Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan nagy szám, ha...

Tényleg olyan nagy szám, ha egy gyerek 6 hetes korától végigalussza az éjszakát?

Figyelt kérdés
1 éves lányom 6 hetes kora óta soha nem ébredt fel hajnal 5 előtt, még mikor egyszerre jött 2 szemfoga akkor se. Ez tényleg ritka?
tegnap 22:23
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
83%
Igen, ez ritka. De ez most egy kérdésbe bújtatott dicsekvés? Még a gyerektelen férfi ismerőseim tudják, hogy jellemzően a csecsemők és kisgyermekek nem alusszák át az éjszakát.
tegnap 22:29
 2/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen.. annak ellenére mondom, hogy olyan mázlista vagyok én is, hogy mind a 2 gyerekem 2 hónapos koruktól este 11-től reggel 5-6 ig aludtak. De családban-baráti körben is láttam-hallottam mennyit "szenvednek" - "szenvedtek" az éjszakázásokkal. Baromi szerencsések vagyunk.
 3/24 anonim ***** válasza:
82%
A lányom és a fiam is elég hamar átaludták az éjszakát. Igaz nem 6 hetesen, de olyan 3 hónaposan már igen. Nem tudom, hogy mennyire gyakori ez a jelenség de én marha szerencsésnek érzem magam ez miatt. Mondjuk szerintem közrejátszott nálunk mindkét esetben, hogy tápszeresek voltak. Az jobban eltelíti őket, mint az anyatej.
 4/24 anonim ***** válasza:
9%
Nem. Ez a normális. Fiam már a kórházban is 7 órát aludt ébredés nélkül. 2 hónapos már 10et.
tegnap 22:32
 5/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálam nagy szám lett volna :D Volt olyan, amikor 3-4 órát aludtam 6 részletben, hetekig. Felső őrlők, mászás beindulása teljesen bekavart, még álmában is kutyázott, mászott, amikor kicsit felszínesebben aludt, persze erre felriadt. Utána a visszaaltatás is művészet volt. Szóval nagy szám, ha sokat alszik :)
tegnap 22:58
 6/24 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez elég ritka, főleg 6 hetes kortól kezdődően. Ugyanakkor arra azért érdemes felkészülni mentálisan, hogy ez még 1 éves kor után is változhat bármikor. Az első babámmal egy éves koráig nem volt két egyforma éjjelünk, de az biztos, hogy 2-12 alkalommal tuti keltünk. 1-2 éves kora között úgy aludt, mint a mormota, letettük este fél 9-kor és aludt reggel fél 9-ig. 2 éves korától pedig elkezdett újra ébredni és átvándorolni közénk, ami azóta is tart. (most 3,5)
tegnap 23:11
 7/24 anonim ***** válasza:
45%
Hagyjuk már ezt a riogatást. Fiam már 14 éves lesz és újszúlött kora óta átalussza az éjszakát. Ugye nem akarod mondani, hogy még elromolhat?🤣🤣
ma 00:31
 8/24 A kérdező kommentje:
Persze készülök rá hogy bármikor elromolhat😀
ma 05:35
 9/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem ez az általános, de azért van ilyen és nem is feltétlen romlik el az alvás. A fiam 8, a lányom 7 hetes kora óta nem kel éjjel. 12 és 4 évesek, nem romlottak el.
ma 05:53
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Nekem "elromlottak", de még bőven 1 éves koruk előtt. Eleinte fantasztikusan jó alvók voltak, a kórházban még átaludták az éjszakát, max 1x keltek fel, miután hazavittem őket is ez volt a trend olyan 3-4 hónapos korukig. A nagy onnantól óránként, amikor a járást tanulta, akkor óránként többször is, a kicsi meg ~2 éves koráig ha nem is óránként, de éjjelente 5-6 alkalommal stabilan felébredt. Ha valami nyűgje volt, többször. Ha esetleg csak 2-3x ébredt, már bontottam a pezsgőt aznap, hogy milyen jó éjszakánk volt :D :D :D Pedig ő is milyen jól aludt az első néhány hónapban...

Hát ez ilyen, na. Valakinek ilyen habitusú a gyereke, másnak olyan. Örülj, hogy a tieid jó alvók, ez tök jó dolog :) De nem általános, ahogy elnézem a környezetem, az biztos.

ma 06:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!