Mit tesztek az agresszív, a ti gyereketekre támadó más gyerekek ellen?
Ne felejtsék el amit Írtatok!!!
Lehet lesz a ti gyermeketek is ilyen, sőt!!!
Nem mindig lesztek a gyerek mögött, a gyereknek kell megtanulnia alkalmazkodni ezekhez a helyzetekhez, megvédenie magát!
Obiban, suliban, mindenhol lesznek nagyobbak, lesznek gonosznak!
Minden gyerek életében eljön az enyém tiéd, írígység, agresszív korszak
Gyerekek, nem szabad îgy felfogni hogy meg kell védelem a gyerekem, legszívesebben a másikat lepofoztam volna, 1-2 év múlva ti álltok majd a másik oldalon, s na akkor nektek hogy esne ez!?
Ez a szocializálódás!
A gyerek közösségbe megy, vannak ilyen olyan emberek, alkalmazkodni kell!
Felnőttként is mindig lesz aki megpróbál elnyomni, uralkodni ...
Most kezdődik az, hogy ezt kell megtanulni kezelni a gyereknek!
De a gyerek személyiségének is múlik, hoy elnyomó, vagy elnyomott lesz, mennyire haggya magát, mennyire kiataró...
Én másként kezelem, ha az 5 éves fiammal durváskodnak, mintha az 1 éves lányommal. A fiam már nagy, ovis, és az ok nélküli agressziót automatikusan visszaadja, ilyenkor már inkább "békíteni" kell ôket. (Közben pedig magyarázni, hogy nem szabad verekedni.) Igyekszem ôket szóbeli megegyezésre bírni.
Nálunk kisebbeket bántani szigorúan tilos, büntetés jár érte. (Sarokbaállás.) A fiam frusztrációtûrô képessége nagyon alacsont+ járunk pszichológushoz, ott tanulja kezelni. Bár ô inkább kiabál, mint verekszik, de ha azt akarjuk, hogy javuljon, nem elég "nevelni", kell a szakember segítsége is.
Ha a lánykámmal durváskodnak, akkor én igenis rászólok a más gyerekére is. Felnôtt vagyok, anyuka, miért ne tenném. De ugyanúgy szólok rá, ahogyan a saját gyerekemre szólnék. Felnôtt szinten kezelem a problémát, a "gyerek megrángatásáról" szó sem lehet.
Még csak annyit:
Nincs gonosz gyerek. Csak feszültségekkel teli gyerek van. Meg szeretet- és figyelemhiányos gyerek. Meg következetlenül nevelt gyerek.
És sok h@lye felnôtt van. Akik szintén szidják, bántják egymást. Akik szintén egymásnak esnek minden butaság miatt. Akár itt, a GYIKen is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!