Szerintetek kell gondolkodni egy bántalmazás után, h maradjon-e a bántott fél a párjával, vagy sem, a nem régiben született kisbaba miatt? Ez milyen hatással lehet egy csecsemőre?
Kedves Kérdező!
Hidd el, jobb nem lesz! Akiben benne van az agressziónak akár egy kevéske szikrája is, annak csak a pillanat kell, amikor ez előtörhet belőle. Lehet, hogy nem "szándékosan" ütött meg Téged, hanem a pillanat heve, a düh okozta de egy ilyen tettre nincsen mentség. Ráadásul még ha találna is valamit, bármit ami mentségére szolgálhatna, honnan tudhatod, hogy előfordul -e majd ez még egyszer? Vagy akár többször is? Ha mondjuk ellent mondasz Neki...vagy nem úgy teszel meg valamit, ahogyan azt Ő elképzeli. Esetleg mi lesz ha a későbbiekben a gyermeketekre is kezet emel? Én azt tanácsolni, soha senkinek nem fogom, hogy lépjen vagy épp maradjon a rossz kapcsolatában, de úgy gondolom nem kell kimondanom, hogy jelen esetben mi a teendő így, hogy már egy kisbabáért is felelős vagy. Neki biztonságot kell adnod, amiben most még csak egy kicsit sincsen.
Egyébként ha nem vagyok túl indiszkrét, mégis mi volt ennek a brutális tettnek az előzménye? Mitől szállt el így a párod agya?
Én még nem voltam 1 éves, mikor a szüleim elváltak, apukám alkohol problémái miatt. Egyáltalán nem viselt meg, mivel semmit nem éreztem és semmire nem emlékszem az egészből. Apukámmal utána szinte semmi kapcsolatom sem volt (nem is laktunk egy városban), de ez nem is hiányzott, mivel anyukám és a nagyszüleim csodálatos gyerekkort biztosítottak számomra. Anyukám elmondása szerint ő sem bánta meg a válást, mivel az nyilván nem tett volna jót senkinek, ha együtt maradnak és látom apukám részegen hazajönni stb., de így szerencsére semmi rossz élményem nincs gyerekkoromból. (Apukám korán el is hunyt az alkohol miatt egyébként, nem tudott megváltozni)
Éppen ezért neked is a minél előbbi költözést és válást ajánlom! Anyukám nagyon okos, előrelátó nő volt, te is légy az! Tudom, hogy nehéz, tudom, hogy senki nem "szeretne" elválni, de a pici miatt meg kell tenned, és magad miatt is! Aki egyszer kezet emel a párjára onnan nincs visszaút! Hiába kedves veled utána pár napig, ha utána egyszer megint rossz napja van, "eldurran az agya" és eljár a keze. MÉg addig költözz el, amíg a pici ebből nem érzékel semmit - mindenképp 1 éves kora előtt!
Bántalmazás esetén sajnos nem szabad gondolkozni, lépni kell. A picinek az lenne a legrosszabb, ha felnőve folyton látná hogy az apja veri az anyját - ennél rosszabb nem is nagyon történhetne vele.
Szóval én sok erőt és kitartást kívánok neked és kívánom hogy találd meg azt a párt, aki tisztel és szeretni fog, nem bánt!
Alkohol + bántalmazás?! Azonnal lépned kell! Ez az idővel csak súlyosabb lesz, és sajnos akár odáig is eljuthattok, hogy majd a gyermeket is bántalmazni fogja...
(Egy alkoholista apa lánya)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!