Szerintetek kell gondolkodni egy bántalmazás után, h maradjon-e a bántott fél a párjával, vagy sem, a nem régiben született kisbaba miatt? Ez milyen hatással lehet egy csecsemőre?
ezen nem gondolkodni kell
hanem azonnal lelépni és a babát meg a mamát biztonságos nyugodt környezetben elhelyezni
ahogy sera mondja
plusz, nem újra abba a hibába esni, hogy egy tuskóval összejövünk és még szülünk is neki
Nem nem kell gondolkodni, hanem külön válni. Mi lesz ha már nem csak téged hanem a gyereket is bántalmazza, kivárnád?
Ne légy naiv.
1. A fizikai bántalmazásról nem tudok mit mondani tapasztalatból, de tanultunk róla az egyetemen. Ennek van egy ciklikussága. A feszültség fokozódása - bántalmazás - "nászút-periódus". Aztán kezdődik előről. Ha az ember nem lép ki ebből a körből, a bántalmazó egyre magabiztosabb lesz, és egyre durvább. Aztán persze megint bocsánatot kér, egy ideig rendben is lesznek a dolgok, de aztán újra,az elejétől.
2. A gyermeknek ez CSAK rossz lehet. Ezt viszont tapasztalatból mondom, hogy a lelki terror, a folyamatos veszekedés, az ellenséges légkör is borzasztó a gyerek számára, már egész kicsi korában is. Az öcsém 2-3 éves lehetett, amikor apám folyton veszekedett anyukámmal, és tényleg lelki terror alatt tartotta. Az öcsémnek abban az időszakban rémálmai voltak, felriadt éjjel, nagyon rosszul érezte magát ő is. Meg hát mondjuk nekem se volt valami jó, de én már idősebb voltam, amennyire tudtam, távol tartottam magam ezektől a helyzetektől.
Összegezve: a babának is jobb lesz, ha inkább egyedül neveled, mint egy bántalmazó családban. Szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!