Miért nem tudom a nevén szólítani a babámat? Mikor fogom megszokni?
Én sem tudtam hetekig a nevén szólítani, vagy a nevén hivatkozni rá. Picurka, manócska, úrfi, kispocok, csibém, minden volt, csak a neve nem jött a számra, pedig én választottam neki, a családnak is, nekem is tetszett.
Aztán amikor úgymond megszoktam, hogy az a kis magatehetetlen jövevény az én kisfiam, a mi kisfiúnk, a csaladunk, az életünk része, akkor egy hajnalban úgy keltem fel szoptatni, hogy a nevén szólítottam :)
1 éves koráig babának hívtam 😑 egyszerűen ez jött mindig a számra.
De már 2 éves és szerencsére jó ideje elhagytam ezt. 😅
Elég sokáig kicsinek, gyereknek, babának hívtam.
Amikor valakinek mondtam valamit róla, úgy mondtam, hogy a gyerek...
A nővére még mindig úgy mondja, hogy "a kicsi"
9 eve nem tudom a neven szolitani ...
De nekem az exem a eroltette a nevet.
De erdekes,azt hittem ufó vagyok ezzel,bar nem pont ugyanez.
Nekem pl az hogy kisfiam jött nagyon nehezen, kb 9 honapos volt.
Nagyon fontos minden embernek a neve. A kicsik sokkal hamarabb értik a saját nevüket, mint ahogy ezt mi észre is vesszük. Lehetőleg minél előbb a saját nevén (becenevén, de nem általános becézéssel, ahogyan idegen babát is!) kell nevezni. És ezt a nevet soha nem szabad megváltoztatni.
(Amikor kicsinek, babának... mondjuk, az inkább a másokkal való beszédben, titkolózásként értelmezhető - ne tudja, hogy róla van szó. Persze tudni fogja. )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!