ahogy nő el lesz egyedül is picit többet? Nyilván nem órákra gondolok, csak ha egy 35-40percig el lenne már annak is örülnék, hogy tudjak mellette csinálni vmit.

2022. okt. 9. 09:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
72%
Egy 5-6 hónapos babától nem lenne szabad elvárásnak lennie, hogy 30-40 percet legyen el egyedül, ha láthatóan nem az a típus. Plusz kérdés, mit szeretnél, hogy mi épüljön be ebbe a kisemberbe arról, hogy mire számíthat az anyjától/szüleitől? Ugyanis ezek lesznek az gránit alapjai. Meggyőződésem, hogy nem egy fél éves gyerekkel kell izmozni és ránevelni dolgokra. Sokkal fontosabb, hogy azt tanulja meg, hogy ha baja van (legyen az akármi), az anyjától segítséget kap. És az, hogy szerinted, felnőttként nem olyan nagy dolog, hogy "csak" anyahiányában nyíg, az neki még lehet nagyon rossz élmény. És nem gondolom hogy ne lehetnének vis major helyzetek, de ha állandóan azt kapja, hogy "várj, oldd meg egyedül, anyának van fontosabb dolga", annak a jövőre nézve nincs jó üzenete. És még egy 2-3 éves se képes ezt elfogadni teljesen és érzelmileg a helyén kezelni. Azt meg fogja tanulni, hogy anyának sokszor van fontosabb dolga mint én. Én ezt primer élményként sosem szerettem volna beépíteni. Így nálunk se volt el 15 percnél tovább, sőt. Most 2,5 éves és simán bevonul a szobájába magától, legtöbbször olvasgatni (lapozza az általunk olvasott könyveket és meséli magának vagy a babájának a történetet) vagy kint a kertben homokozik egyedül is például. És igen, kellett hozzá 1,5-2 év.
2022. okt. 9. 10:32
 12/25 anonim ***** válasza:
71%
Pár percet. Utánaolvastam és felfogtam, hogy nem várhatom el tőle, hogy magában el legyen. Ez a minden nyekkre nem értem. Ki hagyja kínlódni a babáját? Én nem várom meg, hogy elkezdjen sírni. Vettem hordozót, jött a hátamra, mindent megtudtunk csinálni. Soha nem hagytam sírni, ha nyöszörgött már ott is voltam. Most 1 éves és simán elszöszmötöl magában. Ne hallgass senkire, mert itt nem tudod kik írogatnak, hogy nevelik a gyerekeiket, a legtöbbre lehet egy fikuszt nem bíznál. Hallgass az ösztöneidre, mert egy csecsemőt nem lehet elkapatni, elkényeztetni figyelemmel. Sőt a személyes tapasztalatom az, hogy minél jobban megadtam neki amire igénye volt annál hamarabb túl lett a kellemetlen időszakon. És nem, nem fogok neki megengedni mindent 5 évesen, de egy 5 hónapos baba teljesen más.
2022. okt. 9. 11:50
 13/25 anonim ***** válasza:
78%
Utolsó: lehet, hogy olyan anyák hagyják nyekeregni percekig a gyereket, akiknek muszáj elvégezniük a dolgukat kisbaba mellett is. Mondjuk figyelni kell a nagyobb gyerekre, ellátni az állatokat, begyújtani a kályhába, fát hasogatni, főzni, gondozni a beteg édesanyjukat, stb... Az nagyon jó, és becsülendő dolog, hogy te első nyikkra fel tudod venni a babát, de lehet, hogy olyan élethelyzetből írnak anyukák ide, amiben te nem vagy, ezért kerüljük a minősítést. Ezen kívül nem minden baba van el a hordozóban, enyém pl.kifejezetten nem szereti.
2022. okt. 9. 13:31
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kislányom aki második baba 5 percet bírt ki ilyenkor. Viszont ölbebaba volt születésétől kezdve a mászás beindulásáig. Kisfiam jóval többet de nem mindig, általában séta után meg a reggeli ébredés után elvolt fél órát nyügösködés nélkül.
2022. okt. 9. 13:59
 15/25 anonim ***** válasza:
11%

12!

Arról nem hallottál, hogy minden gyerek más, és minden élethelyzet is más?!

Ha nekem lenne segitségem, én is vigan ki tudnék oktatni bárkit, hogy gyerek mellett nem megy?! Nem kapod fel azonnal a gyereked?! Szaranyavagy!

Nekem pl 0 segitségem van. Reggeltől estig egyedül vagyok a gyerekkel. Főzök, mosok, takarítok, mert nem csinálja meg senki helyettem. Igy igen, szaranya vagyok, mert bizony van, hogy nyekereg a gyerek.

Jön a tél, be kell majd gyújtanom mellette. Vannak állataink, azokat is ki kell engednem, megetetnem, meg ha napi1x, de akkor is

Lányom ha meglátja a csatos hordozót, sikítófrászt kap. 2percet nincs el benne. Emellett az én gyerekem nem egy szobanövény, hogy ahova leteszem, vagy épp a hátamra teszem,ott is marad. 5hónapisan kúszott, most 6 hónapos és mászik. Nem tudom lekötözni, meg miért is tenném.

Anya engem még a "had sírjon, erősödik" szellemben nevelt. Semmivel nem rosszabb a viszonyom vele, mint a 10évvel fiatalabb húgomnak, aki minden nyekkenésre minden szart megkapott. Sőt...

Szóval szerintem kicsit gondolkozz el, és utana oszd az észt

2022. okt. 9. 14:01
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Totál változó. Jövő héten lesz 5 hónapos. Van, hogy akár 20-25 percet is elvan nélkülem, van amikor meg 5 percet se.

Függ a hangulatától, hogy mennyit aludt, mennyire éhes, meg kb.ezer dologtól.

Egy légtérben van nálunk a konyha-étkező-nappali. Ő a szőnyegén, én csinálom a dolgomat. Ha elkezd nyafogni, nem veszem fel azonnal, hanem adok valamit neki, amivel játszhat. Ha nagyon nem akar játszani, akkor berakom az etetőszékbe, és odatolom a konyhába.

2022. okt. 9. 14:02
 17/25 anonim ***** válasza:
72%
Sorstárs, 6hós lesz. Csak annyi a különbség, hogy én még 5percre se tudom egyedül hagyni. Például elmegyek wc-re, alig ülök le, már hallom, ordít. Szóval én még 15-20 perccel is beérném. Abban reménykedek, ha tud majd helyet változtatni kúszni/mászni majd egy picit legalább könnyebb lesz. Tehát "türelmesen" várok. Kitartást nektek is.
2022. okt. 9. 14:33
 18/25 anonim ***** válasza:
25%

15. Hú de lyukra futottál, okoska. Nekem sincs segítségem, külföldön élek, férjem dolgozik, egyedül vagyok. Hónapokig nem tudtam takarítani, mert nem volt el a hordozóban, babakocsiban, sehol. Este próbáltunk valamit a férjemmel. Itt a kajarendelés sem működik. Szóval hiába óbégatsz, nekem is rohadt nehéz volt, még sem hagytam sírni, nyűgösködni. Az meg, hogy leszobanövényezed a gyerekem különösen undorító. Neked jólesne, ha én meg idegbetegnek hívnám a tiédet? Attól, hogy egy gyerek el van a hordozóba nem sérült, fogyatékos akkor sem, ha elöntötte a köd az agyadat és belém akarsz állni. Az meg, mert téged anyád sírni hagyott, had ne legyen már követendő példa, 2022-ben ezt ugorjuk meg légyszi.

13. Milyen minősítés? Én azt írtam ki hagyja kínlódni. Te hagyod kínlódni? Gondolom nem. Akkor mit veszed magadra? Nem azt írtam, hogy 0,25 másodperces nyüsszögéstől valaki rossz anya, én is jártam mosdóba pl. Én arról beszélek aki tudatosan hagyja szenvedni a gyerekét mert nem szabad felvenni, mert elkényezteti. Komolyan, mielőtt valaki kommentel, mi lenne ha értelmezné amit olvas, mielőtt elkezdi a kioktatást?

2022. okt. 9. 16:08
 19/25 anonim ***** válasza:
79%
Nekem nem sokat bírt ki, jobb napján max 20 perc, de ritkán. Viszont nálunk a csatos hordozó nagyon bevált, abban órákig meg se nyikkant, imádta. Ha fontos dolgom volt, felraktam a hátamra és csináltam. Én sose hagytam sírni, nyöszögni se, mert 6 hónaposan még nem nyöszögött, instant zokogás volt fulladás szintig. Most 1 éves, fényévekkel könnyebb, ha úgy van 30-40 percet is elmolyol és már nem kezd el egyből sírni, ha valami nem jó, hanem próbálja kifejezni magát, mert tudja, hogy figyelek rá. Akkor sír csak, ha valami nagyon nem jó és nem jövök rá. Szóval nekünk bevált ez, hogy minden nyösszre felvettem, ha kérte, nem volt könnyű az eleje, de most már kifejezetten sokat próbál önállóan tenni-venni. És ha nem játszik, akkor se kifejezetten hátráltat, pl követ mindenhova, de segít bedobálni a szennyest a mosógépbe, vagy ha főzök, akkor kiszedegeti a fakanalakat, ilyesmi. Tehát nem követel osztatlan figyelmet, csak valahol a közelemben marad. Úgyhogy ne aggódj, idővel mindenképp könnyebb lesz, de egy 5 hónapos még nagyon pici.
2022. okt. 9. 16:55
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém se volt el egyedül, csak perceket. Amióta megtanult mászni meg ülni, azóta elvan. Ahova akar, megy, felfedez, rágcsál játékokat. Nálunk ez volt a vízválasztó.
2022. okt. 9. 18:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!