Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért nem tudom a nevén...

Miért nem tudom a nevén szólítani a babámat? Mikor fogom megszokni?

Figyelt kérdés
Mondjuk még csak 3 napja szültem, úgyhogy friss a sztori. 😅 Félre értés ne essék, nagyon szeretem egyből kialakult a kötődésem, pedig féltem, hogy nem fog, de valahogy nem tudom a nevén szólítani, olyan fura nekem. A többi anyuka már az első perctől a nevén szólította a babáját, én meg csak becézgetem, hogy baba, babó, babus stb. De írtam valamit üzenetben a férjemnek és ott meg csak így hivatkoztam rá, hogy "a gyerek". Visszaolvasva tök gáznak érzem.

nov. 24. 21:00
1 2
 11/17 SZTANN ***** válasza:
0%

10+: Addig nem nevezed a saját nevén, amíg nem érzed őt igazán embernek, amíg számodra ő csak 'baba", nem autonóm személyiség. Azokat nem nevezzük a saját nevükön, akik nem fontosak, akik csak "egy darab főt" jelentenek a masszából (pl. munkában, iskolában).

Ez lebecsülés (még ha egy pár hónapig ő ezt nem is tudja érzékelni.)

nov. 25. 07:58
 12/17 anonim ***** válasza:

Tesom 40, es soha nem szolitottam meg a neven 😁

En a beceneven ( ami total mas mint az igazi ) a szuleim meg huginak hivjak 40 eve.

nov. 25. 09:00
 13/17 anonim ***** válasza:
Látom itt vannak az okosok is...
nov. 25. 09:54
 14/17 anonim ***** válasza:

“ott meg csak így hivatkoztam rá, hogy "a gyerek".“

Barátnőm fia 2 éves lesz lassan, kb féléve beszél/ír úgy róla, hogy a nevét mondja, előtte mindig úgy volt, hogy “a gyerek” 😅

Egykori barátnőm folyton csak “kisfiúnak”, meg “hercegemnek” szólította a fiát.

Én most a negyediket várom.

A többinél én is úgy voltam, hogy miután megszülettek, kis idővel utána hívtam a nevükön.

Most van először, hogy a 12 hetes UH óta, hogy tudjuk a nemét, a nevén hivatkozunk rá :D

(38 hetes vagyok.)

nov. 25. 10:42
 15/17 anonim ***** válasza:
ne aggódj, hamar megszokod! Segíthet, ha hallod, hogy mások is a nevén szólítják. Hallás útján berögzül. Most még minden új..
nov. 25. 15:46
 16/17 anonim válasza:
Nekem is sokáig csak babuci meg édesem volt 😅
tegnapelőtt 14:47
 17/17 anonim ***** válasza:
Én hónapokig nem hívtam a nevén, egyszerűen nem ment, kiscicámnak hívtam. Az apja meg mindig na mi van a babával? H van a baba? Sose a nevét mondta. Kellett idő még megszoktuk őt. Sztem ez tök normális, attól még nem szeretettük kevésbé...
tegnap 21:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!