Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek kell gondolkodni...

Szerintetek kell gondolkodni egy bántalmazás után, h maradjon-e a bántott fél a párjával, vagy sem, a nem régiben született kisbaba miatt? Ez milyen hatással lehet egy csecsemőre?

Figyelt kérdés
2012. okt. 12. 22:18
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Érzi ha rossz éri az édesanyját, illetve megérzi egy 2 hónapos baba a válást?
2012. okt. 12. 22:18
 2/17 anonim ***** válasza:
100%

ezen nem gondolkodni kell

hanem azonnal lelépni és a babát meg a mamát biztonságos nyugodt környezetben elhelyezni

2012. okt. 12. 22:20
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

ahogy sera mondja

plusz, nem újra abba a hibába esni, hogy egy tuskóval összejövünk és még szülünk is neki

2012. okt. 12. 22:22
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
a 2 hónapos a válást ha meg is érzi akkor egy brutális apa mellett csakis pozitívan! Ilyen esetben én azon a nézőponton vagyok, hogy ha az anya nem hagyja ott az apát akkor bűnt követ el a gyermeke ellen, hiszen nem valószínű hogy megváltozik, sőt valószínűbb, hogy később a gyereket is bántja. Ha a kapcsolatban még nincs gyerek akkor a nő csak saját maga sorsát teszi kockára ha arról dönt menjen vagy maradjon, de ha gyerek is van az ő érdeke a legfontosabb. Ha testi nem is a lelki terror érezhető lesz számára is.
2012. okt. 12. 22:23
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha bántott a párod,akkor találd meg a módját,hogy külön válj tőle!A gyereknek nem tesz jót,ha megérzi rajtad,hogy ideges vagy,vagy ami még rosszabb,félsz valamitől.Neki nyugodt, harmonikus környezetre van szüksége.A bántalmazás ebbe nem fér bele.Miért maradnál valakivel,aki ezt tette veled?Ha szeretne,nem bántott volna,ha nem szeret,el kell hagyni.
2012. okt. 12. 22:23
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem nem kell gondolkodni, hanem külön válni. Mi lesz ha már nem csak téged hanem a gyereket is bántalmazza, kivárnád?

Ne légy naiv.

2012. okt. 12. 22:26
 7/17 A kérdező kommentje:
Nem kertelek, bár nem is nagyon szeretnék beszélni/írni róla. Az a bizonyos tuskó 4 éven keresztül egy "angyal" volt, soha nem bántotta ezt a nőt (jobb így, bár mki tudja h kiről van szó) , szerették ők egymást, össze-összezörrenések vtak, de ilyen brutál dolog sohasem. A nő terhessége alatt szintén a világ legnormálisabb pasija volt... De mióta a nő megszült, azóta káosz van... Állandó, mindennapos veszekedések, aztán megtörténik, aminek soha nem kellett vna előfordulnia... ütlegelés, ráadásul nem "csak" puszta kézzel, de itt ezt nem részletezem. Szerintetek mit érez meg ebből lelkileg egy baba? Mármint a válásból. Gondolom nem lesz egyszerű..
2012. okt. 12. 22:26
 8/17 A kérdező kommentje:
Igen, ugyanígy gondolom, hogy a babám miatt azonnal lépnem kell,mert ez évekkel csak durvulhat. Teljesen igaz és meg is teszem.
2012. okt. 12. 22:29
 9/17 anonim válasza:
92%

1. A fizikai bántalmazásról nem tudok mit mondani tapasztalatból, de tanultunk róla az egyetemen. Ennek van egy ciklikussága. A feszültség fokozódása - bántalmazás - "nászút-periódus". Aztán kezdődik előről. Ha az ember nem lép ki ebből a körből, a bántalmazó egyre magabiztosabb lesz, és egyre durvább. Aztán persze megint bocsánatot kér, egy ideig rendben is lesznek a dolgok, de aztán újra,az elejétől.

2. A gyermeknek ez CSAK rossz lehet. Ezt viszont tapasztalatból mondom, hogy a lelki terror, a folyamatos veszekedés, az ellenséges légkör is borzasztó a gyerek számára, már egész kicsi korában is. Az öcsém 2-3 éves lehetett, amikor apám folyton veszekedett anyukámmal, és tényleg lelki terror alatt tartotta. Az öcsémnek abban az időszakban rémálmai voltak, felriadt éjjel, nagyon rosszul érezte magát ő is. Meg hát mondjuk nekem se volt valami jó, de én már idősebb voltam, amennyire tudtam, távol tartottam magam ezektől a helyzetektől.

Összegezve: a babának is jobb lesz, ha inkább egyedül neveled, mint egy bántalmazó családban. Szerintem.

2012. okt. 12. 22:32
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
2 hónapos csecsemő még nem érzékeli az olyan változásokat, mint pl. egy költözés. 6 hónapos korig kiváló az alkalmazkodóképességük, tkp. csak annyi kell neki, hogy a szükségletei el legyenek látva - ebbe a mosolygós anyuka is beletartozik.
2012. okt. 13. 07:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!