Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tudom a nevén...

Miért nem tudom a nevén szólítani a babámat? Mikor fogom megszokni?

Figyelt kérdés
Mondjuk még csak 3 napja szültem, úgyhogy friss a sztori. 😅 Félre értés ne essék, nagyon szeretem egyből kialakult a kötődésem, pedig féltem, hogy nem fog, de valahogy nem tudom a nevén szólítani, olyan fura nekem. A többi anyuka már az első perctől a nevén szólította a babáját, én meg csak becézgetem, hogy baba, babó, babus stb. De írtam valamit üzenetben a férjemnek és ott meg csak így hivatkoztam rá, hogy "a gyerek". Visszaolvasva tök gáznak érzem.

nov. 24. 21:00
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Én kb. a mádodik hónap végén tudtam a nevén szólítani 🙂
nov. 24. 21:12
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudtam hetekig a nevén szólítani, vagy a nevén hivatkozni rá. Picurka, manócska, úrfi, kispocok, csibém, minden volt, csak a neve nem jött a számra, pedig én választottam neki, a családnak is, nekem is tetszett.

Aztán amikor úgymond megszoktam, hogy az a kis magatehetetlen jövevény az én kisfiam, a mi kisfiúnk, a csaladunk, az életünk része, akkor egy hajnalban úgy keltem fel szoptatni, hogy a nevén szólítottam :)

nov. 24. 21:12
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

1 éves koráig babának hívtam 😑 egyszerűen ez jött mindig a számra.

De már 2 éves és szerencsére jó ideje elhagytam ezt. 😅

nov. 24. 21:13
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Elég sokáig kicsinek, gyereknek, babának hívtam.

Amikor valakinek mondtam valamit róla, úgy mondtam, hogy a gyerek...

A nővére még mindig úgy mondja, hogy "a kicsi"

nov. 24. 22:09
 5/17 anonim ***** válasza:
50%

9 eve nem tudom a neven szolitani ...

De nekem az exem a eroltette a nevet.

nov. 24. 22:11
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

De erdekes,azt hittem ufó vagyok ezzel,bar nem pont ugyanez.

Nekem pl az hogy kisfiam jött nagyon nehezen, kb 9 honapos volt.

nov. 24. 22:26
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
Jajj! Akkor én meg se szólalok. Egy kezemen meg tudom számolni, hányszor szólítottam a nevén. 3hónapos😕
nov. 24. 22:44
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Én az első hetekben nem tudtam szeretgetni meg becézni, mert többször visszaestem, majdnem elvéteztem, stb. A férjem segített odahozni szoptatni és vitte öltöztetni, fürdetni, sétálni. Én segítség nélkül felállni se tudtam, így nekem addig "a baba" volt. Jó értelemben, mint életem új értelme, akiért túl kell élnem ezt. Mire jobban lettem, akkor kezdtem egyben Lilibabának hívni és így szoktatni magam az egészhez.
nov. 24. 22:48
 9/17 anonim ***** válasza:
73%
Anyám 43 év alatt egyszer sem szólított a nevemen, ne aggódj :D :D :D
nov. 25. 07:13
 10/17 SZTANN ***** válasza:
10%

Nagyon fontos minden embernek a neve. A kicsik sokkal hamarabb értik a saját nevüket, mint ahogy ezt mi észre is vesszük. Lehetőleg minél előbb a saját nevén (becenevén, de nem általános becézéssel, ahogyan idegen babát is!) kell nevezni. És ezt a nevet soha nem szabad megváltoztatni.

(Amikor kicsinek, babának... mondjuk, az inkább a másokkal való beszédben, titkolózásként értelmezhető - ne tudja, hogy róla van szó. Persze tudni fogja. )

nov. 25. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!