Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hová lehet fordulni, ha...

Hová lehet fordulni, ha szerintünk bántalmazzák?

Figyelt kérdés

Szomszédunkban élő fiatal párnak nem régen született kisbabája. Kb 2-3 hetes lehet, de az a baba az első perctől ordít. Nem szimplán sír, hanem órákon keresztül fájdalmasan.

Kérdeztük finoman, a válasz az volt, hogy fáj a hasa. Nekünk is van gyerekünk, volt hasfájós, de nem sírt ennyit és a hasfájás nem újszülött kortól jön.

A minimum amire gondolni tudunk, hogy elhanyagolják (nem is tudom, egész nap pisiben kakiban van, vagy nem etetik rendesen). De már arra is gondoltunk hogy valahogyan bántják és azért sír ennyire fájdalmasan. Ha erről van suo, nem viselné el a lelkiismeretünk hogy hagyjuk hogy nagyobb baj legyen. De nem tudom kinek kell szólni? Főleg hogy bizonyítani nem tudom.

2021. dec. 16. 15:53
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
86%

Egy kisbabával bármit csinálnak, azt olyanok, akiknek jelentési kötelezettségük van, látni fogják. Nagyobb gyereknél már könnyebben kikerülhetnek a látókörből, de itt nem erről van szó.

Hagyd őket békén!

2021. dec. 16. 17:11
 32/47 anonim ***** válasza:
97%
Menthetetlen vagy
2021. dec. 16. 17:15
 33/47 anonim ***** válasza:
5%
31 ez most marhára nem igaz. Covid óta nem. 2 éves fiamat 3x látta a védőnő. Doki beadja a szurit és már dob is ki. Nalunk szerintem az se tűnne fel senkinek ha a fiam köddé válna de mindegy.
2021. dec. 16. 17:43
 34/47 anonim ***** válasza:
84%
A védőnő covid alatt is kijár, és vinni is kell hozzá a gyereket. Nálunk, és a környezetünkben mindenhol kivétel nélkül. Nem csak az arvos létezik 33...
2021. dec. 16. 17:50
 35/47 anonim ***** válasza:
11%
Erre írtam hogy a védőnő 3x látta a gyereket. Nyilván ez a mondat elkerülte a figyelmed. Elhiszem, hogy valahol máshogy van. Valahol meg nem. Ennyi
2021. dec. 16. 17:52
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Hág ezzel 33 vitába szálnék.

3 honapos a lányom. Az első 6 heten hetente, azóta havonta latja doki is védőnő is.

A covid miatt nem jöttek házhoz, nekem KELL hordanom hozzájuk, ami KÖTELEZŐ.

Havonta státuszvizsgálat is van és védőoltás is..

Lehetetlen nem találkozni velük 1 éves kor alatt legalább havonta

2021. dec. 16. 17:56
 37/47 anonim ***** válasza:
0%
36 ok. Igazad van. Nem tudom más nyelven leírni, mint hogy NÁLUNK.
2021. dec. 16. 17:59
 38/47 anonim ***** válasza:
82%
Nalatok is kötelező a kötelező oltás. Ha covid van,ha nem. Kár mentegetőznöd
2021. dec. 16. 18:02
 39/47 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám mesélte, hogy egyszer átjött a 2. szomszéd, hogy jajj ne bántsátok már szegény gyereket, közben meg csak szemcseppre volt szükségem és azzal küzdöttek 😅
2021. dec. 16. 18:29
 40/47 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy, ha netalán tényleg bántalmazzák a gyereket, úgyis feltűnik a védőnőnek, gyermekorvosnak. Neked evvel nem kell foglalkoznod. Meg gondolom, vannak rokonaik, akik találkoznak velük, látják a kicsit. Ők sem hiszem, hogy szemet hunynának.

Nálunk egyszer sem jött ki a védőnő, a fiam lassan egy éves lesz. De havonta járunk hozzá.

2021. dec. 16. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!