Hová lehet fordulni, ha szerintünk bántalmazzák?
Szomszédunkban élő fiatal párnak nem régen született kisbabája. Kb 2-3 hetes lehet, de az a baba az első perctől ordít. Nem szimplán sír, hanem órákon keresztül fájdalmasan.
Kérdeztük finoman, a válasz az volt, hogy fáj a hasa. Nekünk is van gyerekünk, volt hasfájós, de nem sírt ennyit és a hasfájás nem újszülött kortól jön.
A minimum amire gondolni tudunk, hogy elhanyagolják (nem is tudom, egész nap pisiben kakiban van, vagy nem etetik rendesen). De már arra is gondoltunk hogy valahogyan bántják és azért sír ennyire fájdalmasan. Ha erről van suo, nem viselné el a lelkiismeretünk hogy hagyjuk hogy nagyobb baj legyen. De nem tudom kinek kell szólni? Főleg hogy bizonyítani nem tudom.
Amúgy aza baja a kérdezőnek h b**a a fülét hogy ordít a gyerek. Ennyi. Igen vedd fel a fülhallgatódat és tegyél be maxon egy zenét.
De nyugodtan hívd ki a rendőrséget rájuk ha at a lelkiismeretednek jót tesz.
Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha hasfájós a baba, akkor annyira sír, hogy az egész lépcsőház hallja és tudja, hogy gyerek van a háznál. Amúgy már a várandósság kezdetétől rendszeresen kell járni a kismamának a védőnőhöz. Szerintem ő már akkor felméri a leendő szülőket, és, ha bármi gondot észlel, tesz lépéseket. Egy addig normális ember meg nem gondolom, hogy hirtelen elhanyagoló lesz, vagy épp a saját gyerekét kezdi bántalmazni.
Én 16 hónapja szültem, és az első 6 hétben hetente vittük a kislányomat vizsgálatra és súlymérésre. Tehát nem gondolom, hogyha a baba elhanyagolt lenne, éhezne, bármi egyéb, az nem derülne ki. Sőt, ha nem lett volna anno nálunk a covid, akkor abban a 6 hétben hetente ők jöttek volna házhoz.
Ha gondod van így az éjszakával, vegyél füldugót. Te is járhatsz ugyanígy, ha a te babád lesz extra sírós.
Én megértem az aggodalmadat kérdező, nem értem hogy itt sokaknak miért kell ilyen hangvételű válaszokat írnia.
Ha nem lenne egy extra hasfájòs kisfiam akivel megtapasztaltam milyen az amikor òrákig magán kívül szinte fulladásig sír bármit de tényleg bármit csinálok akkor lehet én is azt hinném, hogy bántják a babát. Ez egy szörnyű időszak nem csak a babának de a szüleinek is, hogy tehetetlenek és nem tudnak vagy csak egy kicsit segíteni rajta. Én azt javaslom Neked, hogy kérdezd meg tudsz-e valamiben segíteni esetleg vagy csak megkérdezed anyukát hogy érzi magát stb.
Egyébként nem is csodálom, hogy egyből rosszra gondol az ember ilyen esetben, szörnyű világot élünk és napi rendszerességgel van a hírekben ,facebookon vagy bármilyen hírportàlon valamilyen gyermekbántalmazòs ügy:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!