Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tényleg olyan nagy szám, ha...

Tényleg olyan nagy szám, ha egy gyerek 6 hetes korától végigalussza az éjszakát?

Figyelt kérdés
1 éves lányom 6 hetes kora óta soha nem ébredt fel hajnal 5 előtt, még mikor egyszerre jött 2 szemfoga akkor se. Ez tényleg ritka?
tegnapelőtt 22:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
46%

Nem tudom, az enyém a kezdetektől is csak azért kelt 5-kor, mert agyon csesztettek, hogy ébresztenem kell.(Nem volt kis súlyú, nem sárgult be.) Szegény, alig akart felkelni, volt, hogy 1 óra volt csak az ébresztés. Na, de nem egyszer 4-kor feküdtünk, addig ordított.(Olyankor nyilván nem keltettem 5-kor🤣) De sokszor már 11-kor sikerült bealudnia, akkor se ébredt, amíg nem keltettem. Aztán ahogy egyre később aludt el, úgy tettem az ébresztést egyre későbbre. Kb.2hónapos korára jutottunk el reggel 8-ig. Akkoriban fél 2 volt, mire elaludt. Szóval mindenkinek azt mondtam, amikor kérdezte, átalussza-e az éjszakát, hogy persze, csak az az éjszaka elég későn kezdődik 🤣 Mostanában már fél 1-körül alszik és reggel 8-ig meg se moccan. Ma is pl.az órámra kelt fél 9-kor. Aztán az első etetés után alszik tovább, mint most is. Cserébe a nappali alvása katasztrófa. Pontosabban nincs is. Van helyette ordítás . Épp alvás naplót vezetek. Jelenleg 11-12 óra az egész napi. Kb.3órával kevesebb, mint a korosztályának kéne. És sajna, ezt kisebb korában se nagyon léptük túl.

Szóval, ja. Tök jó, ha egy baba átalussza az éjszakát, de azért nem minden. Én nagyon elégedett vagyok, szerintem nem bírnám, ha éjjelente ki tudja hányszor kelnem kéne, mint amiket hallani szoktam, de azért egy délutántól éjszakáig vergődő, üvöltő, elaltathatatlan babával se könnyű.

tegnap 11:05
 22/28 anonim ***** válasza:
100%
Két éves lesz a lányom két hét múlva,és valami mindig van. Az én alvasom már úgy elbaszdtt hogy ha lehetne se tudnék. Ez a lehetne most már egyre gyakoribb talán három éjszaka egy héten. Bárcsak..
tegnap 13:44
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Mondják hogy a jót könnyű megszokni. Hát ha a rosszat meg se tapasztaltuk. Én dolgoztam éjszakás műszakban is,mellette egyetemet végeztem,azt hittem sima liba lesz a gyerekvállalás is. Nem részletezem,kegyetlen alvot fogtam ki,én se lettem fiatalabb. Sok más helyzethez hasonlóan ezt is csak az érti,aki benne van vagy volt.

Nekem csak az nyitja ki a bicskat a zsebemben,ha egy jó alvó gyerek anyukája tanácsokat kezd adni,mert azért alussza át Micike már két hetes korától az éjszakát mert ő valamit baromi jól csinált,te még kis buta nem értesz hozzá,de ő majd felokosit. Sok ilyen van,a gyerekneveles más terén is.

A másik amit érdemes észben tartani,hogy elosztani kettővel,hárommal,tízzel,hússzal,amit hallasz. Vannak tényleg akik megnyerték a lottót és alszik a gyerek,de ugyanúgy sokan vannak,aki csak vetítenek,hogy nekik milyen fasza,aztán ugyanúgy hajnali kettőkor remélik,csak betörtek,és nem megint a gyerek van fent.

tegnap 15:23
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Te most csak dicsekedni akarsz...

Amúgy igen, ritka. Nekem baromi jó alvó babám volt kb fél éves koráig, aztán ezt a fogzas elbszta :D most 14-15 hónapos kora között lett megint nagyon jó alvó, ahogy a fogzas nehezén túl vagyunk. En nem panaszkodok, mert ahogy itt is írták, van, aki évekig egyetlen éjszakát sem alszik vegig. De azért nem is írok ki kérdést, hogy dicsekedjek, hogy alapjáraton jó alvó gyerekem van, csak a fogzas zavarja meg, mert ez tiszteletlenség lehet azokkal szemben, akik évekig semmit nem alszanak.

tegnap 15:29
 25/28 anonim ***** válasza:
52%
Az enyém 10 évesen is fel kell, meg a tesói is, úgyhogy számomra hihetetlen, hogy egy gyerek tényleg nem kell fel egész éjszaka.
tegnap 19:16
 26/28 anonim ***** válasza:
23%
Most jöjjön az a kérdés, hogy az éjszaka alvó babák közül melyiknek nincs cumija? Sokat éjszakáztam/éjszakázok a gyerekeimmel, de nem adtam nekik cumit. Az ismerőseim közül minden baba cumizik és könnyebben alszanak.
tegnap 20:37
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
26# bocsi, de ha te is látod ezt a tendenciát, akkor miért szivatod magad? Nem véletlen nyugtató cumi a neve :) de attól, mert cumizik egy gyerek, nem azzal fog nyilván érettségizni, egyszer majd szépen leszokik..
tegnap 21:38
 28/28 anonim ***** válasza:

Hát, nekem úgy 2 hetesen landolt a cumi a szájában, olyan hajnali 2 magasságában, amíg kimentem pisilni az ordítása közben. Mire visszatértem, cumi kiköpve, gyerek alva. Na, mondom, miért nem szóltak, hogy ez ilyen egyszerű. Ez volt a beetetés. A következő 2hónapban, azzal szórakozott, hogy ahogy elindultam az ágyam felé, már köpte is ki és ordított. Kb.24x mentem vissza éjszakánként és kerestem a rohadt cumit a vak sötétben. Ezen felbuzdulva vettem világítóst, hogy legalább azzal ne szívjak. Akkor kezdte nem elfogadni. Most nagyon ritkán bekapja és rágja 2 percig a kedvemért, de van, hogy azonnal kiköpi és megfogja, nézegeti, aztán meg néz rám, hogy mit akarok én ezzel? Neki ugyan nem kell, rágjam én. 5hónapos

tegnap 22:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!